...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1141 / 9 / 0
mj to ani narkotyk, ani używka... Maria to mózgojeb :scared:
  • 6 / / 0
uzależniłem się od mieszanek z dopalaczy ur am jwh w szczególności do 2010 po 2 wiadra na dzień minimum w celu rozerwania się nawet 10 , do tego mj każdą ilość
dostalem wymarzoną pracę mimo dziur w bani ukonczylem studia zmienilem miejsce zamieszkania i mam swoja zyciowa milosc nie potrzebuje juz bycia na highu choc mi tego brak na wszelakich imprezach :)
nie mialem higu od jesieni 2010 roku
Uwaga! Użytkownik jaras0303 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1198 / 142 / 0
Ja jestem od miesiaca calkowicie czysciutki. Zero leków, zero dragów, ba vody nawet nie pilem piwko jedno czasem, fajów tez. Niesamowicie ciagnie mnie do leków, nie biore bo nie mam funduszy aktualnie, ale boje sie ze skusze sie a u mnie jak zaczne to lapie ciągi na lekach. Co do alkoholu mimo ze cala moja poprzednia familia ze strony ojca i dziadka zapili sie na smierc, dla mnie voda moze nie istnieć...
  • 83 / / 0
Ja też od ponad miesiąca jestem czysty jak łza, tyle że pomagam sobie w abstynęcji-chodzę na terapię oraz na mitingi
AA i NA.Od ponad 3 lat ćpania tramadolu to moja najdłuższa abstynęcja.
Odpowiadając na to co piszesz Lucek to musisz wiedzieć że alkohol to substancja chemiczna zmieniająca świadomość.
Uważaj żeby nie zrobić tak jak ja to znaczy zamienić sobie alkohol na leki, u mnie było odwrotnie po około 10 latch nie
picia w moje ręce wpadł T i się zaczęło :-( .Teraz kurwa sprzątać bede(robił ze sobą porządek) 3 lata bo tak to sie podobno liczy.
Nikt nie mówił że bedzie łatwo ale zawsze może być gorzej.
Uwaga! Użytkownik kneht nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
Mi się udało na pół roku. Z okresowym piciem, paleniem i co kilka miesięcy jakiś haj. Potem znowu coraz częściej (co kilka dni, bez ciągów), i znowu abstynencja niemal zupełna.
Ale RZycie się udało jakoś ogarnąć. Tak jakby.
W tej chwili ty, chory, zarażasz się tą chorobą.
  • 87 / 1 / 0
Ciezko powiedziec ze raz na zawsze. Tak to moglbym powiedziec po 10,15 latach. Narazie moge powiedziec ze od pol roku jestem trzezwy. Popijam czasem piwko i raz na miesiac grzeje sie koda. Wiem, czlowiek winien teraz powiedziec ze to nie okres abstynencji ale w porownaniu do np. poczatku tego roku kiedy cpalem dzien w dzien do nieprzytomnosci, a teraz - kilka h lekkiego haju raz w miesiacu to jest to ogromna roznica. No i kilka rzeczy udalo mi sie ulozyc w swoim zyciu, mam zalatwiona od pazdziernika stala prace i zaczynam zaoczne studia na dobrej uczelni. Teraz tez staram sie cos robic, dorabiac sobie na boku.

Jednak kiedy dostaje kase wydaje ja z ciezkim bolem serca, na pierdoly takie jak nowe sluchawki, jakas gra komputerowa czy tak jak teraz zbieram na gitarke elektryczna. Czlowiek caly czas zdaje sobie sprawe ze za stowke moglby z 2 dni chodzic milo upierdolony, a nie moze. Cpac przestalem kiedy zauwazylem jak zle to odbija sie na mnie, jakie szkody sobie sam robie. I nawet po tak dlugim okresie dalej swiat realny mnie odstrasza i ciezko mi sie w nim zyje, nie potrafie sie niczym zainteresowac. Ale sie staram, a to chyba najwazniejsze ;-)
  • 3854 / 316 / 0
Dopóki człowiek żyje, to nie można mówić, że udało się raz na zawsze.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon

Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.

Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!

Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.

Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie

Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.