dostalem wymarzoną pracę mimo dziur w bani ukonczylem studia zmienilem miejsce zamieszkania i mam swoja zyciowa milosc nie potrzebuje juz bycia na highu choc mi tego brak na wszelakich imprezach :)
nie mialem higu od jesieni 2010 roku
AA i NA.Od ponad 3 lat ćpania tramadolu to moja najdłuższa abstynęcja.
Odpowiadając na to co piszesz Lucek to musisz wiedzieć że alkohol to substancja chemiczna zmieniająca świadomość.
Uważaj żeby nie zrobić tak jak ja to znaczy zamienić sobie alkohol na leki, u mnie było odwrotnie po około 10 latch nie
picia w moje ręce wpadł T i się zaczęło :-( .Teraz kurwa sprzątać bede(robił ze sobą porządek) 3 lata bo tak to sie podobno liczy.
Nikt nie mówił że bedzie łatwo ale zawsze może być gorzej.
Ale RZycie się udało jakoś ogarnąć. Tak jakby.
Jednak kiedy dostaje kase wydaje ja z ciezkim bolem serca, na pierdoly takie jak nowe sluchawki, jakas gra komputerowa czy tak jak teraz zbieram na gitarke elektryczna. Czlowiek caly czas zdaje sobie sprawe ze za stowke moglby z 2 dni chodzic milo upierdolony, a nie moze. Cpac przestalem kiedy zauwazylem jak zle to odbija sie na mnie, jakie szkody sobie sam robie. I nawet po tak dlugim okresie dalej swiat realny mnie odstrasza i ciezko mi sie w nim zyje, nie potrafie sie niczym zainteresowac. Ale sie staram, a to chyba najwazniejsze ;-)
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon
Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.