Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 83 / / 0
Piszecie kilka kilkanaście dni a ja ciągne( z przerwami tygodniowymi co najwyżej) od 2 lat średnio 1000mg dzienie retardów w jednej dawie łykając po południu :wall: Dosyć mam tego gówna przynajmniej pare tygodni chciał bym nie ćpać.Odpiszcie jakie dawki bezpiecznie zarzucić relanium co by pomogło a jednocześnie nie zmuliło mocno, wiem najlepiej nia próbować bo można sie w krzyżowe uzależnienie wjebać, mimo to będę wdzięczny za pomoc.
Szkoda że nie wiedziałem o tym forum w 2009 jak mi lekarz przypisał kto wie może bym wogle tego nie łykał.Przecież do k... nie pije już kilkanaście lat a chlałem kiedyś, mogłem nie próbować tego syfu ale teraz nie ma co gdybać :nuts:
Uwaga! Użytkownik kneht nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 327 / 6 / 0
polecam stopniowe schodzenie z tego grama, benzosy pomagają ale też uzalezniają tak że najzdrowiej zwyczajnie zchodzić z dawek długo i powoli aż do bezbolesnego wyzerowania
  • 576 / 6 / 0
ciężko ci będzie z tego zejść.. ja wpieprzałem najdłuższy ciąg na tramadolu 3 lata dzień w dzień już doszedłem do 2 gram dziennie czasem butle96ml opieprzalem w tydzień... a brałem co siadło czy ampułki czy retardy czy najczesciej butla krople bo na najdłużej były... zaczeły się krzywe jazdy i mnie wtedy uratował ośrodek... Co nie zmienia faktu że już wtedy na mocniejsze opio przechodziłem paliłem troche browna... noi jak wyszedłem z ośrodka po miesiącu już majke i inne waliłem głownie majke tez przez długi czas od 2tyg jestem na metadonie dopiero... ale ty ta nie musisz oczywiscie kwestia osobnicza... Idz na detoks... a jak nie możesz to probuj odstawiać stopniowo ale bedziesz sie tak długo męczył i możesz nic nie wymęczyć tylko powiesz od jutra... jak nie probowales benzo nie próbuj mimo wszystko ja ze strachu przed telapawą sprobowałem i w odsawkach stosowałem obecnie zmniejszyłem ale jestem na metadonie a gówniany klon i tak się za mną ciągnie choć go zmniejszam jak mogę nie polecam...
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 83 / / 0
Mija 3 dzień bez Poltramu i nie jest tak żle.Co prawda wspomogłem się 1-go dnia relanium w sumie 10mg, wczoraj 15mg relanium jednorazowo i chyba troche pomogło.Dzisiaj nic, jutro mam ciężki dzień zamierzam po południu zapodać z 15mg relanium i póki co zakończyć p... ćpanie.Napiszcie proszę czy ratowaniem benzo w czasie skręta można się uzależnić.Wierzcie mi bardzo się przejąłem Waszymi radami nie tylko wobec mnie, mam na myśli to co piszecie ku przestrodze przed wpier.... się w kolejne gówno.
Co do benzo zgadzam się z tym co piszą tacy ludzie jak Befree nie wiem czy pomogło mi to na zasadzie placebo czy może faktycznie coś tam to daje ale jak mam sie wkopać w kolejne gówno to wole to zostawić.Narazie stosuje zasadę-nie ćpam dzisiaj a co będzie za pare dni to :kotz: .Dzięki temu nie pije kilkanaście lat.Trzymajcie sie i piszcie.
Uwaga! Użytkownik kneht nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 576 / 6 / 0
ja właśnie tylko dlatego wjebałem się w benzo gdy na skrętach się wspomagałem nimi.... bo tak nigdy mnie do nich nie ciągneło... więc to duże prawdopodobieństwo.. na jakiś czas pomagały potem i tak wracałem ale z kolejnym uzależnieniem... i ten głownie bo jego dostaje klonazepam się za mną ciągnie i nie chce się odjebać... obojętnie na czym nie jestem zmniejszam go co chwila ale mam dni że jebne zas wieksza dawke i tak wkółko, ryje glowe mocno... gdyby nie ośrodki , substytucje bupra obecnie metadon to bym tego nie żarl ale też pewnie by ze mną dużo gorzej było albo by mnie nie bylo.. tyle.. powodzenia..
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 576 / 6 / 0
reasumując moją powyższą wypowiedz wszystko ma swoje plusy i minusy zdecyduj sam... pozatym jestesmy jakby nie patrzeć w innej sytuacji ty probuujesz odstawic tramadol a ja brałem większość opio zaliczalem ośrodki substytucje i obecnie pije metadon klona zmniejsze wkoncu całkowicie i ja jak popatrze na moje uzaleznieniez tych lat i moje ciagi na wielu opio to wyszedłem na tym lepiej że probowalem i probuję.. Pozdro.
  • 83 / / 0
Jak jest z clonozepanem na skręta tramalowego czytałem że to straszne k... .Ile można strzelić na początek żeby nie trzepnęło zbyt mocno.Przyznam że relanium w małych dawkach dobrze mi zrobiło chociaż po paru godzinach strasznie senny sie zrobiłem, chyba najlepiej sie czułem jak zjadłem 5mg.Dziwne- czym więcej to wcale lepiej nie było, ogólnie to nie ma co porównywać rel. do tram.
W sumie bardzo dobrze bo jak pomyśle co by było jak bym z tym popłynął o ku....
W jedno gówno sie wjebałem i niech tak zostanie :-/
  • 230 / 6 / 0
U mnie od czasu romansu z tramcem pojawiają się zrywy mięśniowe nawet po kodzie i to w dawkach nieupierdalających*. Sam jestem pewnie sobie winien, bo jak mi na fazie kończyny latały, to po prostu dorzucałem miętówek i ignorowałem to kompletnie. Może też jestem podatny bo raz wytrzęsło mnie na buprze (przed braniem Tramalu, co też zlałem). Jak nie biorę to wszystko jest ok.

* Inna sprawa, że koda mnie już nie upierdala w żadnej dawce :-p .
Ostatnio zmieniony 01 marca 2011 przez sportowiec, łącznie zmieniany 2 razy.
Autor pomysłu z braniem sody przed kodeiną, możesz wziąć kodę za moje zdrowie.
  • 235 / 6 / 0
sportowiec pisze:
U mnie od czasu romansu z tramcem pojawiają się zrywy mięśniowe nawet po kodzie i to w dawkach nieupierdalających*. Sam jestem pewnie sobie winien, bo jak mi na fazie kończyny latały, to po prostu dorzucałem miętówek i ignorowałem to kompletnie. Może też jestem podatny bo raz wytrzęsło mnie na buprze (przed braniem tramalu, co też zlałem). Jak nie biorę to wszystko jest ok.

* Inna sprawa, że koda mnie już nie upierdala w żadnej dawce :-p .
A mógłbyś coś więcej o tych zrywach mięśniowych napisać.Bo też lubie podjesc i od pewnego czasu boli mnie prawa ręka szczególnie rano jak się obudze..Koło ramienia tak jakby to był mięsień.Kiedyś już tak miałem ale przeszło a teraz znowu to mam.Czy mówimy o tym samym czy to całkiem inna bajka?
  • 327 / 6 / 0
pewnie masz to co ja "Zapalenie nadkłykcia bocznego kości ramiennej" już to raz kiedyś miałem a teraz znowu sie powtarza, nie przejmuj się max po roku samo mija i nie ma to nic wspólnego z Tramalem
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.