again and again
Niby z wykształcenia jestem biologiem więc tego i owego mnie uczyli ale jak czytam o zasadach działania różnych psycho leków to czuje się głupi jak but. Ciekawe czy psychiatrzy też tak mają?
Ten "przymus dzialania" to chodzi o taka zawieche, ze taki klient chodzi np. w kolko i po chwili zauwaza ze sie zapomnial, aczkolwiek nie wiem na jakim mechanizmie to polega, bo raczej nie towarzyszy temu zadna euforia , jak juz to zamyslenie.
Propo psychiatrow to sa ludzie z defektami emocjonalnymi, podobnie jak policjant czy prokurator. Psychiatra w kazdym dopatrzy sie objawow choroby, a najchteniej psychozy, zeby wsadzic mu neuroleptyk lub zamknac go dla jego wlasnego dobra do czubkow. To jest ich dązenie do dominacji, neuroleptyk to takie kajdany zalozone na mozg. Mozesz miec problemy z soba ale prawdziwe zaczna sie dopiero neuroleptyku atypowym , ktory rochwieje uklad hormonalny, uczynie cie ospalym, bezradnym wazywem, zupelnie wegetujacym, zapasiesz sie jak swinia a taki kretyn podniesie ci za to dawki i wsadzi cie na leczenie = spierdoli ci zycie w imie twoejgo wlasnego dobra, bo dla niego to nie mozliwe, to tylko zaostrzenie objawow choroby. Bedziesz wygladal jak wazywo ledwo przytmony, z placzocym sie jezykiem , wszystko skrajnie bedzie meczyc, bedziesz z trudem rano sie budzil aby myslec zeby znowu sie polozyc i przetrwac dzien , ciagle plynac pod prad rzeka z silnym i gwaltownym nurtem , obijajac sie o wystajace skaly ;] Kazdy pretekst jest dobry aby uznac cie wariatem , psychotykiem i podac neuroleptyk, cokolwiek powiesz nie po jego mysli moze obrocic przeciw tobie. Nie wazne z czym przyjdziesz - kryje sie tym mniejsza lub wieksza psychoza, towarzyszy ona depresji, nerwicy wszystkiemu ;] Z psychiastra sie nie dyskutuje - on wie lepeij, dla niego jestes chory skoro znim gadasz. Z prokuratorem rowniez, podejrzany = winny! Neuroleptyki w ciagu 2 lat ciaglego brania zauwazalnie powoduja zmniejszenie sie kory mozgowej, obnizenie produkcji testosteronu, impotencje calkowita lub czesciowa. To ludzie ktorym sie nie ufa! Nalezy mowic tylko to by uzyskac to co sie chce, nic nadto. Najbardziej ich wkurwia jak wchodzi sie w ich kompetencje i zakozaczy orientacja w temacie, ktorym oni sami powinni byc biegli a nie sa ;] Oczywiscie sa pewnie, wyjatki, tak jak sa wyjatki w neuroleptykach, np. promazyna nie jest jakims koszmarnym srodkiem, tak tylko wyluzowuje, co dziwne daje chwilowy wzrost libido defakto, za to srodki atypowe to jak mega zwal, odvieraja zdolnosci funkcjonowania o min.75% zaleznie od dawki. Obejrzyjcie sobie film dokument. na YT "Psychiatria przemysl śmierci" . Jest moze troche za bardzo stronniczy ale wiele uwag jest trafnych. Jest gosc tam, ktoremu torazyne fundowali przez 20 lat i jest powykszywiany jak mutant, jak fundowali ludziom lobotomie jako cudowny zabieg na wszystkie problemy ;] Gorąco polecam. ;)
otoz aktualnie moje sniadanie wyglada tak: podwojny wellbutrin (300mg bupropionu), podwojny zomiren (2mg alprazolamu), potem dorzucam polowke zoloftu (25mg sertraliny) i do tego podwojne espresso oraz jakies slodkie pieczywo.
greenz zaloz konto i sie odezwij, pozdro
Obejrzyjcie sobie film dokument. na YT "Psychiatria przemysl śmierci"
Nie robi błędów tylko ten, co nic nie robi. Psychiatria to najbardziej naukowe i racjonalne podejście do funkcjonowania i zaburzeń funkcjonowania mózgu. Przypomnę tylko, że jeszcze nie tak dawno nikt nie wiedział co to DNA.
Propo psychiatrow to sa ludzie z defektami emocjonalnymi, podobnie jak policjant czy prokurator.
To zdanie sprawiło, że opadły mi ręce, a potem cała reszta.
Ja zainteresowałem się psychiatrią kiedy sam zachorowałem...ciekawe co ich zainspirowało
chęć pomocy ludziom ? kasa..taka sama jak i u innych lekarzy ze specjalizacją ,wiec kim oni są ?
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
qiuru18 pisze:Tak to w każdym razie kim oni są ? Ludźmi którym starzy kazali to studiować ?To zdanie sprawiło, że opadły mi ręce, a potem cała reszta.
Ja zainteresowałem się psychiatrią kiedy sam zachorowałem...ciekawe co ich zainspirowało
chęć pomocy ludziom ? kasa..taka sama jak i u innych lekarzy ze specjalizacją ,wiec kim oni są ?
ja wolę iść do pazernego lekarza który bez łaski za 70zł wypisze potrzebny zestaw antydepresantów na długi okres czasu (mi wypisuje antydepresanta jakiego chce brać w dawce jaką chce brać na okres dwóch miesięcy za 70zł) niż do jakiegoś doktorka z misją, który będzie próbował bawić się w jakiegoś psychologa. Gdybym chciał pogadać z psychologiem to bym do niego poszedł, do psychiatry idzie się po prochy.
Mój doktorek to zwykły wypisywacz recept, za 70zł wypisze ci niemal każdy lek, który uważasz że ci jest potrzebny i mimo że trzeba wybulić u niego trochę kasy to jednak i tak jest cholernie popularny i przychodzi do niego tłum ludzi. Czasem w kolejce jest 30-40 osób i czekam kilka godzin!
Raz poszedłem do innego lekarza, który za taką samą kasę wypisał mi jedną paczkę wenlafeksyny, bo uważał że taka dawka jest dla mnie odpowiednia... nic dziwnego ze byłem tego dnia jego jedynym pacjentem...
Tak to w każdym razie kim oni są ? Ludźmi którym starzy kazali to studiować ?
no ale co w tym złego, robota jak każda inna. lekarz jest naszym dilerem, antydepresanty dragiem, apteka bajzlem. w sumie to zabawne ze handel narkotykami jest podobnie zorganizowany do handlu aptecznymi lekami.
Mój doktorek to zwykły wypisywacz recept, za 70zł
Nie robi błędów tylko ten, co nic nie robi. Psychiatria to najbardziej naukowe i racjonalne podejście do funkcjonowania i zaburzeń funkcjonowania mózgu. Przypomnę tylko, że jeszcze nie tak dawno nikt nie wiedział co to DNA.
no ale co w tym złego, robota jak każda inna.
Ludzie są różni ....to zależy generalnie od człowieka ...jebani ludzie z misją są w szkole nauczycielami...mechanikami...jak i księdzami w kościele
Ale niektórzy są właśnie też tacy że wezmą chajs i mają wyjebane co ty z tym będziesz robił i takich lubię
Neuroleptyków jak narazie nie brałem ...ale czuje że to nic fajnego
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.