Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Najpierw przez około godzinę nic, potem ciepło i lekka przyjemność, która przeradza się w duszności, dyskomfort, nudności i ciemno przed oczami, pojawiają się pojebane myśli i w niczym nie przypomina to samej fazy. Tak się to kumuluje aż nadchodzi szczytowy moment, w którym w 3/4 przypadków idzie solidny bełt aż do opróżnienia żołądka. Potem nadchodzi 3-4min trzeźwości jakbym nic nie wziął, a cały dyskomfort i gorąco znika, po tych kilku minutach faza wjeżdża z buta, od razu całość na raz.
Niezależnie od dawki, tolerancji, snu, jedzenia i picia, miksu i czegokolwiek innego - zawsze jest jeden i ten sam scenariusz. Co mnie w sumie cieszy, bo trochę przerobiłem DXM w przeszłości i dziś mnie on brzydzi, w tym roku zjadłem tylko 2 paki i nawet jeśli czasem najdzie mnie ochota, to to piekło tuż przed fazą skutecznie mnie odstrasza.
Problemów z rzyganiem czy nudnościami nigdy nie miałem, nawet gdybym chciał na siłę to i tak bym nie rzygał, nigdy nie miałem też problemu z chodzeniem prosto na samej fazie za to na zjeździe czuje mocniej skutki uboczne niż inni (przynajmniej znani mi ludzie) tj. zaburzona koordynacja, uczucie jakby odrealnienia, trudności w skupieniu się i myśleniu za to humor mam zajebisty jak nowonarodzony Bóg.
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.