Pochodne dwuazepiny, które nie są dostępne w obiegu medyczno-farmaceutycznym.
ODPOWIEDZ
  • 427 / 43 / 0
22 marca 2018Infamis pisze:
22 marca 2018fantastikum pisze:
0.5mg c-zolamu = 2mg eti. Główne różnice w działaniu są takie, że etizolam mocno muli - natomiast c-zolam już takiego efektu nie wywołuje. Czasem działania też się różnią. C-zolam dłużej, eti krócej działa. Tak w skrócie.
Nie ma czegoś takiego. To bardzo uproszczone infantylne i powielane uproszczone porównanie. Przekazywane od reddita do hyperreal. Dwie zupełnie różne benzodiazpiny (które nimi do końca nie są, więc przelicznik taki na podstawie prosf. Ashton raczej uwzględnia tylko Triazolam, który jest bliższy Etizolamowi).

Poza tym porównuje się zawsze dawki do diazepamu a nie 2,5mg lorafenu = 0,5 clonazolamu < to już jeśli chodzi o porównania to by było najbliższe jak już.

Po pierwsze https://psychonautwiki.org/wiki/Etizolam
Po drugie https://psychonautwiki.org/wiki/Clonazolam

Taką wiedzą dysponujemy jeśli chodzi o etizolam to jest nawet na wikipedi (w polskiej wersji oczywiście gówno się dowiesz, ale zmieniając na ang już trochę wiecej https://en.wikipedia.org/wiki/Etizolam)

Na szczególne skutki uboczne u etizolamu trzeba nadmienić blefarospazm (https://pl.wikipedia.org/wiki/Blefarospazm)

Natomiast przy c-zolamie brak zastosowania medycznego daje do myślenia. W szczególności okrutnej amnezji, braku samokontroli i powikłań z epilepsją.
Kur.. napisałem, ze "to tak w skrócie"... I to co napisałem nie odbiega za daleko od prawdy... C-zolam to benzodiazepina, eti to tienoazepina.
Nie plątaj się ze mną w dyskusje, proszę... Brak zastosowania medycznego to zbyt silne wywoływanie tolerancji i dość mocne skutki odstawienne.
Amnezji - weź nie rób sobie jaj - lorazepam już jest bardziej amnezyjny niz c-zolam a jest disteony w aotekach. Brak samokontroli mozesz mieć kur... przy kazdej benzo jezeli przeadzisz. Epilepsja tak samo... Problem w c-zolamie, ze szybko tolerancje buduje.
  • 1360 / 180 / 0
Zgadzam się z tym co kolega wyżej napisał- najbardziej amnezyjna benzodiazepina jest lorazepam.
mój mail: maykel855@gmail.com
  • 1951 / 197 / 0
Ja to już nie wiem. Czy mam tolerkę w kosmos czy coś nie tak z moim sortem. Niby zachwalany. Małe niebieskie pigułki. Ilość dwa razy dziennie po 1mg. Działanie na granicy placebo. Raz pod język, a raz połknięte i zapite wodą. Jutro planuję przetestować od razu 2mg i zobaczyć czy mnie coś ruszy.

6mg aptecznego Klonazepamu działa 100 razy mocniej.
Take DXM and Be Happy
  • 427 / 43 / 0
czyli 4 niebieskie pigułki dziennie? To wiadomo skąd i tak są niestety słabe...
  • 1951 / 197 / 0
Tak, 4 piguły i lekko jest. Niestety ale towar mało aktywny. Za to Flu-Alpra miodzio po prostu. Brać póki jest :D Nie zrażać się ceną, bo warto. Jest ekonomiczna w dawkowaniu.

Zresztą, nigdy Klonazolamu za bardzo nie lubiłem. Mało rekreacyjny, aż w pewnym momencie film się urywa i się głupoty odwala. W sumie tylko jeden sort był taki mocny, kolejne już szału nie robiły.
Take DXM and Be Happy
  • 1951 / 197 / 0
wycięto cytat - polymerase

Niestety, chyba to prawda. No, może nie, że całkowicie nie działa, ale działa na pewno o wiele słabiej. Ale w sumie z dwojga złego kamień z serca. Już się bałem, że mam taką tolerkę, że mnie 2mg Clonazolamu nie rusza :moody:
Take DXM and Be Happy
  • 477 / 77 / 0
Trwały jest taki roztwór w glikolu? Mam na myśli czy wytrzyma 2-3 lata w suchym, ciemnym pomieszczeniu, bo wlsnie znalazłem małą buteleczkę %-D
Uwaga! Użytkownik Seken nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1951 / 197 / 0
To masz farta! :D

Ja to już nie wiem czy się w Clonazolam bawić czy nie. Strasznie tolerkę winduje.
Take DXM and Be Happy
  • 8103 / 912 / 0
@up
Odpusc sobie Klonazolam i wez sie za prawilne klony z apteki.Calkiem mozliwe, ze to nie tolerka tylko dostales gówniany sort.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 195 / 20 / 0
03 kwietnia 2018Seken pisze:
Trwały jest taki roztwór w glikolu? Mam na myśli czy wytrzyma 2-3 lata w suchym, ciemnym pomieszczeniu, bo wlsnie znalazłem małą buteleczkę %-D
W chuj lepszy na spirolu i w szklanej butelczynie z pierwszego tłoczenia.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.