Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 206 / 25 / 0
Jakims cudem dzisiaj wziąłem tylko 2 rolki 5mg a bardzo euforycznie zadziałało. Mimo
Ze miałem tolerke wcześniej. Z 3 dni przerwy po ciągu jedno tygodniowym. Polozylem sie pod kocykiem i takmi dobrze bylo ze ja nie mogę. Szkoda ze trwało tylko pol h. Potem juz normalma zamula po rolkach. Ale nie mam pojecia co sie stalo
Najlepiej mj i nic więcej :P
  • 494 / 134 / 0
@Lurcik bierzesz jakieś inne leki na stałe?
PW - pamiętaj o privnote.com
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
  • 206 / 25 / 0
Wlasnie nie. A z rolkami nie raz do czynienia miałem. Pojebana akcja jakas
Najlepiej mj i nic więcej :P
  • 494 / 134 / 0
@Lurcik nie wiem o jakim poziomie tolerancji mówisz, ciąg tygodniowy to nie ciąg, 3 dni przerwy spoko, ale jak dla mnie wszystko zależy od Twojej tolerancji przed tym wydarzeniu. tak czy inaczej rolki są super, no i fajnie że miałeś przyjemne doświadczenie :)

scalono - WRB

@WALLSTREET przenoszę rozmowę tu, bo nas na śmietnik wywalili z tematu o alprazolamie.

czy Ty naprawdę nie rozumiesz, że relanium JEST słabsze od alprazolamu czy klonazepamu, tak samo jak kodeina JEST słabsza od heroiny? jak można nie rozumieć tak prostych matematycznych równań?

masz lek x o mocy 1. masz lek y o mocy 10.

przecież nie ma znaczenia, ile zjesz leku o mocy x!!! on NIGDY nie będzie mocniejszy od leku y, bo owszem, będziesz czuł go mocniej, ale nie dlatego, że lek jest mocniejszy, tylko zjadłeś go w cholerę więcej.

jak 100 razy podniesiesz ciężarek o wadze 1kg to jest to samo co gdybyś raz podniósł ciężar o wadze 100kg? ciężarek 1kg jest wtedy tak samo ciężki, jak ten stukilowy, tak?
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
  • 1 / / 0
Cześć wszystkim jestem tu nowy powiedzmy nowy hehe często przeglądam forum Ale to mój 1 post mam pytanie odnośnie pozyskania interesujących mnie afrodyzjakiow : alpra klon rolka hydro I to chyba tyle problem z tym jest taki że nie wiem czy źle opowiadam czy moja pani psychiatra jest dość cięta na takich adeptów
W skrócie

Przepisalem się do innego psychiatry ( NIE PRYWATNEGO )z powodu zbyt niewystarczających dla mojej psychiki leków miałem na początku jakies usypiajace A potem serotonine która źle na mnie wpływała anhedonia straszna
Po tym jak chciałem zmienić leki babka z 60 parę lat nie chciała mi nic nowego zarzucić przepisalem się do innej też nie prywatnej Ale z tej samej przychodni Wsm TAKI MILF trochę;))

Byłem u niej z pół roku temu powiedzialem jej że nie chce serotoniny bo źle na mnje wpływa
Mówiłem że rysuje sobie jakieś tam demony hehe (trochę w tym prawdy jest )
Widziała moje tiki nerwowe powiedzialem ze nie mogę spać boję się ciemności bo widzę tam czasem coś dziwnego (to skutki uboczne od cipacza) sam nie wiem czy to możliwe że mam tak pokryta psyche od tego że po około roku nie brania tego czasem widzę w ciemności latające ciemne łuny ptaków itd itp w każdym razie nie wiem czy babka lyknela czy nie Ale dala mi Haloperidol czytałem że ciężka bania jest po tym Itd
Spróbowałem I trochę w tym prawdy jest Ale nie tak źle;)
W każdym razie nie chce brać czegoś co podają ludzia na siłę w psychiatryku chciałbym rozluźnić umysł I swoje myśli dodam że kiedyś miałem już alpre 30 tabsow 1 mg fajna odskocznia I dodaje weny do malowania ;0

Wiecie może co należy jej powiedzieć żeby dała jedną z tych 4 opcji ????????

Przeniesiono do wątku ogólnego benzodiazepin — Catch
  • 1 / / 0
Dzień dobry,
Jestem dziennikarzem i przygotowuję artykuł do Gazety Wyborczej na temat benzodiazepin. Widzę tu bardzo wiele głosów, także wyważonych, od osób doświadczonych w przyjmowaniu tego środka.
Jeśli ktoś z Państwa zechciałby podzielić się swoimi doświadczeniami, to zapraszam do kontaktu, na mail jakub.chelminski malpa agora.pl albo przez wiadomość priv przez Hyperreal
Oczywiście gwarantuję pełną anonimowość.
Jakub Chełmiński
  • 604 / 115 / 0
16 kwietnia 2022ImGoingHighIn505 pisze:
@WALLSTREET przenoszę rozmowę tu, bo nas na śmietnik wywalili z tematu o alprazolamie.

czy Ty naprawdę nie rozumiesz, że relanium JEST słabsze od alprazolamu czy klonazepamu, tak samo jak kodeina JEST słabsza od heroiny? jak można nie rozumieć tak prostych matematycznych równań?

przecież nie ma znaczenia, ile zjesz leku o mocy x!!! on NIGDY nie będzie mocniejszy od leku y, bo owszem, będziesz czuł go mocniej, ale nie dlatego, że lek jest mocniejszy, tylko zjadłeś go w cholerę więcej.

jak 100 razy podniesiesz ciężarek o wadze 1kg to jest to samo co gdybyś raz podniósł ciężar o wadze 100kg? ciężarek 1kg jest wtedy tak samo ciężki, jak ten stukilowy, tak?
Nie do końca się zgodzę.
Fakt, relanium jest słabsze od alpry czy klona, ale "miligram to miligram". Słabe relatywnie do dawki, jednak jakby zjadł z 30mg rolek to go pozamiata w cholerę bardziej niż jedynka alpry albo dwójka klona.
więc tak, 1 do 1 da się powiedzieć że klon czy alpra to jedne z silniejszych aptecznych benzyn, ale zazwyczaj słabszą substancją i zwiększoną dawką da się "dojść" do działania mocniejszej substancji. Jedynym wyjątkiem jest gdy ten słabszy agent ma efekt sufitowy, wtedy od pewnego momentu zwiększając dawkę nie uzyskujemy silniejszego efektu.
  • 494 / 134 / 0
@Sawant, przecież właśnie do końca się ze mną zgadzasz, napisałem o tym.

przecież nie ma znaczenia, ile zjesz leku o mocy x!!! on NIGDY nie będzie mocniejszy od leku y, bo owszem, będziesz czuł go mocniej, ale nie dlatego, że lek jest mocniejszy, tylo zjadłeś go w cholerę więcej.
Naprawdę nie rozumiem, jakim prawem w ogóle ta dyskusja powstała. Przecież to jakaś podstawówka. Tak, oczywiście, że jak zjesz 100 tabletek relanium, to poczujesz je mocniej, będziesz bardziej nacpany niż wtedy, gdy weźmiesz 1mg alpry.

Jeżeli wasz wniosek po powyższym zdaniu to "diazepam jest mocniejszy od alprazolamu" to ja się poddaję.
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

• 111 / 11 / 0
Przez ostatni miesiac bralem raz 0.5, raz 1, raz w ogole Xanaxu na dzien. Raz wzialem 1.5 przedwczoraj, wczoraj nic sie nie dzialo, a dzisiaj od rana mam zaburzenia pracy serca, ledwo chodze, wykrecaja mnie nerwy itd. To jest ten skret? Pisałem do swojego psychiatry i mowil ze mozliwe, kazal odstawiac. co 25% co tydzien. Tylko ze ja raz bralem 0.5, raz 1, raz w ogole, wiec nie wiem w jakim tempie to odstawiac.
Uwaga! Użytkownik Trep nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 494 / 134 / 0
@Trep weź sobie 1mg i zobacz, czy objawy nagle miną - jeżeli tak, to masz odpowiedź.

Potem zobacz jak czujesz się na 0.5. Zero objawów czy coś jednak czujesz?

Na Twoje szczęście nie jadłeś tego jak cukierki i tylko miesiąc (choć to wcale nie tak mało), także odstawka nie będzie kompletną masakrą, a jeśli będzie, to tylko na parę dni. Masz wtedy dwa wyjścia:

a) albo odstawiasz CT, czyli od razu odcinasz się kompletnie od Xanaxu, pomagasz sobie innymi lekami, cierpisz przez jakiś czas, ale sam proces trwa krócej niż stopniowe odstawianie
b) odstawiasz wg. zaleceń psychiatry - jeśli mówisz, że raz brałeś 0.5, raz 1, raz w ogóle, to zacznij od 5 dni na 0.5mg, potem 7 dni na 0.25mg, potem zero. nie jestem mistrzem jeśli chodzi o rozpisywanie odstawek, także proszę jakąś mądrzejszą głowę o weryfikację mojej propozycji - myślę, że @Trep musi nam najpierw udzielić dodatkowych informacji nt. tego jak czuje się na 1mg, a jak na 0.5mg - bez tego to trochę takie ślepe strzelanie.

jeśli chodzi o leki, które mogą być pomocne przy odstawianiu, niezależnie czy to CT czy stopniowo, to przede wszystkim pregabalina, przy problemach ze snem mianseryna, mirtazapina, trazodon, kwetiapina albo chlorprotiksen (choć dwa ostatnie to neuroleptyki i okropnie zamulają, ale mnie osobiście kwetiapina w niskich dawkach pomagała nawet w ciągu dnia podczas odstawek, żeby się trochę wyciszyć), spróbuj hydroksyzyny - na niektórych działa dobrze, innych po prostu strasznie zmula, krople walerianowe bywają pomocne. zero alkoholu podczas odstawki.
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.