Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
05 kwietnia 2026kosmati pisze: Przygodę z ketą zacząłem jakiś rok temu i przyjmowana była wyłącznie domięśniowo w dawkach od 50mg aż stopniowo się zwiększały ale nigdy więcej niż 150-200mg bo bomba jest zbyt mocna. Początkowo tripy jako, że w obecności osoby towarzyszącej (też biorącej równocześnie) były przyjemne, z celem osiągnięcia k-hola, co udawało się prawie za każdym razem. Później przerwy, nigdy nie brałem tego ciągiem, gdyż słyszałem, że tolerancja może lub jest nieodwracalna. Pytanie brzmi, dlaczego z czasem stosunek bad tripów do dobrych jest większy. Praktycznie każdy k-hole to ostatnio albo bad trip albo wręcz przeżywanie własnej śmierci podczas tripa(wiem brzmi okropnie,ale taki już jest to drag,że tripy mogą być takie w których czujemy się bogami i lepiej być nie może, albo odwrotnie-traumatyczne). Czy w przypadku brania kety istnieje coś w rodzaju set and settingu polegającego na odpowiedniej diecie? Czy branie równocześnie jakichś leków może zmniejszyć szansę bad tripa? Czy branie samotnie zwiększa szanse na bad tripa? Będe wdzięczny ze wszelkie informację. :)
Przygotowana playlista z muzyką też może być pomocna. Tripy na psychodelikach w ciszy się wzmacniają, przy kecie nie zauważyłem tego efektu, ale też z pewnością potrafi być pomocna gdy złapie jakiś niepokojący stan, ale jednocześnie czasem można czuć się nią w trakcie tripa przebodźcowanym i wtedy wyłączenie muzyki będzie dobrym wyborem. Dlatego warto mieć możliwość puszczania lub zatrzymania muzyki. Choć nie zawsze w stanie dysocjacji będzie to możliwe, dlatego przygotuj sobie przemyślaną playlistę.
Butelka wody jest dla mnie nieodłącznym elementem solo tripów w których całkowicie można zapomnieć że lub kim się jest. Zarówno przy dyso, sajko jak i mocnym ujaraniu się. Warto mieć coś do picia obok łóżka i polecam właśnie wodę, najlepiej ze szklanej butelki (lepiej smakuje i można sobie ją wielokrotnie uzupełniać, raz zdarzyło mi się na comeupie wysokiej dawki 2C-B sniffem na styk przed peakiem zdążyć uzupełnić butelkę wodą). Przy kecie spływ jest dość gorzki więc jeśli ktoś się decyduje na tą formę podania to około T0:10 pare łyków wody to swietna sprawa. Ty akurat wspominałeś że podajesz sobie ją IM więc nie jest to aż tak istotne, ale wciąż warto mieć picie.
Co do diety to w aplikacji journal piszą, że warto kilka godzin przed tripem nie jeść. Osobiście nie zwróciłem uwagi na to, ale brzmi sensownie, że lepiej na kecie z pełnym żołądkiem nie tripować.
Sam natomiast mam pytanie o różne formy podania kety. Wiadomo, że czas działania, dawki itp można sobie znaleźć w internecie, jednak zastanawia mnie czy profil działania przy różnych formach podania się różni czy raczej nie? Przy 2C-B mam wrażenie że pewne efekty przybierają trochę inną formę przy oral i sniff, jak to przy kecie wygląda? czy IM, IV i zjedzenie daje inny profil działania? Wiem że jedzenie to mało ekonomiczna forma podania, ale jeśli cena to nie problem to czy warto przynajmniej raz spróbować takiej formy podania, czy IM i sniff mocno się różnią?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.