Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 981 / 84 / 0
Up
Wenla jest do 375
  • 3455 / 1124 / 0
30 stycznia 2019nietak1 pisze:
Czy jest tu ktoś to bierze dawki w zakresie 400-750mg? Doszedłem do 5 tabsów Velafaxu [bo IR] czyli 375mg i przestałem odczuwać działanie, więc będę zwiększał dawkę. Polecam lek dla osób, które się izolują od świata w przebiegu depresji. Pozwala spełniać się, jest energia, której zazwyczaj brakuje. Wszystko ma sens.
Potencjalizuj mirtazapiną. Sama wenlafaksyna w takich dawkach jest mocno szkodliwa.

31 stycznia 2019Bawera pisze:
Czy wenlafaksyna er w dawce 75mg, daje chociaż 30-40% noradrenaliny co w 150?
Tak, z pewnością, zawsze możesz spróbować też 112,5mg/d.

01 lutego 2019Cpunello93 pisze:
Witam.Biore wenle na poczatku srednio dzialala wiec zwiekszalem z psychiatra dawke stopniowo doszedlem to dawki 150mg to mowie mi ze czuje sie tak 50% lepiej wiec zwiekszylismy do 225 no ok w sumie jestem na tej wenli powiedzmy juz z rok czasu na pewno jest lepiej niz na poczatku. [...] Dzis przychodze do niego mowie ze jest lepiej tak mysle na 65% powiedzmy myslalem ze zwiekszymy do 300 i bedzie bajka a on mowi ze nie zwiekszamy tylko teraz za gdzies 2 miesiace jak bedzie lepsza pogoda mam sprobowac brac 187,5 pozniej jeszcze sprobowac 150mg. Ja chcialem brac wiecej zeby poczuc sie jeszcze lepiej a on mi mowi ze powoli mam myslec o zmiejszeniu dawki co o tym myslicie ? [...] to jeszcze nie jest to czego bym oczekiwal a on mowi juz o zmiejszaniu dawki...
Zmniejszać, tak jak mówi, pakujesz się w hipomanię tudzież "godmode" na własne życzenie, a Ty masz już szansę na całkowitą remisję bez leków.

@ergoSum Tniesz systemem, z 300-150 raptownie, potrzymać 2-3 dni, 75 przez tydzień, potem 37,5 przez 2 tygodnie i odstawiasz. Kurkumina chuja Ci da za przeproszeniem przy odstawce. Ashwagandhy nie polecam łączyć z antydepami jakimikolwiek, w dużych dawkach ryzyko groźnych interakcji.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 981 / 84 / 0
@misspill
Jestem na 300 wenli i dosłownie nie mam siły na egzystencję. Na jakiekolwiek życiowe czynności. Zero alko i dragow, nawet mj. Już gdzieś ok miesiąc biorę 300. W poniedziałek mam wi, yte, coś dorzucić? Myślałem nad mirta, ale coś nasennego mnie zmiazdzy.
  • 8103 / 914 / 0
@rodozz313
Poczekaj do dwóch miesięcy, może się jeszcze rozkręci.Jak nie to należy zmienić antydepresant.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 3251 / 361 / 2
Możesz dorzucić tą mirte, mirta tylko na pocżatku usypia.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 2 / / 0
Witam biorę Velaxin wenlafaksynę 187, 5 mg od 2 och miesięcy, ale zauważyłem zatrzymywanie wody w organiźmie, rzadsze oddawanie moczu , a nie jem dużo, widzę że na brzuchu i udach się to odkłada zauważyłem to po wadze, że 3 kilo jakoś w3 tyg przytylem, przecież to nie możliwe, no i problemy ze snem tzn nie mogę długo zasnąć i śpię jakieś 5, 6 godz tylko, a brałem tritico trazodon i nic tyljo zaparcia duże po nim, ketrel kwetiapinę do 50 mg i organizm się przyzwyczaił i potem tisercin lewomepromazynę i to samo teraz 20 mg miansec mianserynę i widzę że też już mnie nie usypia, cztemu tak się dzieje i co tu zrobić? Proszę o poradę.

Podajemy nazwy substancji zamiast nazw handlowych leków. taurinnn
  • 981 / 84 / 0
Dziś wszedłem na 375 wenli i 15 mirty
  • 2 / / 0
Ma ktoś problemy ze snem po wenlafaksynie ? Bo mam teraz miansec 30 mg i tak średnio jest, można to zwiększać czy coś innego ? Oprócz kwetiapiny i lewomeprazyny, bo to już brałem i organizm się przyzwyczajał.
  • 981 / 84 / 0
Dla mnie najlepszy lek.
Przestałem cpac dla niego i czuję się wyśmienicie.
  • 1 / / 0
Czesc Wam.
Czy ktos z Was przezucal sie z SSRI na SNRI ?
Biore escitalopram od 8 lat i od okolo roku mam wrazenie ze w ogole nie dziala. Inna sprawa ze od 8 lat moje zycie to jedna wielka porazka. I to obiektywna opinia. Oprocz depresji i sporadycznych atakow paniki, dochodza mysli samobojcze i okaleczanie sie. Przyznam sie bez bicia ze pije prawie 3-4 razy w tyg 2-4 piwa co pewnie te ma wplyw na dzialanie leku.
W UK mam dostep do lekarza ogolnego ktory srednie ma pojecie o lekach. Zaproponowal mi zmiane z escitalopramu 20g/dzien na Mirtazepine.
I teraz pytanie czy je laczyc czy brac tylko Mirte ? Ile brac Mirty ?

Dziekuje za odpowiedzi
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.