Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 2222 / 377 / 0
4 x 2.5mg - mocna faza
  • 107 / 13 / 0
Ile dni mozna stosowac pod rzad lorazepam bez grozby wystapienia objawow odstawiennych?
  • 84 / 29 / 0
@theharewhohears
Zależy od wzrostu, masy ciała, wieku, metabolizmu, ogólnej kondycji psycho - fizycznej, a no i przede wszystkim - czy byłeś już uzależniony wcześniej od benzo, ile jadłeś i jak długo, czy pijesz alkohol lub dobierasz inne substancje.
Przyjmuje się, że w ciągu miesiąca przyjmowania wysokich dawek, codziennie - wystąpi ryzyko uzależnienia oraz objawów odstawiennych.
Lorka to jedna z moich ukochanych benzo, ale nigdy tego aż tak dużo nie zjadłem, żeby być ekspertem, aczkolwiek odstawić było mi łatwiej Lorafen (cztery paczki 2.5 mg, zjedzone w jakieś 2 tygodnie) niż alprę (a zjadłem bodajże paczkę Zomirenu przez weekend)
Po wyjedzeniu Lorka - problemy ze snem, lęki, potliwość.
Po wyjedzeniu Alpry - totalne odrealnienie, omamy wzrokowe, wrażenie opuszczania ciała oraz rozciągania niczym z gumy, bardzo realistyczne sny, ale głównie koszmary, lęki.
Lorafenu miałem więcej, ale zjadłem Go w dłuższym odstępie czasowym.
Alpry miałem mniej, ale zjadłem więcej w krótszym odstępie.
Efekty były takie jak wyżej.
Ponownie odpowiadając na Twoje pytanie - zależy, ale nie przekraczałbym miesiąca jeśli nie masz tolerancji ani doświadczenia z benzo, a jeśli masz - nie dłużej niż tydzień/dwa.
Pozdrawiam! 🫡

PS Wczoraj poszedł mix 8 mg buprenorfny, 30 mg diazepamu, cały czas oczywiście palony haszyk, czteropak Lecha, a gdy sprzątałem to przypadkiem znalazłem właśnie 2x2.5 mg Lorka, ależ się ucieszyłem! Stąd też moje smuty i wywody w tym właśnie wątku.
LittlePossessedRock
  • 611 / 186 / 0
31 maja 2024theharewhohears pisze:
Ile dni mozna stosowac pod rzad lorazepam bez grozby wystapienia objawow odstawiennych?
3 tygodnie jesli bierzesz pierwszy raz, ostatni tydzień stopniowo zmniejszasz dawkę. Tydzień nie musisz odstawiać. Jeśli masz tolerancję 2-3 dni.
  • 34 / 3 / 0
Witajcie ponownie, Lorazepam biorę doraźnie już od połowy Kwietnia br. i od tego czasu do wczoraj zabrałem 17 tabletek tego leku.
Pisałem już w wątku ogólnym o Benzo że boję się uzależnienia.
Przez jakiś czas (krótki, może 1msc-1,5) miałem wolne z Benzodiazepinami żeby zbić tolerancję.
Ale wczoraj czułem się tak fatalnie że musiałem zjeść Lorazepam i zjadłem 2 tabletki Lorazepamu 1mg i choć zawsze te 2 mg Lorazepamu mi wystarczało (kiedyś nawet 1 tabletka 1mg Lorazepamu mi wystarczała %-D ) to nie pomógł mi tym razem więc zjadłem parę godzin później kolejne 2 tabletki i jeszcze gdy to nie wystarczyło to po 45 minutach zjadłem kolejne 2 tabletki.
Mam do Was takie lekkie pytanie, ile wy zjedliście najwięcej Lorazepamu na raz %-D ?
  • 2222 / 377 / 0
Niecierpliwy jesteś. Ten ciąg to 17 tabletek czy ile i przez jaki czas?
  • 3 / / 0
Lorafen to największe błogosławieństwo i jednocześnie przekleństwo, jakiego doświadczyłem. Innych benzo nigdy nie brałem. Obecnie staram się odstawić zupełnie, ale idzie jak krew z nosa. Wszak nigdy w żadne ciągi nie wpadałem, ale od dwóch lat regularnie (raz na miesiąc, raz na dwa) ogarniam sobie receptę, bo niestety przychodnia, do której należę, to kopalnia złota dla lekomanów. Kiedyś odkryłem, że wystarczy na ich stronce uzupełnić ankietę o zapotrzebowanie na leki i dwa dni później kod recepty ląduje na portalu pacjenta. Żadnych telefonów od lekarza, żadnej weryfikacji.
Przez ten okres potrafiłem mieć nawet miesięczne przerwy, nigdy nie brałem więcej, niż dwa dni z rzędu, głównie dawki terapeutyczne. Od 8 miesięcy ani razu nie miałem tych opakowań z 2,5 mg, bo to zawsze kusiło, żeby więcej przyjąć. Na początku czerwca dostałem receptę na 25 pigułeczek i już było pięknie, udawało mi się brać ćwiartkę tabletki (bo sobie oczywiście kroję) raz w tygodniu. Myślałem, że w końcu zupełnie porzucam to gówno i wtedy trafiła się impreza, zachlałem ostro no i w sobotę kac gigant, więc szybko 3 mg, bo już lęki tak potężne, że nie szło wytrzymać. To było dokładnie 22 czerwca. Od tamtej pory znowu schodzę stopniowo, właśnie leci trzecia doba bez Lorafenu. Wczoraj lekko głowa mnie ćmiła, ale poza tym żadnych dolegliwości. Zrobiłem tak:
22.06. - 3 mg
23.06. - 1 mg
24.06. - 0
25.06. - 0.5 mg
26.06. - 0.5 mg
27.06. - 0
28.06. - 0,25
29.06. - 0
30.06. - 1,25 (niestety dopadł mnie atak paniki, bo rzecz jasna cierpię na nerwicę lękową)
01.07 - 0
02.07. - 0
Dziś pewnie profilaktycznie przyjmę ćwiartkę, choć na razie nie czuję potrzeby. Samopoczucie niezłe, ale też regularnie ćwiczę, dobrze się odżywiam, Lorafen zawsze był takim dodatkiem, żeby przetrwać ataki paniki, które parę razy do roku łapią. Psychicznie na pewno jestem uzależniony, bo nawet, gdy mam dłuższą przerwę, to zdarzało mi się nagradzać samego siebie i brałem sobie 1 mg, bo przecież tak ładnie wytrzymałem długo bez benzo. Również, przy dłuższych okresach bez leków, zdarza mi się myśleć, gdy dopada gorszy nastrój, że fajnie byłoby sobie wziąć pigułkę. Straszne ścierwo, żałuję, że je poznałem.
  • 75 / 8 / 0
@Kutanoid89 dlaczego nie wkleiłeś tutaj żadnej diagnostyki chociażby takiej morofologii rozszerzonej? To że ćwiczysz to nie wiemy jak, to jest takie generalnie pierdolenie.
Bez diagnostyki nic tutaj nie poradzimy po za tym że należy rozważyć jakąś terapie najlepiej zamkniętą po takim okresie. W ogóle jest to dziwne że tyle czasu brałeś to sobie jak witaminy przy obecnej wiedzy która jest dostępna.
  • 3 / / 0
Eee nie wiem, nie pomyślałem o tym, żeby wklejać moje badania. Tak chciałem trochę się pożalić na własną głupotę. Ostatnie badania, które sobie robiłem, były w listopadzie zeszłego roku. Jakieś takie rozszerzone w Diagnostyce, PAKIET DLA MĘŻCZYZN, tak się bodajże nazywało. Wszystko było w normie. Ostatnio tylko serce badałem podczas próby wysiłkowej. Wyszła super, sam w sumie byłem zaskoczony, że mam aż taką wydolność. Nawet żadnej porady się tu nie spodziewałem, po takie chodzę do lekarza. Tak chciałem ponarzekać. Na razie z benzo jestem na czysto od tego 30 czerwca, kryzys przyszedł 3 lipca, lęki dokuczały, ale poza tym nic więcej.
  • 107 / 13 / 0
Myslicie ze mozna przyjmowac lorka 3 razy w tygodniu bez grozby objawow odstawiennych, czy to o jeden raz za duzo?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.