05 grudnia 2020Ankaaa pisze: @Carlosa niestety, nie przesadzam :) a tak nawiasem mowic, gratuluje abstynencji, choc jestem sceptycznie nastawiona do zaszywania sobie tylka, bowiem wiadomo nie od dzis, ze alkoholik powinien leczyc glowe, nie tylek. jednak taki wybor lepszy niz zaden, zawsze to duzy krok naprzod.
pozdrawiam.
dobrze, że jest ten wątek, zawsze troche pomaga jak się coś napisze o sobie, troche jak grupa aa-nie byłem tam nigdy, ale myślę, że coś w ten deseń..
https://www.youtube.com/watch?v=iIZnXLE2Sa8
polecam
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.