05 grudnia 2020Ankaaa pisze: @Carlosa niestety, nie przesadzam :) a tak nawiasem mowic, gratuluje abstynencji, choc jestem sceptycznie nastawiona do zaszywania sobie tylka, bowiem wiadomo nie od dzis, ze alkoholik powinien leczyc glowe, nie tylek. jednak taki wybor lepszy niz zaden, zawsze to duzy krok naprzod.
pozdrawiam.
dobrze, że jest ten wątek, zawsze troche pomaga jak się coś napisze o sobie, troche jak grupa aa-nie byłem tam nigdy, ale myślę, że coś w ten deseń..
https://www.youtube.com/watch?v=iIZnXLE2Sa8
polecam
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.