Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy warto stosować Różeńca ?
1.Warto.
41
54%
2.Warto w miksach.
24
32%
3Warto w dużych dawkach.
8
11%
4.Nie warto.
3
4%

Liczba głosów: 76

ODPOWIEDZ
  • 243 / 40 / 0
A który preoarat z rhoriola rosea aktualnie poradzicie.
Niestety Euphorianu nigdzie nie ma a pamiętam że działał pięknie od pierwszej tabletki, działania Rhodioli nijak nie poczułam a jak mi w aptece proponują preparat złożony z 12mg.
ekstraktu np.to coś mnie trafia.
A ogólnie ziółko godne polecenia :poprawia nastrój, działa adaptogennie, zwiększa ilość acetylocholiny w szlakach wstępujących( poprawia pami pamięć), działa kardioprotekcyjnie..
  • 2990 / 1648 / 35
Teraz jest szkola by brac ekstrakt standaryzowany 3:1 rosavinu do salidrozydu.(tzw. 3%) lub
salidrozydu 5% ( oczywiscie razem z rosavinem)
Uwazam ta druga opcje na podstawie badan za korzystniejsza wedlug badan wzrost serotoniny i dopaminy oraz noradrenaliny w różnych czesciach mozgu nastepuje po 10dniach regularnego uzywania.
Czasem pisze tydzien przerwy tydzien brania ale to kwestia indywidualna.
Fajna roslina bez dwoch zdan.
Absolutnie trzeba uwazac na miksy z DXM, Zybanem , SSRI ,NDRI ,iMAO , efedryna jej pochodnymi , rc , THC .
Ta roslina ma 140 bioaktywnych zwiazkow ale okreslenie niektórych struktur jak w wiekszosci roslin na swiecie zajmie lata.
Rosliny bardzo bronia sie przed naukowcami.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 81 / 4 / 0
Ten Arktyczny coś tam coś tam, by nie robić reklamę ma tego w tabsie 225mg (7,2 rozawin i 2,4 salidorozydu) czyli chyba niezłe ? 17 zeta za, to dobra cena ale i tak mam większe zaufanie co Swansona. Kiedyś kupiłem Szafran od Szafraceum ,nic nie działało. Po paczce skierowałem się w produkt wymienionego producenta.Praktycznie ta sama dawka i od razu było znacznie czuć.Jednak jakość materiału i sposób wyrobu ma tu ogromne znaczenie.
  • 2990 / 1648 / 35
Taki krotki off top tak samo jak z johimbina mowiono o korze ze nie dziala kupilam z Argentyny i dziala .
Co do Rozenca jak ktos dba o to jak on jest hodowany i sprzedaje z zachowaniem normy to ten korzen pozniej sprzedawany dziala i to mocno gdzies od 10dnia juz czuc dzialanie na neuroprzekazniki.Choc czasem od 1 dnia ale 10dzien to punkt po ,ktorym czuc pelnie dzialania.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / 1 / 0
Ja kupuję rhodiolę od Naturrella i nigdy się nie zawiodłem. Zawsze działa od pierwszej tabletki. Btw. żeńszeń też mają b. dobry
  • 9532 / 1878 / 2
Ttabsy to tabsy.
Ja bym kruszyl w mozdzierzu i dopiero jadl.
Zen-szen zawiera za duzo wit z gr b.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2990 / 1648 / 35
No duzo zawiera ale to tez dzieki nim tak dziala w sensie zen szen trzeba miec zaufany sklep.
Ja mam wiec bede robila mix johimbina kora , hordenina , rozeniec gorski czasem zielona herbata lub slaba kawa.
  • 9532 / 1878 / 2
Tzn ja takich tabletkowych zen szeniow musze pochlonac 1.5-2gr a po takiej ilosci wit b nerki sa mocno dociazone(kolor moczu drastycznie sie zmienia).
To tylko pokazuje "moc" tabsow.

Kiedys juz pisalismy- albo pixy albo rosliny.
Jak pixy to pixy jak rosliny to rosliny...

A dobrze zaparzony zen szen to skarb.

No nic smacznego.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 12 / 1 / 0
Nie zazywam stymulantów, może dlatego czuję adaptogeny już od niskich dawek. Tabletki zawsze rozgryzam, szybciej wchodzą i nie zalegają na żołądku
  • 11 / 1 / 0
13 lipca 2018Martwa_dziewczyna pisze:
A który preoarat z rhoriola rosea aktualnie poradzicie.
Niestety Euphorianu nigdzie nie ma a pamiętam że działał pięknie od pierwszej tabletki, działania Rhodioli nijak nie poczułam a jak mi w aptece proponują preparat złożony z 12mg.
ekstraktu np.to coś mnie trafia.
A ogólnie ziółko godne polecenia :poprawia nastrój, działa adaptogennie, zwiększa ilość acetylocholiny w szlakach wstępujących( poprawia pami pamięć), działa kardioprotekcyjnie..
Aktualnie mam ekstrakt w proszku. 50g z firmy #Raw. 300mg na mnie dobrze działa więc wystarczy na dosyć dlugo
ODPOWIEDZ
Newsy
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.