Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 968 / 96 / 0
Nieprzeczytany post autor: sem »
To jest placebo. Jesli naprawde masz depresje to po prostu idź do lekarza.
sem,borbak,ebbing,figlarnaliliputka,ein,-io-FajnaBania
  • 2780 / 39 / 0
A więc placebo zapewnia mi lepszy sen i większą chęć do wstawania wcześniej niż zwykle, a nie ciągłego spania mimo przebudzeń, aż do 12-stej? Do tego wyraźnie poprawiło mi odbiór muzyki (a z tym było różnie, bo np. wieczorami potrafiła mi odczuwalnie zwiększyć tempo, lol) i dało trochę więcej energii, którą pożytkuję załatwiając wreszcie wszystko to, czym powinienem zająć się już dawno temu. Jest jeszcze parę drobnych rzeczy, które zauważyłem, ale nie są one aż tak istotne.

Wiem, że prędzej czy później będę musiał spróbować konkretniejszych antydepresantów, ale na razie łagodzę sobie objawy po swojemu. Ciężko stwierdzić co ma w tym swój największy udział, ale nawet jeśli to wszystko jest tylko placebo, to działa - słabo, ale zawsze lepsze to niż nic. Zresztą minęły dopiero dwa tygodnie...
  • 968 / 96 / 0
Leki działające na serotonine powodują senność.To jest placebo.
  • 2780 / 39 / 0
Na podstawie tego, że nie odczuwam senności w ciągu dnia wysnuwasz wniosek, że dziurawiec musi w takim razie na pewno być placebo? Weź lepiej pod uwagę to, że oprócz tego jem też parę innych dodatków, które mogą mieć jakiś wpływ na to, że mam zamiast tego więcej energii i proszę, skończ już wmawiać mi, że niepotrzebnie jem tyle tabletek, skoro w mojej ocenie po dwóch tygodniach odczuwam lekką poprawę i nie zamierzam na razie przerywać 'kuracji'.

Biorę to dla siebie, a nie dla innych, więc peace & love. Bez odbioru.
  • 968 / 96 / 0
Nie.Wysuwam wniosek że skoro Ci to pomaga to nie masz depresji a jedynie lekkie obnizenie nastroju.Ale to chyba dobrze?
  • 3955 / 147 / 0
Nieprzeczytany post autor: eso »
imo dziurawiec to nie placebo. na depresje raczej nie pomoze ale na obnizenie nastroju jak najbardziej. rok temu mialem takie obnizenie nastroju i po tygodniu brania Apatinac poczulem poprawe, bralem miesiac i naprawde dzialal. polecam tez zen-szen, moze nie dziala stricte antydepresyjnie ale fajnie pobudza do dzialania.
niedojebanie genetyczne
  • 642 / 14 / 0
a tam dziurawiec ...i antydepresanty bzdury......
odstawiłem anty jakiś czas temu ...wiadomo gorzej się zrobiło....
ale raz a dobrze przygrzałem grzyby +selegeline.....3 tydzień mija ....a ja zapomniałem co to depresja i do czego służą te śmieszne kolorowe pigułki :diabolic: :diabolic: :diabolic:
Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
  • 71 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pete »
JA od siebie polecam afobazol. Póki co działa bardzo dobrze na lęki i jestem zadowolony.
Uwaga! Użytkownik Pete nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 845 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: kato »
Ja mam zamiar niedługo zacząć jechać na takim miksie:

Derpim forte 425 mg/dzien
tyrozyna 1500 mg/dzien
+magnez, witaminy, mikroelementy, teanina (przez picie zielonej herbaty)

Łączył ktoś te dwie substancje ? Co by można jeszcze dorzucic na zwiększenie DOPAMINY ?

Niby nie mozna laczyc tyrozyny z iMAO, ale wiadomo, że praktyczne ryzyko wystapienia zespolu serotoninowego w tym przypadku to bzdura.

Zastanawiałem sie jeszcze nad 5htp, ale narazie nie mam kasy, to w sumie jest prekursor serotoniny, na mnie zwiekszanie serotoniny raczej dobrze nie działa ( brałem już fluoksetyne i sertraline )

Zależy mi własnie na zwiekszeniu dopaminy, pod wplywem eksperymentow z GBL odkrylem, ze to wlasnie w zbyt niskim jej poziomie mam problem.

Czyli podsumuwując, jakie sa jeszcze substancje mogące zwiększyc poziom dopaminy, które moge dorzucic do miksu? OTC oczywiscie.
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 200 / 3 / 0
Na zwiększenie poziomu dopaminy najlepszy jest metylfenidat, tyle że mozesz mieć problem z załatwieniem sobie recepty. Oprócz tego selegilina w dawce od 10mg, albo sertralina w dawce od 150mg. Ja właśnie używam tego ostatniego i jestem całkiem zadowolony.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2010 przez entranced, łącznie zmieniany 1 raz.
Ronski Speed - Something Happened On The Way To Heaven ( 7 Skies Remix )
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami

Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.

„Adwokat od trumien na kółkach” i jego żona z zarzutami w sprawie narkotyków

Znany łódzki prawnik, nazwany przez media „adwokatem od trumien na kółkach”, ponownie ma problemy z prawem. Paweł K. został w kwietniu, nieprawomocnie, skazany przez sąd w Olsztynie za spowodowanie śmiertelnego wypadku na drodze z Jezioran do Barczewa. W wypadku zginęły dwie kobiety.