#mops
ununquadium pisze:.....
Rozbawiłaś mnie. Znowu.
P.S. Nie rzucisz opio i tak, tym bardziej że to na 1.01. postanowienie, a takie NIGDY się nie udają. No, w każdym, bądź razie w 90%. Nawet normalnym osobom. You do the math.
meme pisze:Też życzę wytrwania w postanowieniu i nie popełnij mojego błędu, że po 4 miesiącach niebrania można raz wziąć. Jestem przykładem, że wróciłam do swojego stanu sprzed przerwy, a nawet jest gorzej. Jak rzucałam opio, to stałam przed wyborem albo kończę z tym, albo morfina, a teraz jestem jeszcze bliżej do majki.
Spójrz, jak było Ci ciężko odejść od kody. Tak ciężko, że aż wróciłaś. Pomyśl sobie, że z morfiną jest jakieś 10 razy ciężej.
Na tym forum jest osoba, nawet wypowiadała się w tym temacie. Osoba, która pytała mnie ile tabletek Acodinu wziąć na pierwszy raz. To było może z rok, dwa lata temu. Dziś ta osoba wali więcej opiatów niż ja.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.
~Michael Linnel Odpisuję tylko na GG i e-mail.
I tolerka na kodę mi nieco skoczyła. Już mnie nie klepie dobrze, jak w grudniu. To się doigrałam.
meme pisze:Wiem. Każda przerwa była spowodowana tym, że moje ćpanie zaczęło robić zbyt hardkorowe. Wyobraź sobie, że we wrześniu, tuż przed czteromiesięcznym niećpaniem opio, łączyłam tramadol z antydepresantami (ssri) i dużą ilością alko.
Jak dla Ciebie to jest hardkorowe, to nie wiem jaka by była majka.
Btw. Jak Ci tolerka wskoczyła to pojedz kilka dni DXM.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.
Na Twoim miejscu co najwyżej bym się tykała przepłuczek, myślę, że już one pozwolą Ci odkryć jakim gównem są opiaty.
Bearfan86 pisze:
Unu piszesz że opiaty Ci pomogły w szanowaniu innych co wyjątkowo kontrastuje z Twoim słynnym postem (jest w legendarnych) jak jechałaś po użytkownikach z hejpa że są zerami i przećpanymi przegrywami bez życia
To się tyczy osób, które próbują kreować swój obraz w wirtualnym świecie, podczas gdy w rzeczywistości są istnym zaprzeczeniem osoby, którą tworzą w internecie. Nie chodzi o to, że ktoś kto, nie wiem, np nie ma samochodu, dobrze płatnej pracy - jest nikim. Absolutnie nie mam tego na myśli.
Każdy człowiek ma swoją wartość.
Głównie chodziło mi o to, że w internecie tworzy się z siebie nie wiem kogo, podczas gdy w normalnym życiu nie ma się odwagi by cokolwiek z tych rzeczy o których się pisze - mówić/zrobić. Że brakuje odwagi w realnym życiu, po prostu.
Bearfan86 pisze:Rozbawiłaś mnie. Znowu.
Bearfan86 pisze: Nie rzucisz opio i tak, tym bardziej że to na 1.01. postanowienie, a takie NIGDY się nie udają.
Dziękuję za miłe słowa powyżej, dziękuję również za Twój komentarz, Bearfan ;)
I że dziś są uświęceni, którzy chcieli za nią ginąć.
Jest tak wiele powodów do życia z heroiną,
Ale żaden nie prowadzi nas do upojenia chwilą."
ununquadium pisze:.....
Dobrze, że postanowienie nie jest noworoczne. Prognozy tylko z tego powodu idą na łeb na szyję zazwyczaj ;-) No i trzymam za Ciebie kciuki, są użytkownicy na tym forum którym się udało, a przynajmniej wciąż (od relatywnie dłuższego czasu) dają radę i nie sięgają po opiaty pomimo nałogu. Wszystko w Twoich rękach.
Bearfan86 pisze:...
Trzymaj się z dala od opioidów, bo pamiętam jak zaczynałeś z tramalem i próbowałeś kody. Nie obejrzysz się, a pewnego dnia obudzisz się z bólem i pierwsze co zrobisz, to czym prędzej popędzisz do apteki ;). Nie idź w to bagno, nie warto. Ale tak jak napisałeś - wszystko w Twoich rękach.
I że dziś są uświęceni, którzy chcieli za nią ginąć.
Jest tak wiele powodów do życia z heroiną,
Ale żaden nie prowadzi nas do upojenia chwilą."
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk
WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.