Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 51 / 2 / 0
  • 125 / 47 / 0
Super, ale we mnie nostalgiczne uczucia wywołałeś. Szałwia to była pierwsza roślina, o którą dbałem jak o dziecko.

Pamiętam ukorzenianie, potem trzymanie w takich mini szklarniach jak te Twoje, a potem one się tak rozrosły, że nie wiedziałem co z liśćmi robić.

@phasma dziękuję!
  • 51 / 2 / 0
Dziękuję @aecher za miłe słowa
Widzę że jesteś ze starej szkoły. Dawniej propagator z butelki to podstawa po wysyłce sally jak i przy klonowaniu. Skupiam się teraz na podstawie tj przy uprawie np konopi czyli dbam o jak najlepszy rozwój bryły korzeniowej. Im zdrowsze korzenie tym lepszy plon! Niedługo kolejne foty. Dostają papu w postaci biohumusa i zastrzyk witalności co jakiś czas w postaci Asahi SL dolistne co kilka tygodni.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.