@Winstoon jest taka możliwość, że dostaniesz na pałe benzynke, której nigdy nie miałeś przedtem i w historii leczenia w IKP, ale to zależy tylko od dobrej woli lekarza albo od tego, że ma wywalone i po prostu realizuje recepte na prośbe i słowo pacjenta albo jeśli wrzucasz na papierze prośbe o recepte do skrzynki w przychodni. Ja pewne benzo otrzymałem bez żadnego udowadniania i dawania papierów, tylko zadzwoniłem do przychodni powiedziałem, że lek taki i taki, dawkowanie takie i jeszcze dla niepoznaki poprosiłem o drugi lek, który akurat miałem w historii leczenia (na refluks
Róbcie zapasy póki możecie, oszczędzajcie i nie żryjcie więcej niż musicie, bo już kilka razy ostatnio czytałem na internecie artykuły, że będą zmiany z receptami. Zaczynają od ograniczania jakichś antybiotyków i innych specyfików, a zobaczycie, że skończą na psychotropach i będzie trzeba mieć żelazne, żółte papiery, żeby w ogóle dostać chociaż jedno opakowanko.
PS. Prawda to, że metylofenidat nie jest już na różową (narkotyczną) recepte tylko na zwykłą, białą? Gdzieś czytałem, ale pytam, bo może jest tu ktoś to bierze regularnie recki i wie. I jeśli tak to ciekawe dlaczego, nigdy bym się tego nie spodziewał, heh.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Pozdro
19 kwietnia 2024nd2137 pisze: Czy ktoś może polecić którąś z tych stron na których można dostać receptę na medyczną m? Jakieś opinie, jak to wygląda?
boja sie ze wyjdzie co "UŻYWAJĄ"
mysle, ze jakies porozumienie poszlo miedzy Donaldem a tym drugim "Jasiem"
Chill
Racja nawet na stronkach gdzie kiedyś wystawiali benzo, poźniej już nie wystawiali bo się bali tej nagonki sprawa troche ucichła. A teraz znowu zaczynają wystawiać :-)
@Mindus odpisalem PW, sorki.
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina
Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach
Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.