"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
O co mi więc chodzi? Czy na stronce jeżeli wyślę zdjęcie tego zaświadczenia (bodajże wrzesień 2023r.) jako "dowód" że pobieram te leki, dostaje je dokładnie w takich ilościach z dawkowaniem napisanym na zaświadczeniu. Mimo że zaświadczenie jest starę nie starczy mi leków do następnej wizyty, ba nie mam już na dzisiaj, a po kolejne zaświadczenie musiałbym jechać 2 godziny etc.
Myślicie że dostałbym klony i prege? Mam szczerze nadzieję że bez problemu, jest dawka, jest nazwisko dr. psychiatry, jest ilość, starsza data jednak nic się nie zmieniło od września. Zamierzam spróbować w następnym tygodniu, aby była dłuższa przerwa między ostatnią a dzisiejszą konsultacją (już w poprzedniej dostałem prege, ale 150mg i tylko jedną pakę). I oczywiście kusi mnie aby poprosić o diphergan lub zolpidem z racji problemów ze snem (które rzeczywiście mam, jednak nie po to mam zamiar ich używać). Czy nie ryzykować i łapać te "pewne" 2 paki klono i pregi)?
Z góry dzięki za odpowiedź, pozdro i miłego dnia lub noddnia wszystkim narkowrakom.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.