Oooo , chyba sie skuszę , a czy można po muchomorku leżeć grzecznie w łózku z słuchawkami na uszach i wszyscy myslą że śpisz ?
Z muchomorem była by duża szansa spędzenia tripu w łóżku ze słuchawkami, przy odpowiedniej dawce właściwie nie ma opcji abyś dał radę się przebudzić sam z siebie w celu dowleczenia się do kibla. Ale różnie to może być, może być tak, że olejesz se mordę, alebo tak, że będziesz latać nago po sypialni starych - kto wie? Ty sam musisz znać siebie, oraz rozgraniczać między pewnym i zaufanym, a niepewnym i nieprzewidywalnym.
Dopiero siedem sporych ugotowanych kapeluszy wywołało najpier cholernie szybko narastające upojenie, zmieny percepcji(bez wizji), aż w końcu uczucie senności nie do powstrzymania. Sedno tej podróży rozgrywa się właśnie we śnie, który snem nie jest, bo słyszysz dookoła.
Tak czy siak nie oczekuj po muchomorach niczego co znasz.
Na następny dzień dowiedziałem się od dziewczyny, że byłem zroszony potem jakbym wyszedł z wody. Nie pamiętam, by było mo gorąco. Pamiętam, że przebudziłem się rozanielony, spojrzałem na nią, powiedziałem coś w stylu "hej", by zakomunikować, że żyję i ogarniam, po czym odwróciłem się na bok i poszłem spać.
Przy czym nie spałem. W TV leciały te nocne zagadki audiotele, wszystko słyszałem, nawet więcej niż wszystko, np że dziewczyna tam się dodzwoniła
Rano obudziłem się jak gdyby nigdy nic, zero kaca, zmęczenia czy niewyspania. Może byłem najwyżej bledsszy, ale i nie pamiętam w sumie. Większość ze Snów przypomniałem sobie wieczorem i następnego dnia. Najpierw poczułem ten dziwny klimat odległego egzotycznego skojarzenia, a za nim jak po łańcuchu przyciągnęłem kolejne skrawki wspomnień. Nie było to łatwe, bo większość składała się z "atmosfery", uczuć i "wwiedzy" poza słowami, niewiele z tego było obrazem czy zdarzeniem.
Choćby w wikipedi pisze
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.