Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 99 / 25 / 0
Podobno wycofali DHC z obiegu w Polsce i zalecają przejście na Tramadol. Szkoda, mi ten lek pomagał doraźnie na bóle i przy tym uspokajał, po tramadolu natomiast ból może i maleje ale czuję się niezdrowo zdenerwowany co musiałbym kontrować jakąś benzodiazepiną a wiadomo do czego to może doprowadzić... I nie stosowałem go żeby się ućpać, szczerze mówiąc nigdy nie wyszedłem poza dawkę 90mg a opakowanie 60 tabletek starczało mi na pół roku. Ostatnio lekarz zamiast tego dał mi Oxy 10mg, ale jakoś mam stracha że potencjał rekreacyjny będzie zbyt duży i coś we mnie pęknie więc póki co pudełko grzecznie czeka w szafeczce...
  • 85 / 18 / 0
Jeżeli udało Ci się nie uzależnić przez tyle czasu to od oxy 10 mg też może się udać, to najmniejsza dostępna dawka. Tylko używaj z głową i jak musisz, jak każdy lek.
  • 648 / 63 / 0
Są jeszcze 5mg
  • 99 / 25 / 0
Ale do końca nie wiem czy to prawda o wycofaniu DHC, możliwe że to tylko jakaś plota, bo w [wykazie wciąż jest](https://rejestrymedyczne.ezdrowie.gov.p ... rch/public) i w tym [artykule](https://www.rynekzdrowia.pl/Farmacja/We ... 351,6.html) wymieniają m.in DHC jako produkt z zakazem wywozu. Co więcej na portalu gdziepolek podają że dostawa jest przewidziana do końca stycznia... Ciekawe, może ktoś bardziej zorientowany będzie w stanie to potwierdzić.
  • 29 / 4 / 0
24 sierpnia 2022jozef_k pisze:
ma ktoś jakiś sposób na zrobienie klarownego roztworu z tabletek DHC ? numer z żelazkiem? czy kilkakrotna filtracja po rozpuszczeniu w cieplej wodzie? chciałbym mieć to we flakoniku z wyłączoną funkcją retarded, a najlepiej odrazu zmieszane z prometazyną i gotowe do spożycia (byle było crystal clear, nie lubię trzymać jakiś zapaskudzonych roztworów w lodówce :D)
Yoo, tez nad tym się zastanawiam. Jest ktoś w stanie odpowiedzieć czy da się te DHC Continus 90mg o przedłużonym uwalnianiu jakoś wyekstraktować, aby był w miarę klarowny płyn? Jeśli byłby delikatnie mętny to nic, ale ważne aby nie była to taka galareta jaka się z tego tworzy po wymienieniu z wodą. :/
  • 226 / 10 / 0
Dhc zadziała na 30 mg paroksetyny? Cyp2d6 mam zablokowany, koda tramal nie działa ale dhc chyba nie jest prolekiem?
  • 64 / 6 / 0
Mam pytanie, nigdy nie robiłem p.r. - a dopiero jutro mógłbym póś o strzykawkę 20ml. Nie można po protu jednej tabletki 90mg DHC Continus włożyć sobie w dupę? %-D %-D Bo patrze na te BA i kurwa kusi w chuj, tylko czy to ma prawo zadziałąć???
Pozdrawiam,
MJ
  • 449 / 101 / 0
Ale masz fantazje %D - w pierwszych stronach tego wątku chyba użytkowniczka jamedris opisała jak złamać przedłużone uwalnianie dhc za pomocą sody i czegoś jeszcze. Wystarczy poszukać... Na wszelki wypadek dodam, że ten roztwór należy przyjąć doustnie, nie doodbytniczo. :D
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 115 / 4 / 0
Sìema pytanie teoretyczne czy jedząc kode warto przerzucić się na dhc jest dużo dużo bardziej uzalezniajace ? A i dwa pytania czy zwykły doktorek może to wypisać A jeśli nie to gdzie uderzać pozdro
  • 8 / / 0
Siema ja jestem w ciągu od paru miechów na kodeinie (120MG) i Dihydro (160MG) czasami daje wiecej kody mniej dhc a czasami na odwrót rano zarzucam sobie obie na raz a wieczorem Mirtazapine 45mg kolo 17 pierwsza polowke i o 20 druga robie to od okolo dwoch lat i powiem tak szczerze cały czas mnie klepie tak samo nie wiem czy to moze ultra szybki metabolizm a i dodam ze wszystko gryzę oprocz mirty ale jak dla mnie obie substancje sa eleganckie :D co wy na to kodeinowi 🤠 a zapomniałem dodac dihydro mam fast realse tabletki sie rozplywaja same 40MG I mieszkam w UK bo w pl tego nie widziałem ale od jakiegoś czasu zauważyłem że zaczynam juz pod wieczór miec lekki wkurw z tym że nie codziennie ale śpię normalnie wstaje bez skręta i biore tylko raz dziennie i odczekuje 24h od każdego zażycia czy to ma wplyw na uzależnienie? I ogólnie jeszcze chciałem sie zapytać czy jest możliwość wystąpienia zespołu serotoninowego bo pare razy mi sie zdążyły objawy podobne zalaly mnie poty brak kontaktu z otoczeniem jak przymykałem oczy to odrazu widziałem sny na jawie i trochę trzęsło tak jak by zimno chuj wie co ale miałem tak tylko ze dwa razy na początku jak zem zaczął ładować ktoś miał podobnie ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?

120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.