Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1343 / 18 / 0
canonkod pisze:
@up Niby wiedziałem to od początku, ale z każdym następnym postem uświadamiasz mnie jak bardzo masz nasrane w tej łepetynie.
nagle majeczki nie ma to i twoje ego sie domaga powrzeszczenia na jakiegoś ćpuna z forum?
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 410 / 19 / 0
Słuchajcie ja Wam powiem jak jest naprawdę bo tylko ja tutaj sie znam na temacie %-D %-D %-D

Po 1 to Xanax mozna smiało odstawic clonazepamem. Efekt jest taki, że przy odstawce bardziej cierpi ciało niż dusza. Dużo mniejsze lęki i strach w oczach niż w przypadku odstawiania Xanaxu stosując jedynie redukcje dawek :-) Wiem co mówie bo to przetestowałem ostatnio i zachwalam sobię tą metodę.

Po 2 to Nie żre już benzo 3 tydzień i szczerze się zastanowiłem nad sobą i stwierdzam, że NIE WARTO WPJERDALAĆ tych proszków. Zwykła chemia która odcina Cie od bodźców zewnętrznych. Ja czuje się juz bardzo dobrze, na odstawce troche pocierpiałem ze 4 dni, wiadomo były drgawki, bóle, bezsenność, głosy ale sie zaparłem i się udało :) Mimo tych upałów, stresu w pracy postanowiłem, że nie będę truł się tą chemią bo to w ogole mi nie pomaga. Na trzeźwo czuję świat wszystkimi receptorami i ten stan jest 1000 razy lepszy niż każdy jeden dzień na benzo, jestem sobą a nie uzależnionym od głupiej tabletki desperatem :-)

Po 3 to bzd mogą odstawić jedynie najsilniejsze jednostki. Jeżeli ktoś jest zwyczajnie słaby to nie wytrzyma zespołu abstynencyjnego i wróci do tabletek proste :) Odstawka to wejscie jedna noga do piekła ale jezeli się przecierpi ten horror to spływa na człowieka jakaś łaska uświęcająca i staje się nowym lepszym człowiekiem. Ja czuję się tak jakbym dostał po raz kolejny nowe życie i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwy dlatego tez postanowiłem, że nigdy nie wróce do tabletek :-) Po tym kolejnym doświadczeniu zyciowym wiem już, że po prostu jestem niezniszczalny :-)

Doszedłem do wniosku że skoro nie spozywam benzo a każdego dnia budzę się z usmiechem na twarzy, mam satysfakcjonujące życie zawodowe, źle nie zarabiam i jestem doceniany za moja pracę. Ludzie mnie lubia, mam dużo znajomych, jestem zdrowy, niedawno zdobyłem wyższe wykształcenie i mam bogate plany na życie TO ZDECYDOWANIE TABLETKOM MÓWIĘ STOP I NIE CHCE ICH W SWOIM ZYCIU :)

Tego też Wam życze :-) ;-)
Uwaga! Użytkownik Maniacal jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / / 0
Dobra panowie powiedzcie mi jak to gowno odstawc w tydzien gdyz tyle mi zostalo wolenego czasu, lora 20-25mg, dziennie, moze pukac w kable rolki
  • 609 / 16 / 0
Nie odstawisz tak szybko, objawy odstawienne mogą się dlugo ciągnąć. Benzo tak się nie da. A, nie polecam odstawiania jednego benzo drugim, zdania są na ten temat podzielone, ale jak zerwać z grupą substancji, to raz na zawsze.
Uwaga! Użytkownik punk6 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 606 / 8 / 0
ale zdajesz sobie sprawę jak ciężko odstawić alprę alprą? :-D nie mówię tu o zjedzeniu dwóch paczek i płaczu że się skończyły tylko łykaniu 4-5mg dziennie przez dłuższy czas

pierwszy ból to ograniczenie dawek (a każdy kto się wjebał wie jak czuć zmianę 2mg na 1mg od rana) a drugi to ograniczenie częstotliwości

spróbuj sobie odmówić popołudniowej/wieczornej dawki

na tą poranną czekasz z utęsknieniem a i tak czujesz że po kiego grzyba Ci ta odstawka skoro i tak cierpisz już o 13-14 jeśli wzięłaś wcześnie rano

tak się nie da :finger:
i tu pojawiają się klony/rolki/broma

pamiętam że z 5mg Lorafenu i 1mg alpry przez kilka tygodni zszedłem chyba w 2 tyg z pomocą 2x0,75 dziennie przez tydzień a potem już tylko połóweczka rano

ps: kilka tygodni znaczy kilkanaście się wie :D
Blok tekstu mogący usprawiedliwić moje ćpanie, dodać mu ideologii, wnieść coś błyskotliwego albo po prostu być. To nadal blok. Przewijaj dalej
  • 3523 / 54 / 0
123qweasd pisze:
Dobra panowie powiedzcie mi jak to gowno odstawc w tydzien gdyz tyle mi zostalo wolenego czasu, lora 20-25mg, dziennie, moze pukac w kable rolki
Zredukuj dawki tak aby końcowego dnia już nic nie brać.To bardzo krótki czas jak na odstawianie,ale i tak będzie lepiej niż zerwanie z benzo z dnia na dzień.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 15 / 1 / 0
Macie jakiś sposób na żołądek przy odstawce benzo?
Odstawiam alprę po miesięcznym ciągu 2-3 mg dziennie, zredukowane już do 5 mg diazepamu i od 4 dni na sucho. (sam się dziwię, że się wjebałem)
Problem w tym, że ledwo co mogę coś do gęby włożyć, bo zbiera mnie na bełta.
  • 609 / 16 / 0
Philipos, nie mów, że się nie da.
Da się. Prawie - kończyłam z alprą, to zaczynałam z kodeiną.
Uwaga! Użytkownik punk6 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 606 / 8 / 0
Czyli tak naprawdę nie skończyłaś ;-)

ograniczać alprę do 0,5 dziennie może każdy, rano alperka, wieczorem browar a potem paczka antka. Szkoda tylko że większość ćpunów nie nazywa tego po imieniu
Blok tekstu mogący usprawiedliwić moje ćpanie, dodać mu ideologii, wnieść coś błyskotliwego albo po prostu być. To nadal blok. Przewijaj dalej
  • 609 / 16 / 0
Byłam zmuszona nagle skończyć z benzo niestety. Na czas ich brania porzuciłam kodeinę, w trakcie odstawiania znów do niej wróciłam. Ale powiem jedno. Odstawianie było straszne. Gdybym wcześniej wiedziała...
ODPOWIEDZ
Newsy
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli

Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.

Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej

Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.