Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1599 / 47 / 0
A jak długo bierzesz tą wenlafaksynę ?
  • 3455 / 1124 / 0
Jeśli nie z miansą lub mirtą (podejrzewam, że również wystąpi tycie) to może z bupropionem? Można na nim ładnie schudnąć, gdyż ogranicza apetyt. Powodzenia w dobraniu odpowiednieogo combo! Zdaj relację.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 3251 / 359 / 2
29 listopada 2018pfff97 pisze:
Cześć. Od marca biorę 375mg wenlafaksyny, w międzyczasie dokładane miałam do niej m.in. chlorprotiksen, arypiprazol, sulpiryd, kwetiapinę, bardzo sporadycznie lekarz pozwolił mi się wspomagać lorazepamem czy diazepamem. Moim problemem jest depresja nawracająca. Mam 21 lat i to już kolejny taki epizod. Aczkolwiek całe to leczenie... jest na nic. Ciągle nic mi się nie chce, przeraża mnie myśl o tym jak zawalam studia, absolutnie nic mnie nie cieszy i... i nie wiem, co dalej mam ze sobą zrobić. Nie chcę już żyć, ale jednocześnie brak mi odwagi, by się zabić. Dodatkowo oczywiście dołuje mnie fakt, że przecież myślę sobie, że tak duża dawka wenli powinna mi pomóc. Tym bardziej jeśli była wspierana innymi lekami. Na wczorajszej wizycie lekarz przepisał mi do wenlafaksyny mirtazapinę, póki co w dawce 15mg. Bardzo boję się tego leku, a konkretniej - tycia po nim. Kilka lat temu, gdy byłam w zaawansowanej anoreksji, lekarz przepisał mi mianserynę i przytyłam po niej BARDZO. Jeśli po mircie będzie tak samo, to na pewno się zabiję:( Ale czytałam też, że połączenie mirty i wenli niekiedy jest bardzo pomocne, że te dwa leki dobrze na siebie wpływają. Ma tu ktoś doświadczenie z ich łączeniem?
Pozdrawiam i liczę, że znajdzie się ktoś, kto mi odpowie... :(
Eeeeee córuś, córuś, bo jak ja cie...

Po pierwsze żyjesz, bo co? Bo jesteś szczupła i na studiach? Poza tym nie warto żyć? Korzystasz z pomocy psychologa/psychoterapeuty chociaż? Nie samą chemią żyje człowiek. Wiesz, że Bóg istnieje?

Podobno mirta z wenlą (nie widziałem żeby ktoś tyle wenli co ty brał) to mocna rzecz. Pewna siebie kobieta z nadwagą może mieć każdego.

Ciężko mi was zrozumieć dziewczyny, ale byłem w szpitalu w Krakowie z zapaleniem płuc i ładna dziewczyna, utalentowana, z sukcesami w życiu, inteligentna, ćpunka i próba samobójcza. Przedawkowanie baklofenu. No ludzie! Życie ma sens, to go szukajcie i będzie dobrze.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 2 / / 0
Wenlę zaczęłam brać we wrześniu 2017, czyli już ponad rok. Na takiej dawce jadę, jak już wspomniałam, od marca.

@Jogurt, uczęszczam również na terapię. Niby coś mi pomaga, ale mam wrażenie, że jestem jakaś skrajnie beznadziejna i nie potrafię jej wykorzystać choćby w 20%. Oprócz depresji mam też miks różnych zaburzeń osobowości, dominujący jest border.
Trochę mi głupio, że nie potrafię odnaleźć jakiegoś sensu w życiu. Wiem, że to brzmi skrajnie głupio, że się po prostu martwię wagą, studiami, itp. Ale w moim życiu działo się już sporo, co spowodowało, dlaczego tak mam, nie chcę się aż tak uzewnętrzniać. W każdym razie boję się, że nie ma już dla mnie nadziei, bo ile czasu można czuć się tak źle..?
  • 3251 / 359 / 2
NADZIEJA JEST DLA KAŻDEGO. Jak ci brak cierpliwości w szukaniu sensu to polecam od razu...
[ external image ]

Hehe. U inteligentnych i wrażliwych dziewcząt właśnie często te bordery, nerwice, depresje, z resztą u facetów też, ale u dziewcząt ciężęj, bo świat się troche popieprzył i każe wam robić to co mężczyznom, przy okazji jeszcze nie zaniedbując kobiecych spraw. Nie mniej jednak wyluzuj, wszystko będzie dobrze, a za parę lat będziesz się śmiać z tego wszystkiego. Troche cierpliwości jest potrzebne, ale będzie lepiej. Głupio ci nie musi być bo masz normalne rozterki dziewczyny w twoim wieku. Ja tylko mówię z perspektywy 30 latka, że to, czym się tak przejmujesz nie jest takie ważne.
Łk 10
"A Pan jej odpowiedział: “Marto, Marto, troszczysz się i niepokoisz o wiele, a potrzeba mało albo tylko jednego.""

No i wracając do chemii spróbuj tej wenli z mirtą podobno to jest mocna rzecz na depresję. Pozdrawiam
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 189 / 9 / 0
Czy wenlafaksyna ma jakiekolwiek odczuwalne działanie doraźne w dawkach (np minimum 150mg) o charakterze rekreacyjnym lub nootropowym? Jeśli tak to jakim?

Ciekaw jestem odpowiedzi, fajnie jakby to nie były posty czysto teorytyczne tylko oparte na własnych doświadczeniach
  • 760 / 68 / 0
29 listopada 2018pfff97 pisze:
Cześć. Od marca biorę 375mg wenlafaksyny, w międzyczasie dokładane miałam do niej m.in. chlorprotiksen, arypiprazol, sulpiryd, kwetiapinę, bardzo sporadycznie lekarz pozwolił mi się wspomagać lorazepamem czy diazepamem. Moim problemem jest depresja nawracająca. Mam 21 lat i to już kolejny taki epizod. Aczkolwiek całe to leczenie... jest na nic. Ciągle nic mi się nie chce, przeraża mnie myśl o tym jak zawalam studia, absolutnie nic mnie nie cieszy i... i nie wiem, co dalej mam ze sobą zrobić. Nie chcę już żyć, ale jednocześnie brak mi odwagi, by się zabić. Dodatkowo oczywiście dołuje mnie fakt, że przecież myślę sobie, że tak duża dawka wenli powinna mi pomóc. Tym bardziej jeśli była wspierana innymi lekami. Na wczorajszej wizycie lekarz przepisał mi do wenlafaksyny mirtazapinę, póki co w dawce 15mg. Bardzo boję się tego leku, a konkretniej - tycia po nim. Kilka lat temu, gdy byłam w zaawansowanej anoreksji, lekarz przepisał mi mianserynę i przytyłam po niej BARDZO. Jeśli po mircie będzie tak samo, to na pewno się zabiję:( Ale czytałam też, że połączenie mirty i wenli niekiedy jest bardzo pomocne, że te dwa leki dobrze na siebie wpływają. Ma tu ktoś doświadczenie z ich łączeniem?
Pozdrawiam i liczę, że znajdzie się ktoś, kto mi odpowie... :(
Cały czas chodzisz do tego samego lekarza? Czy ten sam lekarz leczył Cię z anoreksji? A brałaś wcześniej coś innego oprócz tego co wymieniłaś na depresję? Czy od razu tak z grubej rury strzała dostałaś. Wenla i mirtazapina mają dość wąskie spektrum działania na receptory, gdzie mirtazapina jest niby młodszą siostrą mianseryny ale w zasadzie to dwa antydepy z "unikatowej" kategorii NaSSA. Niby nieduża dawka tej mirty ale zawsze. Tej wenlafaksyny to jakoś tak bardzo dużo jest w takiej dawce już działa na dopaminę czyli pobudzająco i do tego Sulpiryd jeszcze, w jakiej dawce ten Sulpiryd?. Mirte masz brać na noc czy w dzień? I na końcu ile teraz ważysz i przy jakim wzroście?
Anoreksja to też choroba i to dość poważna zwalczyłaś ciężką pracą nad sobą to pewnie jesz normalnie ale niestety z głowy to nie wychodzi w sensie myślenia błędnego o własnym ciele (wyrzuć lustra z domu :-P). Stąd pytanie powyżej. Masz lęki i problemy ze snem?
Sorry za cytat z Wikipedii ale no właśnie ale może przez depresję zaczęłaś tracić na wadze (co zauważył lekarz i dlatego dorzucił mirte) albo znów pojawiła się wręcz anoreksja: (podkreślenie moje)

"Lek jest stosowany w leczeniu wielu zaburzeń, między innymi depresji (zwłaszcza u pacjentów z obniżonym łaknieniem), obsesji oraz stanów lękowych w rodzaju lęku uogólnionego czy fobii społecznej. Może być też stosowany doraźnie jako środek nasenny. Zgodnie z wskazaniami rejestracyjnymi stosowany jest w leczeniu epizodów depresji o średnim i ciężkim nasileniu.
Często powoduje senność w ciągu dnia, wzmożenie łaknienia i przybranie na wadze" - bo może musisz przybrać na wadze.
My name is called religion, sadistic, sacred WHORE.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
  • 1 / / 0
Hello. Jestem nowy na tym forum i słabo ogarniam jak sie poruszac, chodzi mi o wenlaflaksyne i moj problem za alko, od 3 miesiecy chodze do psychiatry mam stwierdzona nerwice delikatna ale mam tez problem z woda, czesto mi sie zdarza pochlac ostro w ciagu dwu maxs trzy dniowym, wnle biore w dawce 75mg Velaxin, czuje delikatnie jej dzialanie ale zastanawiam sie czy w wiekszej dawce nie działala by na mnie lepiej i czy jest mozliwosc ze pomoze mi w ograniczeniu chlania, psych stwierdzil ze jeszcze nie jestem alkoholikiem ale stapam po cienkim lodzie, moze ktos cos pomoze w tym temacie???
  • 29 / 2 / 0
Witam, czy wenla może mieć działanie pogarszające koncentrację? Leczyłem się neuroleptykami na schizofrenie i już jestem po kuracji, po odstawieniu neuro odmuliłem się znacząco i chciałem coś podziałać intelektualnie ale do niczego się nie nadaję. Wiem, że problemy z koncentracją to negatywne objawy schizofrenii ale czy wenla nie pogarsza tego stanu? Lekarz zaleca kontynuowanie snri twierdząc, że jest to pomocne. Na wenli (75mg) jestem już rok i czuję się dobrze do tego biorę trazodon 300mg właściwie tylko na sen bo miałem po wenli straszne bezsenności.
  • 3455 / 1124 / 0
To są głównie tak jak mówisz objawy negatywne schizofrenii, wenlafaksyna może natomiast na początku wyraźnie zaburzać procesy poznawcze. Przed Tobą długa droga, jeśli chorujesz na schizofrenię a nie jakiś pojedynczy epizod psychotyczny to powinieneś brać przez cały czas neurole, wiem co mówię - sama choruję. Dodatkowo leczę się antydepresantami i tak specyficznie choruję, że wiem, że bez nich też już nigdy nie ujadę. Schizofrenia, najcięższa choroba psychiczna - to mega shit i jeśli rzeczywiście na nią chorujesz to już NIGDY nie wrócisz do 100% sprawności, nie wierz w wielokrotnie powtarzane bajki, że kiedykolwiek wrócisz, wiem dokładnie co mówię. Ta choroba to dziwka.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
ODPOWIEDZ
Newsy
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.