Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 3014 / 1020 / 0
ja w ostatnim czasie miałem przyjemność wrócić do benzodiazepiny, z którą dużo mnie kiedyś łączyło, ponieważ to właśnie ją stosowałem najczęściej, bo najlepiej rozładowywała lęk oraz stres, tj. lorazepam, czyli popularny Lorafen. we wtorek udało mi się załatwić e-receptę na dwa opakowania przy okazji wizyty u doktorka i w/w lek od razu wykupiłem. moja historia z nim jest dosyć obszerna, teraz jednak prawie o nim zapomniałem, mówiąc szczerze - od dawna nie stosuję już silniejszych benzodwuazepin, zażywam praktycznie tylko Relanium (diazepam) w sytuacjach kryzysowych, doraźnie.

jednak warto było nabyć przepisany Lorafen i wrócić do tego środka - naprawdę czuć różnicę w mocy, jeśli porówna się go z rolkami. działa dużo lepiej anksjolitycznie, ale również jest przy tym dosyć uniwersalny. całego spektrum efektów nie będę opisywać, bo robiłem to już wiele razy i wszystkim jest ten preparat znany. jeżeli jednak chodzi o ostatnie dni, to lorazepam pozwolił mi na chociaż chwilę odpoczynku od stresującej, odpychającej rzeczywistości i ponurego otoczenia, w połączeniu z metadonem zintensyfikował znacznie stan zobojętnienia i podbił wyraźnie działanie syropu. jest to naprawdę przydatne benzo, jeśli używa się go z głową. odświeżyłem sobie pamięć i parę dni pozażywałem, teraz jednak pozostawiam go do stosowania doraźnego. będzie czekał w szufladzie razem z rolkami na ewentualne sytuacje kryzysowe.

poniżej, jak zawsze, chwalę się zdobyczą i pozdrawiam wszystkich forumowiczów! :tabletki: :papieros: %-D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 44 / 9 / 0
A ja siusiumajtek taki jestem, popiłam ostatnio i zaczyna się AZA i właśnie wzięłam 0,5 mg lora aby się trochę uspokoić, ale potem zaczęłam czytać forum... nie pomagacie :D
Teraz się schizuje, ze będę chodzić naćpana - wcześniej praktycznie w ogóle nie brałam benzo.

Przeniesiono do knajpy @V44
  • 1660 / 300 / 0
Znowu wracam po przerwie. Tak wyszło, że paczkę oryginalnego klona odkupiłem za 20 zeta. Także, baja bongo, ale, oczywiście - z umiarem.

przeniesiono do knajpy - detronizator
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 161 / 11 / 0
Trzeba spożyć suplementy, żeby ubarwić psychikę.
20241106_102446.jpg
20241106_102512.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 3014 / 1020 / 0
@GTB488 aprobuję zatem. ja wczoraj wieczorem łyknąłem 3 miligramy Lorafenu i również było zacnie - totalne zobojętnienie i zabezpieczenie od otaczającej mnie, obecnej rzeczywistości.

reality is unbareable as always and with every breath i just hate myself more and more - my own mind is killing me and i'm even more crazy than i used to be. only lorazepam helps with these ruminations.

pozdrawiam, przodownik
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

with regards, przodownik
  • 161 / 11 / 0
Ta. Fajnie ulotnić sie z tej zaprogramowanej rzeczywistości.
Zrzucić psychiczny ciężar 😀
  • 3014 / 1020 / 0
ja napotkałem bardzo miłe znalezisko w jednej ze swoich szuflad, bowiem znajdowały się tam 4 szt. Elenium 10-tek, czyli chlordiazepoksydu, który mimo słabszej mocy uderzeniowej, bardzo mi podchodzi. świetnie te 40 mg skomponowało się z I.V. 1.8 mg buprenorfiny - efekt narkotyczny częściowego agonisty został trochę zintensyfikowany.

im enjoying aforementioned substances right now, i wish you all good times with your benzos!

pozdrawiam, przodo

:tabletki: :papieros: :strzykawka: :extasy:

with regards, przodownik
  • 161 / 11 / 0
Dość długo trwam w ciągu. Ponad rok.
Codziennie muszę spożywać. Żeby nie chodzić elektryczny.
Nie myślę o odstawieniu. Przeżywałem padaczki i sraczki.
Będę się martwił za rok, jak się skończą zapasy. Wiele czasu, nie ma stresu.
Po opróżnieniu, coś się wymyśli 😆
  • 68 / 26 / 0
Rok ciągu? Padaczki i sraczki? Jak skończą się zapasy to może być tak, że obudzisz się z ręką w nocniku i z padaczką grand MAL. Albo w ciągu alkoholowym po odstawce benzo.

Wiem, że to forum dla narkomanów i nie jestem od tego, żeby umoralniać, ale odwyk i terapia uratowały wielu przed...

...Zgonem.
  • 130 / 19 / 0
Mi jak się skończyły zapasy i kasa po ponad 3 letnim ciągu głównie na alpra i klonazepam, przeżyłem najgorsze piekło, aż dziwota że nie dostałem padaczki ale fakt faktem na sor trafilem i dostałem relanium, na tydzien, po kolejnym tygodniu psychiatryk bez ich wiedzy o moim uzależnieniu przeżyłem cold turkey, 3 miesiące w zamknięciu, najgorsze objawy minęły po miesiącu, reszta została po dziś dzień
ODPOWIEDZ
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.