a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
raz 300 raz 240 raz 450, bez sensu
lepiej zawsze wrzucac po 240 to bedzie klepalo za kazdym razem no i nie zawalic brzucha jedzeniem, ciekawe ile osob wrzuca na pelny zoladek a potem mowi cos o kaprysnosci
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
30 października 2018ledzeppelin2 pisze: To jest ciekawy temat z tymi cenami. W ogóle jest możliwe żeby sobie strzelać cenę jaka się chce ?
Co się dzieje z tymi paroma złotymi które na nas zarobią. czy to jest polecenie od kierownika i nic z tym nie można zrobić ? Czy tez można udupić takiego nadgorliwego farmaceute?
Też byłem" ofiarą" takiego procedensu, ale nie zbierałem paragonów jako dowód, ani nie zwracałem uwagi czy farmaceuta przystawia kod kreskowy produktu do czytnika czy tez sam wbija cenę.
Była sytuacja kiedy bylem w aptece w odstępach tygodniowych i cena wzrastala z każdą moją wizytą o 1.5 zł.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.