Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 2429 / 584 / 155
[mention]Pan Cietrzew 69[/mention] W teorii niby ma wzmacniać, ale w praktyce na większość nie działa to praktycznie w ogóle.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 600 / 109 / 0
Ach ta "kapryśność" kody chyba zmieszam z tramcem dla pewności.
"Głębia ziewa na powierzchni,
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
  • 1683 / 126 / 0
ja juz wiem od czego zalezy w glownej mierze ta kaprysnosc, nie trzymanie sie tej samej dawki
raz 300 raz 240 raz 450, bez sensu
lepiej zawsze wrzucac po 240 to bedzie klepalo za kazdym razem no i nie zawalic brzucha jedzeniem, ciekawe ile osob wrzuca na pelny zoladek a potem mowi cos o kaprysnosci
  • 600 / 109 / 0
Obiad jem 15-16 a kode zarzucam 17-19 więc nie jest to pełny żołądek ale coś może być na rzeczy, następnym razem troche pogłoduje dla kody, ale to musi być cholernie nie zdrowe przyjmować sulfogówno na czczo.
"Głębia ziewa na powierzchni,
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
  • 515 / 71 / 0
Ja zawsze przyjmuje o 17 pełno prawny obiad (bez jakiegoś obrzarcia przesadnego) i potem o 20 ze dwie kanapeczki. ~22 30 zarzucam apap i ~23 kode. Zawsze działa i te dwie kanapeczki robią różnice, bo mam wrażenie żołądek nie dostaje tak po dupie.
  • 1683 / 126 / 0
polecam jesc po wrzuceniu kody, po jakichs 20 minutach
  • 265 / 19 / 0
30 października 2018ledzeppelin2 pisze:
To jest ciekawy temat z tymi cenami. W ogóle jest możliwe żeby sobie strzelać cenę jaka się chce ?
Co się dzieje z tymi paroma złotymi które na nas zarobią. czy to jest polecenie od kierownika i nic z tym nie można zrobić ? Czy tez można udupić takiego nadgorliwego farmaceute?

Też byłem" ofiarą" takiego procedensu, ale nie zbierałem paragonów jako dowód, ani nie zwracałem uwagi czy farmaceuta przystawia kod kreskowy produktu do czytnika czy tez sam wbija cenę.

Była sytuacja kiedy bylem w aptece w odstępach tygodniowych i cena wzrastala z każdą moją wizytą o 1.5 zł.
Myślałem, że tylko ja tak miałem w pewnej aptece. Na 3-4 farmaceutów na zmianie, pojawiała się taka jedna, co nabijała zawsze 5 zł drożej - oczywiście wydając paragon, więc teoria o 'dorabianiu' przez danego farmaceutę odpada. Musieli mieć 2 kody na kasie na ten lek. Kiedyś zapytałem się z ciekawości skąd wynika różnica w cenie, dostałem odpowiedź, że za rogiem jest kolejna apteka to mogę tam iść. W pozostałych aptekach zawsze wyjmowali paczkę jak tylko mnie zobaczyli. Dwa razy w życiu spotkałem się z odmową sprzedaży - nie bo nie.
  • 1931 / 318 / 0
Spotkał się ktoś z Was z szczekosciskiem po kodeinie
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1055 / 153 / 0
Wystąpiło u mnie, ale mieszałem wtedy z piwem.
  • 2116 / 633 / 0
Szczękościsk...? Po opio? Nie, nigdy; chyba, że spięcia mięśni na skręcie albo mimowolne nią poruszanie podczas bycia ugrzaną lub podczas telepki. Ale szczękościsk taki, jaki znam np. z MDxx, to nigdy w życiu.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.