Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1241 / 9 / 0
taaaa ... poczekajmy chwile a kolega samuraxo nie tylko przestanie naklejac :D
  • 373 / 3 / 0
ooo pisze:
taaaa ... poczekajmy chwile a kolega samuraxo nie tylko przestanie naklejac :D
Wsadze sobie w ucho hehe ;p
Na szczęście mi już przeszło ale było bardzo niefajnie, a teraz mam iść do urzędu za 2h jak nie spałem. Zesram się chyba masakra ;/
Po tej buprze to mi głowa spada i oczy sie zamykaja to musze pospać chyba troche (zresztą jak po każdym opio)

ooo Wątpie żebym to walnął rekreacyjnie kiedyś, myslałem że dawka dla dziadzi mnie zabije (Pewnie część ludzi z nowotworami to ładnie ujebana leży w tych łózkach no ale lepsze to niż ich ból i brak komfortu)

Dlatego kurde nie wiem czy można pół plastra odkroić i przykleić, będzie to się trzymać? Będzie 2x mniejsze stężenie?
Niby oczywiste ale wole się spytać. 1 raz od chyba 3 miesięcy nie robie w majty z bólu. (Oczywiście licze też na lekkie opioidowe wspomaganie ale lekkie a nie zombie mode co miałem hehe )

Pozdro
  • 189 / 3 / 0
lol pierwszy człowiek na świecie który się naćpał przyklejonym najsłabszym transtekiem 20mg
  • 1033 / 7 / 0
Stary, po prostu wlóż małą ilość do gęby. NIE MARNUJ CENNYCH SUBSTANCJI
Kurwa, <polake-biedake mode: on> mam ochotę wypierdolić Ci buta na mordę.
  • 373 / 3 / 0
KochanekOpium pisze:
lol pierwszy człowiek na świecie który się naćpał przyklejonym najsłabszym transtekiem 20mg
Chyba nie pierwszy jednak, może pierwszy na forum ćpunów ;P Bez obrazy bo też nim troszke jestem : )
Tutaj link

http://forum.nowotworowe.pl/t1114.htm

Jak widzicie ludzie po głupich plastrach tam się prawie przekręcają a takich wpisów na necie jest mnóstwo.
Nie wiem czy on taki słaby skoro 400mg tramalu mnie tak nie porobiło, a tolerki nie mam żadnej praktycznie.
Jak ktoś tam wcześniej obliczył to moje uwalenie było normalne przy tej dawce i na początek bo wchłonęły się o ile pamiętam ze 2mg no i siekło mnie dopiero po jakieś 30h. Wydaje mi się, że astma grubo tutaj namieszała mimo, że zaleczona to pewnie przez nią było mi tak duszno i się w końcu już przestraszyłem.
1 raz ogólnie tak mnie porobiło coś w najmniejszej dawce i w ogole też mnie to dziwi i nawet by śmieszyło gdyby nie te spawy i takie tam haha : )

Masterfilter pisze:
Stary, po prostu wlóż małą ilość do gęby. NIE MARNUJ CENNYCH SUBSTANCJI
Kurwa, <polake-biedake mode: on> mam ochotę wypierdolić Ci buta na mordę.
Nerwy po opio? Bo trochę zaleciało mi moim rzucaniem rzeczami w domu jak krzywo stały podczas opio "chillu"
Żeby wsadzić do gęby mocny opioid to potrzebuje zdobyć z nim chociaż podstawowe doświadczenie i jakiś kontakt.
1 raz nakleiłem plaster, a już miałem strasznie mocne efekty uboczne więc nie wiem co by się stało gdybym pół plastra pochłonął oralnie według waszych rad. Pewnie bym skończył w szpitalu we wstydzie obrzygany na klacie itp...

Dopiero teraz wiem mnie więcej ile wsadzić do gęby itp. Chociaż jak już wspomniałem dla mnie bardzo ale to bardzo liczy się jak najdluższy efekt przeciwbólowy to nie wiem czy nie lepiej jest po prostu nakleić pół plastra. Czytałem, że niektórzy mają taką reakcje jak ja na bupre przez 5 pierwszych dni i potem jest luz, że trzeba je przecierpieć.

Nie chce się zrobić jak najmocniej tylko ubrać skarpetki jak człowiek nie srając z bólu : ) + Lekko poczuć w głowie miśkowaty luz i wyjebke.
Myślę nad przyklejeniem 1/2 plastra raz na 4 dni ale nikt nie dał mi odpowiedzi.

Możliwe, że ten bulwers i smiech jest taki jak u mnie gdy ktoś uwala się 0,5 mg Alprazolamu albo mówi, że działa na niego 0,25 przeciwlękowo co dla mnie wydaje się dawką dla kota lub psa xd
Pozdro i zrozumcie troche mnie noooo

PS. Może nawet keidyś sobie wlew w dupe zrobie dla was misiaki
  • 523 / 2 / 0
No widzisz, na mnie działa bardzo wyraźnie 0,5mg alpry, 0,25 też jest odczuwalne.
Każdy poprostu próbował ci doradzić żebyś nie marnował materiału bo bupra przyjęta pod język działa tyle samo czasu (~2dni wyraźne efekty) jedyna różnica jest taka że szybciej się wchłania niż przyklejony plaster, oraz w większej ilości (powiedzmy że z przyklejonego plastra się w ciągu kilku dni wchłonie z 15%, a pod językiem w ciągu 2 godzin jakieś 40-70%), więc poprostu kwestia ekonomi i tyle.
Ale myśle że sprawa jest jasna: skoro jesteś taki rozrzutny i chcesz marnować materiał: przyklejaj pół plastra ^_^
  • 373 / 3 / 0
awzan pisze:
No widzisz, na mnie działa bardzo wyraźnie 0,5mg alpry, 0,25 też jest odczuwalne.
Każdy poprostu próbował ci doradzić żebyś nie marnował materiału bo bupra przyjęta pod język działa tyle samo czasu (~2dni wyraźne efekty) jedyna różnica jest taka że szybciej się wchłania niż przyklejony plaster, oraz w większej ilości (powiedzmy że z przyklejonego plastra się w ciągu kilku dni wchłonie z 15%, a pod językiem w ciągu 2 godzin jakieś 40-70%), więc poprostu kwestia ekonomi i tyle.
Ale myśle że sprawa jest jasna: skoro jesteś taki rozrzutny i chcesz marnować materiał: przyklejaj pół plastra ^_^

1 raz z tą substancją za mną to już troszke teraz bardziej skłonny będe do drogi oralnej skoro tak mało się z plastrów wchłania...
Ale jak sądzisz? Ile by mi pasowała wziąść tego plastra? Działanie przeciwbólowe mi wystarczy. Nie chce sie uwalić i dusić znowu i haftować.
Skoro miałem tak po 30h i plastrze 20mg to ile odciąć i wsadzić do pynia? 1/20 ? xDDDDDD
Bo jesli tak to by mi starczyło no ile czasu... Szok ; p

Aha i jest gdzieś źródło jakieś wiarygodne takie co podaje ilość subst. wchłanianej przez plaster p.o itp ?
Nie podważam Twojej wiedzy ale też nie wiem skąd te info :) Zaraz też pogoogluje...
  • 523 / 2 / 0
samuraxo pisze:
Aha i jest gdzieś źródło jakieś wiarygodne takie co podaje ilość subst. wchłanianej przez plaster p.o itp ?
Nie podważam Twojej wiedzy ale też nie wiem skąd te info :) Zaraz też pogoogluje...
Potwierdzone empirycznie kolego, to jest forum dla ćpunów :-)
Ilość wchłania przez skóre to ~15% i to jest raczej pewne, bo na opakowaniu piszą ile mcg/h więc można sobie policzyć.
Biodostępność p.o. jest znikoma, dlatego nie połyka się śliny podczas trzymania matrycy w ustach- poprostu buprenorfina nie wchłonie się z przewodu pokarmowego. Wchłania się przez błony śluzowe w jamie ustnej.
Pytasz skąd info ile dokładnie procent się wchłania, oczywiście nikt raczej nie robił badań na ten temat więc nie podam Ci żadnego "wiarygodnego źródła". Rozbieżność może być spora ale przyjmuje się że trzymając kawałek matrycy w ustach bez przełykania śliny przez 1,5h wchłonie się jakieś 60% dawki. Tak twierdzi większość królików doświadczalnych z Hr.
A co do dawki. Linijka i długopis do ręki, i podziel matryce (ta folia przyklejona do materiału na plastrze, podejrzewam że w plastrze 20mg ma ona wymiary 5x5cm) podziel ją na 6 równych części. Następnie odetnij jedną część, oderwij matryce od materiału i wsadź do japy ;-) Jest to mała dawka, myślę że będzie bezpiecznie od takiej zacząć, skoro tak mocno działa na ciebie bupra. Najwyżej jak będzie za słabo to po 2 godzinach dorzucisz. Jak obczaisz "czym to sie je" to już sam będziesz wiedział na ile części sobie dzielić.
  • 433 / 5 / 0
Jakby co można zrobić reakcję i podać per rectum;). Sprawdzałem, działa;).
Powiem wam, że ostatnio jak miałem skręt od bupry, to przerósł on moje oczekiwania, był dużo gorszy niż ten od kody. Musiałem ratować się kodą i z niej schodzić, żeby jakoś wytrzymać. Na szczęście teraz biorę to trochę mądrzej i po 2 plastrach 40 mg w ciągu 3 tygodni + wycyckiwanie resztek na koniec skręta prawie nie było.
  • 69 / / 0
Cześć! Mam niesforne pytanie, bo jestem nowicjuszem.Czytałem temat, ale nie do końca wszystko zrozumiałem... buprenorfina znajduje się na tej tkaninie, którą odlepia się od tego sreberka i przykleja się ją od wewnątrz na policzek, bądź pod język (czyli dolną część szczęki, która znajduje się poniżej języka)? Optymalniej jest na policzek, czy pod językowo? :-)

edycja: Dobra już podłapałem, o co chodzi z matrycą bupry o średnicy 10cm, którą dostrzega się pod światłem... :D Ale nadal pozostaje pytanie, gdzie lepiej przylepić....
Ostatnio zmieniony 10 listopada 2011 przez amnum, łącznie zmieniany 3 razy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.