Pochodne dwuazepiny, które nie są dostępne w obiegu medyczno-farmaceutycznym.
ODPOWIEDZ
  • 1009 / 42 / 0
Zbysiu pisze:
Jakie dawki dziennie obecnie bierzesz, po ilu godzinach czujesz juz efekty odstawienne?

Jestem w troche podobnej sytuacji jak ty, ale ja wypilem jednak troche mniej [zostalo 1/3 butli] w takim samym jednak czasie jak ty ;)

U mnie nie bylo tragedii. Jestem juz po zmiejszeniu dawek. W szczytowym momencie bralem 1mg w dzien okolo 10:00 i az 1,5mg na sen :) Mowie tu o braniu na zasadzie "musialem przynajmniej tyle wziac" - bo tez zdarzaly sie wtedy dni, ze sobie robilem balangi z klono i szly mocno narkotyczne dawki :)

Potem zaczolem uzywac do usypiania sie flubrozolamu w ilosci najpierw 1mg [obecenie tylko 0,5] z dodatkiem 0,5 klono (trocho klono musialo byc - inaczej bym nie usnął :-) ).
Obecnie biore na dzien 0,5 a na noc 0,25 + 0,5 flubrozolamu. Ale juz chce to calkiem rzucic, bo dzialanie przeciwlekowe od jakiegos czasu jest rowne zero. Dzis od rodzinnego dostalem rolki 5mg. Mam nadzieje zamknac nimi temat w ciagu tygodnia po swietach.
Obecnie rano 1,25mg,
Po 16.00 0,75mg
Przed snem 0,5mg,
Rano już mnie telepie.
  • 334 / 6 / 0
Nie dasz rady w dwoch dawkach co 12h na serio? To podejrzewam ze ta butelka klono, to kontynuacja przygody po innnym benzo :) U mnie wystepowaly jakies objawy dopiero jak nie wziąłem z 16h. A byly to raczej zdenerwowanie i lęki, ale jeszcze nie telepanie, no moze drzenie rak.

Nie za malo na sen, a nie za duzo rano? Az dziwie sie, ze wogole zasypiasz po 0,5mg. Dla mnie klono zawsze byl slabo usypiajacy w dzialaniu, a niestety ze snem od dawna nam problemy - zreszta to od nich zaczelo sie branie benzyn.
  • 1009 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: SpalamTo »
Mogę spróbować.
Staram się redukować po kropelce co jakiś czas.
Rano jestem tak sztywny i rozstrzesiony, że muszę przywalić tak dużą dawkę.
Jak proponujesz to rozegrać? 1mg rano i 1mg wieczorem?
Mam też zwykle klono i flubro w razie czego.
  • 334 / 6 / 0
To ja bym radzil brac zwykle Klonazepamy, czas poltrwania przemawia zdecydowanie za orginanym klonem. Tylko pytanie jakie dawki brac? :P moze zacznic od 3mg rano i 2mg wieczorem? Choc podejzewam ze moze byc malo.

Jak i tak masz to sproboj to flubro na noc, moze ci podpasuje. Tylko uwazaj bo ciezko po tym rano wstac. Lepiej wez dawke wczesniej (21:00) i szybko sie poloz.
  • 1009 / 42 / 0
Przed clomazolamem 2mg clomazepamu na dobę mi wystarczało. Przecież przez półtora miesiąca zwiększonego spożycia clonazolamu nie mogłem aż tak twardo zwiększyć tolerki.
Dziś o 7 rano zapodałem 1.25 clonazolamu i około południa 1mg clomazepamu. Zobaczymy jak długo będę się dobrze czuł. Najwyżej dorzucę coś przed snem.
Efekty obecne są jeszcze spotęgowane kilkudniowym ciągiem na a-pvp, który zakończyłem 3 dni temu. Cały czas jestem senny, a śpię po 12h/dobę. Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy przez święta bo mam kilka dni urlopu.
  • 334 / 6 / 0
No to jak Clonazepam w malych dawkach robi robote, to nie ma sie co zastanawiac. Odstaw, albo nawet wylej, klonazolam. Teoretycznie klonozolam jest az 3-4 raz silniejszy niz TZF, ale widac nie do konca to tak dziala. Moze chodzi o dzialanie przeciwdrgawkowe w ktorym orginalny klon miazdzy klonzolam.

W kazdym razie jak okaze sie ze 2 dwaki 1mg TZF ci wystarczaja, to odstaw to gowno jak najszybciej. Po co sie meczyc. Z 2mg klonazepamu dziennie mozna zejsc w tydzien do zera bez zadnych objawow.

Ale tak prawde mowiac:
"Przecież przez półtora miesiąca zwiększonego spożycia clonazolamu nie mogłem aż tak twardo zwiększyć tolerki" - uwazam ze sie przeliczysz, choc zycze jak najlepiej.
  • 1009 / 42 / 0
Piszę tak ponieważ nie raz zdarzało mi się jechać na clonie Kilka dni po 8-10mg i zejście do 2mg na dobę nie powodowało żadnych nieprzyjemnych skutków. Na początku nie szalałem tak z clonazolamem. 1/4 zapasu zgubiłem, a ostro jechałem przez jakieś 2 tygodnie.

Ale z 2mg clomazepamu zejść w tydzień to raczej się nie da przy 4 letnim stażu :/ już próbowałem, uwierz mi.
  • 334 / 6 / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: Zbysiu »
SpalamTo pisze:
Ale z 2mg clomazepamu zejść w tydzień to raczej się nie da przy 4 letnim stażu :/ już próbowałem, uwierz mi.
Oops, myslalem ze te 7 tygodni to caly twoj staz z klonami. Widze ze jednak nasza sytuacja jest kompletnie inna ;)
  • 1009 / 42 / 0
Spoko, wczoraj poszło 1,25mg clonazolamu rano, 1mg clomazepamu po południu i 0,75mg clonazolamu przed snem. Dziś już mnie nie telepało. Powoli wrócę sobie chyba do oryginału.
  • 334 / 6 / 0
Ja juz 3 dzien nie biore dawek na dzien. Na noc 0,5mg flubrozolamu + 0,5mg klonazolamu. Na szczescie zadnych komplikacji nie ma, wiec chyba fizycznie nie jestem wjebany jakos mocno, to troche zaskoczenie - myslalem ze po przerobieniu ~170mg tak silnego benzo, w poltora miesiaca, bede mial gorzej.

Zalatwilem sobie juz rolki na noc, zeby calkiem moc juz z klonozolamu zejsc.

Mam nadzieje ze tolerka sie jakos odnowi w ciagu kilku tygodni bez brania, bo naprawde chcialbym czuc dzialanie tej substancji tak, jak kiedys :)
ODPOWIEDZ
Newsy
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.