Pochodne dwuazepiny, które nie są dostępne w obiegu medyczno-farmaceutycznym.
ODPOWIEDZ
  • 1009 / 42 / 0
Zbysiu pisze:
Jakie dawki dziennie obecnie bierzesz, po ilu godzinach czujesz juz efekty odstawienne?

Jestem w troche podobnej sytuacji jak ty, ale ja wypilem jednak troche mniej [zostalo 1/3 butli] w takim samym jednak czasie jak ty ;)

U mnie nie bylo tragedii. Jestem juz po zmiejszeniu dawek. W szczytowym momencie bralem 1mg w dzien okolo 10:00 i az 1,5mg na sen :) Mowie tu o braniu na zasadzie "musialem przynajmniej tyle wziac" - bo tez zdarzaly sie wtedy dni, ze sobie robilem balangi z klono i szly mocno narkotyczne dawki :)

Potem zaczolem uzywac do usypiania sie flubrozolamu w ilosci najpierw 1mg [obecenie tylko 0,5] z dodatkiem 0,5 klono (trocho klono musialo byc - inaczej bym nie usnął :-) ).
Obecnie biore na dzien 0,5 a na noc 0,25 + 0,5 flubrozolamu. Ale juz chce to calkiem rzucic, bo dzialanie przeciwlekowe od jakiegos czasu jest rowne zero. Dzis od rodzinnego dostalem rolki 5mg. Mam nadzieje zamknac nimi temat w ciagu tygodnia po swietach.
Obecnie rano 1,25mg,
Po 16.00 0,75mg
Przed snem 0,5mg,
Rano już mnie telepie.
  • 334 / 6 / 0
Nie dasz rady w dwoch dawkach co 12h na serio? To podejrzewam ze ta butelka klono, to kontynuacja przygody po innnym benzo :) U mnie wystepowaly jakies objawy dopiero jak nie wziąłem z 16h. A byly to raczej zdenerwowanie i lęki, ale jeszcze nie telepanie, no moze drzenie rak.

Nie za malo na sen, a nie za duzo rano? Az dziwie sie, ze wogole zasypiasz po 0,5mg. Dla mnie klono zawsze byl slabo usypiajacy w dzialaniu, a niestety ze snem od dawna nam problemy - zreszta to od nich zaczelo sie branie benzyn.
  • 1009 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: SpalamTo »
Mogę spróbować.
Staram się redukować po kropelce co jakiś czas.
Rano jestem tak sztywny i rozstrzesiony, że muszę przywalić tak dużą dawkę.
Jak proponujesz to rozegrać? 1mg rano i 1mg wieczorem?
Mam też zwykle klono i flubro w razie czego.
  • 334 / 6 / 0
To ja bym radzil brac zwykle Klonazepamy, czas poltrwania przemawia zdecydowanie za orginanym klonem. Tylko pytanie jakie dawki brac? :P moze zacznic od 3mg rano i 2mg wieczorem? Choc podejzewam ze moze byc malo.

Jak i tak masz to sproboj to flubro na noc, moze ci podpasuje. Tylko uwazaj bo ciezko po tym rano wstac. Lepiej wez dawke wczesniej (21:00) i szybko sie poloz.
  • 1009 / 42 / 0
Przed clomazolamem 2mg clomazepamu na dobę mi wystarczało. Przecież przez półtora miesiąca zwiększonego spożycia clonazolamu nie mogłem aż tak twardo zwiększyć tolerki.
Dziś o 7 rano zapodałem 1.25 clonazolamu i około południa 1mg clomazepamu. Zobaczymy jak długo będę się dobrze czuł. Najwyżej dorzucę coś przed snem.
Efekty obecne są jeszcze spotęgowane kilkudniowym ciągiem na a-pvp, który zakończyłem 3 dni temu. Cały czas jestem senny, a śpię po 12h/dobę. Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy przez święta bo mam kilka dni urlopu.
  • 334 / 6 / 0
No to jak Clonazepam w malych dawkach robi robote, to nie ma sie co zastanawiac. Odstaw, albo nawet wylej, klonazolam. Teoretycznie klonozolam jest az 3-4 raz silniejszy niz TZF, ale widac nie do konca to tak dziala. Moze chodzi o dzialanie przeciwdrgawkowe w ktorym orginalny klon miazdzy klonzolam.

W kazdym razie jak okaze sie ze 2 dwaki 1mg TZF ci wystarczaja, to odstaw to gowno jak najszybciej. Po co sie meczyc. Z 2mg klonazepamu dziennie mozna zejsc w tydzien do zera bez zadnych objawow.

Ale tak prawde mowiac:
"Przecież przez półtora miesiąca zwiększonego spożycia clonazolamu nie mogłem aż tak twardo zwiększyć tolerki" - uwazam ze sie przeliczysz, choc zycze jak najlepiej.
  • 1009 / 42 / 0
Piszę tak ponieważ nie raz zdarzało mi się jechać na clonie Kilka dni po 8-10mg i zejście do 2mg na dobę nie powodowało żadnych nieprzyjemnych skutków. Na początku nie szalałem tak z clonazolamem. 1/4 zapasu zgubiłem, a ostro jechałem przez jakieś 2 tygodnie.

Ale z 2mg clomazepamu zejść w tydzień to raczej się nie da przy 4 letnim stażu :/ już próbowałem, uwierz mi.
  • 334 / 6 / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: Zbysiu »
SpalamTo pisze:
Ale z 2mg clomazepamu zejść w tydzień to raczej się nie da przy 4 letnim stażu :/ już próbowałem, uwierz mi.
Oops, myslalem ze te 7 tygodni to caly twoj staz z klonami. Widze ze jednak nasza sytuacja jest kompletnie inna ;)
  • 1009 / 42 / 0
Spoko, wczoraj poszło 1,25mg clonazolamu rano, 1mg clomazepamu po południu i 0,75mg clonazolamu przed snem. Dziś już mnie nie telepało. Powoli wrócę sobie chyba do oryginału.
  • 334 / 6 / 0
Ja juz 3 dzien nie biore dawek na dzien. Na noc 0,5mg flubrozolamu + 0,5mg klonazolamu. Na szczescie zadnych komplikacji nie ma, wiec chyba fizycznie nie jestem wjebany jakos mocno, to troche zaskoczenie - myslalem ze po przerobieniu ~170mg tak silnego benzo, w poltora miesiaca, bede mial gorzej.

Zalatwilem sobie juz rolki na noc, zeby calkiem moc juz z klonozolamu zejsc.

Mam nadzieje ze tolerka sie jakos odnowi w ciagu kilku tygodni bez brania, bo naprawde chcialbym czuc dzialanie tej substancji tak, jak kiedys :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.