Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 23 / / 0
Zauważyłem, że odkąd rzadziej chodzę do szkoły to mam mniej pryszczy na japie, wydaje mi się, że to przez to, że siedząc w ławce zawsze dłońmi dotykałem twarzy, opierając się itd. No i jeszcze wystarczy w moim przypadku pić bardzo dużo wody, tak z 3 litry dziennie i cera jest normalna.
  • 40 / / 0
Polecicie coś na zatkane pory? Chcę je zmniejszyć i oczyścić.
Uwaga! Użytkownik wNieboWzięty nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 83 / 8 / 0
@up
Doraźnie - pasta z sody na oczyszczenie porów, potrzymać paćkę z niej przez ~5minut.
A ogólne oczyszczenie i zmniejszenie porów, plus rozjasnienie i usunięcie (częściowe, oczywiscie) przebarwień - przemywanie sokiem z cytryny, lekko rozcieńczonym może być. Sokiem wyciśniętym świeżo z owocu, nie takim z butelki.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2016 przez sherlock_, łącznie zmieniany 1 raz.
"Śmierć gatunkowi ludzkiemu, ku chwale delfinów!" JB2
  • 119 / 5 / 0
Na pryszcze moi drodzy to ja polecam CYNK. Zincas forte czasem sprzedaja bez recepty a jak nie to zwykly zincas kupcie
  • 143 / 3 / 0
Dokładnie, cynk. A najlepiej udać się do dermatologa po Clindacne.
  • 96 / 11 / 0
Jakaś domowa metoda naprawienia twarzy, dokładniej chodzi o zapalenie meszka włosowego. Goliłem swego czasu twarz maszynką do strzyżenia i porobiły mi się duże bolące krosty, leje sie ropa i krew, ogólnie kiła i mogiła. No może trochę przesadziłem bo już ich nie wyciskam i się sporo pomniejszyły do tego tonik i piling, ale jednak krosty dalej do wymacania.
Uwaga! Użytkownik Kluposz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Hej, u mnie sprawa ma się tak:
trądzik mam od 10 roku życia, a mam obecnie lat 24. Aktualnie drugi raz leczę się isotretynoiną i jest słabo. Prowadzę dziennik w internecie jeśli chcecie looknąć -> isotretinoin-treatment.blogspot.com , ale na tym etapie powinnam być czysta, a tak nie jest. Zastanawiam się nad badaniami na tolerancję pokarmową, nad szukaniem przyczyny trądziku. Ktoś bawił się w takie rzeczy?
  • 640 / 118 / 0
Na twoim miejscu zacząłbym od zbadania hormonów. Dieta, owszem, ma wpływ na cerę, ale pewnie nie obżerasz się czym popadnie, a w jej przypadku najgorsze są chemiczne dodatki w taniej paszy, później dopiero pikantne potrawy itp. Zresztą powinnaś wiedzieć, co konkretnie ci nie służy, bo pryszcze po nieodpowiednim jedzeniu wyskakują bardzo szybko.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
najlepiej to wyjść na slonce i zacząc biegać czy cos. dobrze się spocic potem twarz przemyc i jest generalnie dobrze
  • 2 / / 0
Hormony na pewno w jakimś stopniu są przyczyną. Przy pierwszej kuracji izotekiem bylam zmuszona brac rownolegle tabletki antykoncepcyjne. Rzucilam je po 5 latach gdy bardzo siadalo mi zdrowie, chociaz ginekolodzy mi wmawiali, ze to nie anty... :// no i poprawiłam wyniki, a trądzik wrócił w ciągu kilku miesięcy, ale też o tyle dziwnie, ze wpierw zszedl mi z posladkow, czego nie potrafilo zrobic izo. Pozniej gdy zaczelam brac Izotek, a tradzik mialam tylko na twarzy, wysypalo mnie znowu wszedzie, a z twarzy zeszlo.
Jestem w kompletnej ruinie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.