Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 53 / / 0
Mam już sprzęt (V-Tower) - po pierwszych testach. Kilka spostrzeżeń:
1. Smak z waporyzatora - ciekawy - takie olejki żywiczne.
2. CO do temperatury - muszę ustawiać wysoko (ponad 200 st.), bo inaczej nie ma efektu.
3. Jeśli chodzi o ilość materiału to tutaj niestety muszę go użyć dużo więcej - normalnie (przy materiale, który aktualnie mam) to wystarcza 1 lufka (towar niskiej klasy - nie pachnie, suchy, sypki). Do wapo muszę wsypać 2-3 razy tyle. I jak na razie to mnie martwi najbardziej.
Ogólnie jestem średnio zadowolony z zakupu (przez tą ilość materiału), ale muszę jeszcze spróbować na innym (mama taką teorię, że może mam towar o niskiej zawartości THC, a wyższej innych kanabinoli, stąd ta wysoka temperatura).
Czas na dalsze próby.
  • 1316 / 234 / 0
Ok, to ja dodam swoje po wczorajszym teście nowego wapora za <200 PLN.

Jest to mój trzeci wapor, drugi działający na zasadzie ceramicznej grzałki, która ogrzewa małą szklaną bańkę wypełnioną zielem, wciągane ciepłe powietrze przelatuje przez ziele powodując waporyzację:

[ external image ]

Przez około rok używałem waporyzatora z metalową grzałką, na której kładło się ziele, powietrze ma się rozumieć nie przepływa przez materiał, wapor unosi się i wypełnia bańkę:

[ external image ]

Spostrzeżenia:

1) Rok waporyzowałem w tym drugim, metalowym. Kupa zielska za każdym razem, temperatura na max... Kopało ale jakoś tak słabo... W dodatku prawie zawsze indicowo, przylepiało do kanapy. Tłumaczyłem to sobie tym, że paląc dwa razy w tygodniu wyrobiłem sobie tolerancję i muszę się z tym pogodzić. Ale myliłem się, bo...

2) Wczoraj wróciłem niejako na stare śmieci - ceramiczna grzałka. Odrobina tego samego ziela (w bańce mieści się go naprawdę niewiele!), temperatura ustawiona na 200 (uwaga: THCV wrzące w 220C jest blokerem receptorów CB, uniemożliwia podbijanie fazy!) i dwie osoby na mega sativowej fazie - cevy, tańce i dzikie ruchańsko (w środku nocy, kiedy normalnie od dawna byśmy chrapali).

Wnioski:

1) Wapor nr 2, z metalową miseczką to strata pieniędzy i PRZEDE WSZYSTKIM - Waszego zielska!

2) Tani wapor 1 też się pewnie zepsuje, ale poprzedni służył mi około 3-4 lata, więc jego koszt jest naprawdę nikły, a działanie - pierwszorzędne.

3) Chciałbym kiedyś spróbować bucha z np. DBV, oczywiście nadal myślę że 200 stopni to 200 stopni, niezależnie, czy zapłacisz za wapa 200 czy 1000, no ale może się jednak mylę... Jako ciekawostka:

mój obecny wapor, kropka w kropkę jak ten, tyle że... 3 razy mniej zapłaciłem, dostał od userów 4,3/5

http://www.herbalvaporizerreview.org/va ... er-review/

Hiperwypaśny Silver Surfer, wyższy o oczko od da Bhudda, ok 1000 PLN - otrzymał... 3,7

http://www.herbalvaporizerreview.org/va ... er-review/

(Dla porównania - ta kiepska "magiczna kula" dostał1 1,8 pkt)

I kto zainwestuje 1000 zamiast 180?

I jeszcze raz na koniec - każdy kto się waha, czy zainwestować równowartość 10 gie w sprzęt do palenia. Nie ma co się zastanawiać, to Wasze zdrowie, Wasze płuca. A gwarantuję Wam, że nieszkodliwy wapor utrzymacie w płucach dłużej niż dym ze smołą.
  • 16 / 1 / 0
ja mam da buddhe od 3 tyg jestem w fazie testów.Powiedziec moge tyle ze jeden z największych plusów to to że nie ważne co jest na mieście i tak sie tym porobisz ,a testuje na bardzo bardzo słabym materiale(lepszego narazie nie ma) ,problem jest z ustawieniem odpowiedniej temp bo ja nie mam ani wyświetlacza ani chociaż przy przełączniku jakiegoś info jaką temp akurat ustawiam(robie to na wyczucie np szuter-niska temp bo się szybko podpala ),ale nie tylko to jest wazne ale tez to w jaki sposób wciągasz pare(gdzies czytalem u producenta ze trzeba inhalować jak najwolniej ) .A i jeszce jak podbijesz jakiegos chemiczana to nie czuc nic w parze,wszystko sie ładnie vapuje i dziala mocniej niz inna metodą robienia.Niestety temat vapa w pl to nadal temat tabu? ja juz pisalem posty,prywatne wiadomosci i nic sie nie dowiedzialem,wiec pozostalo zaryzykowac kupic cos porządnego i testowac i nie powiem jestem zadowolony ale nadal mam uczucie że coś robie zle,ale moze to wina tego shitu co jest teraz bo to jakieś nieporozumienie a nie materiał.Pewnie wielu ciekawi co mozna vapowac z vapa a wiec odp brzmi "nie wiem" hehe próbowałem z tytoniem i psuje smak materiału jak dla mnie, który i tak nie jest taki jak normalnie tylko inny(przypomina orzechową pare? ale nie jest zly).Teraz sprawa zapachu:tak to prawda że czuc ten zapach w powietrzu(jebie inaczej,coś z ziołami ale tego zapachu nie znacie,jak robisz sam to szybko się wietrzy i po 5-10 min nic nie czuć(w końcu to tylko para nie dym).A ile tam podbijam? 70- 80%dzbana- równowartość ok trzech szkieł ,ale jak by bylo coś lepszego to 1,5-2 dzidy starczy
  • 1316 / 234 / 0
Ktoś dystrybuuje Buddhę w Polsce?

Po kolejnym testowaniu nowego-starego wapora mogę tylko powiedzieć - sporo kwasów, które pojawiły się w zeszłych latach było słabszych od jednego nabicia wapa.
  • 16 / 1 / 0
z tego co szukałem w necie to nie,pozostaje Holandia(Niemcy?) i Francja ale ten ich sklep jest podejrzany trochę i już była o tym mowa,no i USA ale za sama przesyłkę wychodzi coś kolo 100-180 zl? a w Eu masz przesyłkę za darmo i wiadomo troche sie czeka
  • 6 / / 0
Podbijam temat, trydzyk czy zdecydowałeś się już na kupno jakiegoś waporyzera? Posiada ktoś z obecnych Da Buddha'ę, ponieważ zastanawiam się nad kupnem, a jest to dosyć gruba cena jak na nasze polskie warunki i podobnie jak kolega wyżej obawiam się, że może się coś zepsuć, ale z 2 strony chętnie bym sobie go sprawił i gdyby ktoś z czystym sumieniem mógłby go potwierdzić to chyba zdecydowałbym się na niego, lecz myślę jeszcze o arizerze, ma ktoś jakieś porównanie tych 2 firm?
Ostatnio zmieniony 22 marca 2012 przez hdru?, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 16 / 1 / 0
Mam Buddhe i już się wypowiadałem o nim w temacie : http://talk.hyperreal.info/vaporizer-t25699-50.html ,
to nie jest tak że wszystko cyk myk i już potrafisz z tego jarać-tego się po prostu trzeba nauczyć wtedy dostosowujesz szybkość wciągania pary do temperatury i rodzaju materiału ,
raczej nic się nie zepsuje w tym sprzęcie bo to gówno jest niezniszczalne hehe pooglądaj sobie filmiki na yt jak koleś tym rzuca albo wali młotkiem –konstrukcja metalowa bardzo solidna, jedyne co możesz zniszczyć to potłuc elementy szklane, a i wężyk z czasem żółknie i jebie jak skurwysyn ale można taki dokupić bez problemu w sklepach ogrodniczych lub dla majsterkowiczów.
Jedyna kapa to to że nie ma wyświetlacza i nie widzisz jaka masz temperaturę ale jak już wspomniałem i tak musisz dostosować do palenia nie tylko temp .Producent napisał w śmiesznej instrukcji że poczujesz gdy temp będzie odpowiednia-na początku się z tego śmiałem no ale kurwa miał racje hehe wtedy smak jest taki mmmm świeżutki i jak go ściągniesz to od razu będziesz wiedział że temp jest idealna ;) .
Jeszcze wspomnę trochę o działaniu tzn jest inne, nie takie zamulające, bardziej rześkie, no ale to też zależy od techniki jaka sobie wypracujesz, może dla tego nie wszystkim moim kumplom przypadło to do gustu bo przy tym trzeba naprawdę siąść ,
jak bym miał teraz tą sama kase przed kupnem buddhy to pozbierał bym jednak na Volcano –wiem że droższy w chuj ale tam to już nie ma pierdolenia, i jeszcze coś: vapo mega uzależnia
  • 6 / / 0
Czy ktokolwiek zamawiał jakiś waporyzer z vapor.pl? Również myślę nad zakupem Da Buddhy z tego sklepu, a nie chciałbym wjebać się na muke
  • 13 / 1 / 0
Wie ktos gdzie aktualnie mozna dostac VP-100 z wysylka do PL?
Na magicznymogrodzie nie ma, jedynie na vapor.pl widzialem, ale cena wyzsza i inni tez pytali o ten sklep to nie jestem pewien.
  • 12 / / 0
Witam ida swieta i sprawie sobie sam prezent, przymierzam sie do zakupu vapo, mam na oku dwa modele http://allegro.pl/vapir-one-i2798300393.html lub http://allegro.pl/vapir-vapormatic-delu ... 44484.html

Nie ma innych w mojej okolicy a chce odebrac go osobiscie. Czy uzywaliscie jednego lub drugiego? Oba w dobrych cenach ale czy warto doplacac drugie tyle do vapormatica czy vapir one jest wystarczajacy?

Dzieki za porady
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.