W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
W sensie odstawię zgodnie z zasadami BHP, czyli redukując dawkę.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Przychodzę do lekarza i mówię: mam lęki przed kontaktem z ludźmi
Lekarz: proszę, tu recepta na lorafen, 250 zł się należy.
Rozumiesz o co mi chodzi? O to, że to jest zaleczanie objawów a nie wyleczenie człowieka. Benzo na lęki nie rozwiązuje problemu, ale go utaja. Tak samo jest z lamotryginą. Jeśli odstawiając epizody mają wrócić, to co to jest za lek. On ma leczyć bez końca z wątpliwą skutecznością i ładować kasę w kieszenie Glaxo? Chyba nie o to - nam chorym - chodzi. Ja chcę być zdrowy, kurwa.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
26 maja 2019misspill pisze: Likwiduje w borderline wahania nastroju, nawet do 300mg/d w BPD.
Na wiki polskim i angielskim patrzę i jako wskazania jest tylko BPD i epilepsja... Kurwa, nie chcę sobie sam leków dobierać, ale czytając o tym chętnie bym na tym pobył przez jakiś czas, jeśli pomoże mi się to unormować i nie wrócić do dragów .
@blackgoku
Rozumiesz o co mi chodzi? O to, że to jest zaleczanie objawów a nie wyleczenie człowieka. Benzo na lęki nie rozwiązuje problemu, ale go utaja. Tak samo jest z lamotryginą. Jeśli odstawiając epizody mają wrócić, to co to jest za lek. On ma leczyć bez końca z wątpliwą skutecznością i ładować kasę w kieszenie Glaxo? Chyba nie o to - nam chorym - chodzi. Ja chcę być zdrowy, kurwa.]
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.