Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 94 / / 0
A duży efekt daje wypicie kakao przed paleniem?
http://cache.gawkerassets.com/assets/im ... fkells.gif
  • 3959 / 149 / 0
bez fajerwerkow, efekt jest subtelny.

tak btw. to zamiast pic kakao mozna tez zjesc troche gorzkiej czekolady ktora zawiera miazge kakaowa i maslo kakaowe ktore pewnie zawieraja wiecej substancji niz odtluszczone kakao ze sklepu.
kiedys mialem nieodtluszczone kakao ekologiczne i dzialalo lepiej niz np. deco moreno.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2012 przez eso, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 77 / 1 / 0
Tylko czekolada dłużej sie ładuje i byś pewnie musiał ze 45 - 60 minut wcześniej walnąć i to cała tabliczka koniecznie.
Uwaga! Użytkownik thebigbos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3959 / 149 / 0
fakt, ze dluzej. ale niekoniecznie cala tabliczke, juz takiej deserowej (50% kakao) pol tabliczki styknie ale mozna cala, zwlaszcza jak ktos lubi czekoladki. ;)
poza tym sa tez takie typu 70, 80, 90 % kakao a nawet widzialem chyba lindt 99% kakao.

sam raz zjadlem 100g czekolady 90% kakao i popilem jeszcze kubkiem kakao i kurwa to bylo za duzo bo najpierw zaczelo sie robic ciekawie ale po dluzszej chwili sie czulem fatalnie, jakbym wyjebal kilka mocnych kaw na raz. poza tym troche mdlilo. %-D
Ostatnio zmieniony 24 maja 2012 przez eso, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 77 / 1 / 0
Mdliło od czekolady, dlatego lepiej walić więcej kakao niż mieszać ;-)
Uwaga! Użytkownik thebigbos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1081 / 33 / 0
Nie wiem jak Wy na mnie kako dziala bardzo silnie. Widocznie czuc euforie(wszystko jest fajne) oraz lepszy odbior muzyki do tego jasniejsze kolorki na dworze, pol kubka Deco Moreno i jazda do tego pobudzenie idealne do nauki
  • 5 / / 0
Nie piłem od dawna Kakaa i praktycznie zapomniałem ten smak- Mam ochotę zacząć pić kakao od nowa. Ale nie wiem jakie najlepiej kupić. Jakie Kakaa dostępne w Polsce polecacie ? Jakie są najlepsze ?
"If you're not ready to die for it, put the word "freedom" out of your vocabulary."

Malcolm X
  • 1081 / 33 / 0
Deco Moreno na mnie dziala wysmienicie polecam
  • 92 / 6 / 0
Na mnie słabo działa, bardziej bym powiedział, że to efekt placebo. Ale zawsze po kakao humor mi sie poprawia :-D
"Bitch" - Jesse Pinkman
  • 42 / / 0
Również mogę polecić kakao Deco Moreno, miło rozgrzewa (co sobie bardzo cenie w zimowe wieczory) i wyraźnie poprawia nastrój.
ODPOWIEDZ
Newsy
Sprawa biznesu „Króla dopalaczy”. Na ławie oskarżonych 13 osób

Biznes „Króla dopalaczy” znów na łódzkiej wokandzie. Tym razem chodzi o sprzedaż w internecie.

Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia

W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".

Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?

Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?