Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 687 / 149 / 2
Ja bym nie używał zamknięcia strunowego- może przepuszczać pojedyncze cząsteczki. kilkadziesiąt woreczków PCV kosztuje kilka złotych, są szczelne i bardzo cienkie nawet gdy naszą substancje zapakujemy w 5 czy 10 sztuk, objętość wzrośnie minimalnie (przy pakowaniu ściskamy dłonią torebkę by usunąć powietrze ze środka), każdy woreczek zawiązujemy- to gwarantuje szczelność. Jedyne cząstki zapachowe mogą się dostać na pakunek jako zanieczyszczenia, przenoszone przez pakującego, który miał kontakt z substancją, dlatego należy używać rekawic gumowych przy kontakcie z substancją zapachową, potem je zmienić przy pakowaniu pierwszego woreczka do następnych woreczków.

Można też pakować etapami- pierwszego dnia do pierwszego worka- płukanie wietrzenie woreczka, następnego dnia gdy już się sami porządnie domyjemy, pakujemy woreczek nr 1 w kolejnych kilka czystych. I niestety jest problem z wypróbowaniem skuteczności , gdyby była możliwość umieszczenia zapachu bez substancji- np nasmarowanie substancją jakiejś szmatki czy papieru i zapakowanie tego jak wyżej napisałem, potem trzeba wysłać kogoś przez policyjną kontrolę, w razie wtopy znajdą tylko zapakowaną szmatkę (choć moim zdaniem pies nic nie wyczuje jeśli starannie wszystko zrobimy)
PC. Negro- pisałem o przykładzie zmylenia psa tropiącego ślad przez rozlanie nafty.

Dodano akapity -- 909
Miłość jest jak opium...
  • 3649 / 998 / 2
Na woreczkach strunowych możecie liczyć tylko na wtopę (nawet na 100 nałożonych jeden na drugiego). One w żadnym wypadku nie są w stanie ochronić towaru przed wykryciem. Prędzej bym stawiał na opakowanie z folii metalowej zgrzewanej w miejscu otwarcia. Tak jak np. czipsy. Potem usunięcie wszelkich chemikaliów z tej powierzchni. Jeśli nie jest to towar składający się z wielu związków chemicznych np. marihuana, to można spróbować rozpuścić lub poddać reakcji cząsteczki związku psychoaktywnego za pomocą substancji do tego adekwatnych z jednoczesnym przewidzeniem, czy opakowanie nie rozpuści się od użytych reagentów. To rozwiązanie czysto teoretyczne, ale tak bym sobie wyobrażał taką paczkę. Czysto hipotetyczne spekulacje, to nadać ładunek cząsteczce i utrzymywać ją w polu elektromagnetycznym, tak by były przyciągane do wewnątrz pojemnika. %-D
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 880 / 365 / 6
W taki hipotetyczny sposób przechowuje się antymaterię.
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
  • 2 / / 0
Th best sposobem na ładunek talerzy będzie pakowarka próźniowa? 3/4 warstwy, każdwa warstwa przemyta alkoholem izopropylowym 99,9% , każda kolejna warstwa pakowana za kilka dni, w tym czasnie bez kontaktu z substancjami. Przeleci coś takiego przez punkt X?
  • 12692 / 2456 / 0
Skoro piszesz, że to "Th Best" sposób, to po co pytasz, czy przejdzie? : D
Psów (tych co wąchają) musisz spytać.
  • 687 / 149 / 2
Woreczek strunowy nie gwarantuje szczelnego zamknięcia- gdy go mocniej naciśniemy może przepuszczać. Zwykła tania torebka z PCV zawiązana gwarantuje 100 % szczelności, jest tania i praktyczna. Pakunek musi być zapakowany w kilka takich torebek bo nie sposób usunąć cząsteczek zapachowych z rejonu węzła pierwszej torebki.
Miłość jest jak opium...
  • 2 / / 0
17 września 2019jezus_chytrus pisze:
Skoro piszesz, że to "Th Best" sposób, to po co pytasz, czy przejdzie? : D
Psów (tych co wąchają) musisz spytać.
Ja nie twierdzę a pytam czy the* best sposobem to będzie.

staraj się pisać po polsku//picabia
  • 33 / 16 / 0
CIĘŻKI temat, przeszkolonego psa NIE oszukasz. Możesz próżniowo, możesz w kawę, możesz w smołę czy ropę z Arabii możesz w dupę sobie wcisnąć po okrężnicę a piesek i tak przydrepcze i pomacha ogonkiem :)
W tym zakresie pies >człowiek
Uwaga! Użytkownik Ralphi3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 0 / / 0
Siema, mam pytanie czy jeśli wrzucę cocaine do rozcieńczalnika nitro to coś się stanie? Chodzi mi o to żeby w razie przypału na trasie pozbyć się na szybko tego
  • 407 / 40 / 0
A wogole to do czego psy sa szkolone najczęściej?
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.