...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3494 / 739 / 9
Maskaradore pisze:
"Osrodek odwykowy od kuchni, czyli "tu nie będzie przeklinania"
A może "Monar - leczymy się z ćpania na mopie.", lub podtytuł "Ile jeszcze wkurwienia będę musiał przełknąć?"

W sumie to w Monarze nauczyłem się sprzątać. Dzisiaj na zjebie po kocie myśle: "trzeba się ogarnąć. Zrobie sobie monar w domu". I chuj wziąłem mietłe, mopa i zacząłem sprzątać. Bez kitu, po pięciu ośrodkach człowiek zna już te mechanizmy tak że sobie może zrobić Monar na chacie.

Teraz to mógłbym napisać książkę "Społeczność terapeutyczna. Jak skutecznie hackować terapię by zrobić sobie darmowe wczasy z innymi ćpunami."
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 123 / 5 / 0
Jak wygląda ta krótkoterminówka w Toruniu? Chodzi mi o Szosę Bydgoską. Jak myślicie, nadaje się na drugi z kolei pobyt czy to tylko taka zapchaj dziura na robienie sobie "wakacji"? (swoją drogą zajebisty macie sposób na urlop)
Albo czy ktoś zna jakieś fajne ośrodki z terapią nawrotów?
Tylko nie mówcie, że Nowy Dworek, bo szukam czegoś krótszego niż 6 m-cy
Uwaga! Użytkownik patchouli nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12721 / 2461 / 0
patchouli pisze:
GWAN (obok ośrodka Suchy Jar w Krakowie). Nie wiem, czy jest "fajny", wiem tylko o jego istnieniu.
  • 123 / 5 / 0
O Gwanie nie słyszałam nic dobrego raczej. To znaczy, oczywiście, że wszystko zależy od tego jakie kto ma wymogi, bo rzeczywiście jest lajcik, mało pracy i komórka przy sobie od początku. Bardzo szybko można wychodzić na Kraków i dłuższe przepustki. Ale nie tego szukam :)

A Radzimowice? Ten pół płatny, pół nfz-owski. Co prawda nie ma nawrotów, ale jest krótkoterminowy. Tylko nie wiem, czy w ogóle traktować go poważnie
Uwaga! Użytkownik patchouli nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Wie ktoś jak Wyglada Piecewo i Sanomino pod względem używania telefonu?
  • 12 / / 0
Raczej nigdzie nie ma opcji używania telefonu na początku. Dzwonić może do Ciebie ewentualnie rodzic. Po jakimś czasie można dzwonić ze wspólnego telefonu i czas jest ograniczony.
  • 12 / / 0
patchouli pisze:
Jak wygląda ta krótkoterminówka w Toruniu? Chodzi mi o Szosę Bydgoską. Jak myślicie, nadaje się na drugi z kolei pobyt czy to tylko taka zapchaj dziura na robienie sobie "wakacji"? (swoją drogą zajebisty macie sposób na urlop)
Tylko nie mówcie, że Nowy Dworek, bo szukam czegoś krótszego niż 6 m-cy

Nie musisz przecież zostawać 6 miesięcy, jak się poczujesz na siłach to możesz poprosić o wypis. W tych okolicach to polecam Cibórz. Naprawdę. Mimo wszelkich opinii jakich się naczytałam w internecie.
  • 3732 / 45 / 0
Z tym, że jeśli komuś zależy na papierku świadczącym o ukończeniu terapii, to po sześciu miesiącach w Ciborzu go nie dostanie.
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 123 / 5 / 0
Nie rób sobie jaj, jaki Cibórz w ogóle? Nie słyszałam totalnie nic, co mogłoby mnie przekonać, że w ogóle warto to brać pod uwagę. Wszyscy stamtąd spierdalają. Jakby tu chodziło o okolice, to nie zastanawiałabym się ani chwili nad powrotem do Dworku. A to "czucie się na siłach" jest złudne jak mało co.
Swoją drogą to stanęło na ND, bo tam zawsze można się fajnie ugadać przy powrocie.
  • 371 / 37 / 6
Też nie słyszałam nawet 1 dobrego słowa o Ciborzu , od zawsze tam był syf . Normalny lekarz kierujący na odwyk/terapie wręcz odradza to miejsce . Za to o Nowym Dworku mało kto coś złego powiedział . Tylko nie wiem jak ze skutecznością w ND . W ND terapii nie musisz ukończyć ... ale też nie spieprzać po kilku/kilkunastu dniach ;-) .
Z racji ,iż Cibórz , Międzyrzecz czy Nowy Dworek to "moje rejony" , nigdy tam się nie wybiorę jeśli zaszłaby potrzeba kolejnego dtx czy terapii . :rolleyes:
ODPOWIEDZ
Newsy
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.