Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 415 / 1 / 0
U mnie za to biedronek jest kilkanascie co najmniej i nie chce mi sie strasznie do wszystkich jezdzic, mam wiec prosbe jak ktos tu jest z Krakowa i wie w ktorej biedronce/tesco jest klepliwy pisac na PM. Bede bardzo wdzieczny ;-)

@nutella PM'a ci wyslalem
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2013 przez DXMowyKodeiniarz, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 545 / 8 / 0
Powrócił dobry HELIO. Data 07 2014, seria B12. Jest to ten sam mak, co w seriach Bxx bakallino. Cena też jest nowa, 6.39 zł. Niestety pod koniec, u dostawców u których zostają resztki na magazynach cena maku wzrasta nawet dwukrotnie. Także, czy siejesz mak czy nie - musisz czekać na sezon. :(
Może dlatego mak zniknął z Biedronek. Był za tani i robił konkurencję, więc firmy rozwiązały umowę z bieronką na sprzedaż maku. Bo na sprzedaż dyskontową podpisuje się umowy czasowe i w każdej chwili kontrahent może powiedzieć STOP. Chyba, w sumie nie wiem. Ale grunt, że jest dobry mak. :)
Luk.low@interia.pl
  • 149 / / 0
szachmat pisze:
Powrócił dobry HELIO. Data 07 2014, seria B12. Jest to ten sam mak, co w seriach Bxx bakallino. Cena też jest nowa, 6.39 zł. Niestety pod koniec, u dostawców u których zostają resztki na magazynach cena maku wzrasta nawet dwukrotnie. Także, czy siejesz mak czy nie - musisz czekać na sezon. :(
Może dlatego mak zniknął z Biedronek. Był za tani i robił konkurencję, więc firmy rozwiązały umowę z bieronką na sprzedaż maku. Bo na sprzedaż dyskontową podpisuje się umowy czasowe i w każdej chwili kontrahent może powiedzieć STOP. Chyba, w sumie nie wiem. Ale grunt, że jest dobry mak. :)
W jakich paczkach jest ten HELIO b12,500 gram?
Zaczynając grę z OPIO,trzeba mieć na uwadze,że przeciwnik jest silniejszy od Nas i tylko najsprytniejsi....wygrają i to po ciężkiej walce!
  • 545 / 8 / 0
Nie. To cena za 250 gram. Bardzo drogo.
Luk.low@interia.pl
  • 11 / / 0
Cholernie drogo, ale że 500 i tak mnie mocno porobi, to wciąż lepiej niż koda.

@szachmat tego Helio zdobyłeś w jakiejś sieciówce/osiedlowym?
  • 475 / 17 / 0
Wyprobowalem 3 metody garnkowe maku bakallino b07. 1 sposob to zimna woda , pol cytryny i wirowanie mikserem jakies 30 minut z malymi przerwami. 2 sposob z goraca kranowa , kwasek cytrynowy i wirowanie okolo 5 minut , az mak zaczal wsiakac wode. 3 metoda to zimna woda , troche octu i mieszane mikserem okolo 5 minut. Napisze tak. Wszystkie przepluczki o podobnym kolorze , rozniace sie troche smakiem. Stwierdzilem , ze metoda nr.1 robi mnie najlepiej. Moze sie myle , moze to zalezy od dnia , ale czulem wyrazna roznice w mocy. Acha kazda przepluczka z kilograma maku. Co myslicie? Pytam , poniewaz niektorzy pisali z wielkim przekonaniem , ze woda , goraca , lub chociaz letnia. Z zakwaszaniem lub bez. Z dlugoscia mieszania itd . itd.
  • 1534 / 205 / 0
Kwas nie jest potrzebny do PST! Ile razy trzeba powtarzać! To są efekty braku porządnego nauczania chemii w szkole.
  • 1743 / 25 / 0
Mi styka butelka 2L, wsypuję, dodaję ciepłej wody, jak mam akurat to trochę cytryny, nie mam nie dodaję (wg mnie nie ma to znaczenia), ram pach siach fap fap :cheesy: , no i do szklaneczki i chlup :-)
I tak do 3. przepłuczki, piję stosunkowo mało i wyciągam to co się da :-)
Non omnis moriar.
  • 475 / 17 / 0
Cytryne dodaje do poprawienia smaku raczej. @stary dziad moze nie wszyscy sa, byli takimi bystrzakami z chemii w szkole. Bez spinek ludzie. Po to jest takie forum , zeby wszystkie ewentualnosci sprawdzic tudziez poczytac. A i tak zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie sie pytal o kwas, pomimo ze pare osob pisze , ze kategorycznie nie trzeba dodawac. Z kolei inne osoby pisza , ze jest wskazane. Pozdrawiam
  • 281 / 26 / 0
Potwierdzam, że bez kwasu też jest dobrze. Na taką ilość wody co się zazwyczaj robi PST mekonian morfiny powinien się dość dobrze rozpuszczać. Nie widzę powodu dla którego dodawać jakiegokolwiek kwasu do poprawienia smaku. Psuje się tylko układ pokarmowy i zaburza gospodarkę kwasowo-zasadową.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mężczyźni z Teksasu skazani na więzienie. Podszyli się pod DEA, żeby ukraść narkotyki

Kary po kilka lat więzienia otrzymali mężczyźni z Teksasu, którzy podszywali się pod agentów DEA, próbując ukraść marihuanę z domu w południowym Oregonie. Celem było kilkaset funtów narkotyku. Kradzież została udaremniona przez interweniujących na miejscu policjantów.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.