Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
369
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
334
32%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
198
19%

Liczba głosów: 1030

ODPOWIEDZ
  • 33 / / 0
kolego voorman a jaką dawke serty brałes i jak długo ze tak nijako działa na ciebie czyli ze nie mogłes spac itp serta rozkreca sie dosc dlugo obecnie leci 3 miesiąc jak biore 125mg i jest naprawde dobrze duzo brakuje do super samopoczucia ale jak patrze na to co było to jest bardzo duza roznica , co do snu przed kuracja nie moglem spac roztrzesiony nerwowy itp a od mometu brania spałem coraz lepiej spie teraz super i to nie placebo rano wstaje wyspany jestem spokojny opanowany nie doluje sie chodz jeszcze brakuje troche ale jak pisalem jest bardzo duza roznica po swietach bedzie 150 i mysle ze jak sie rozkreci a to tak z min 2 miesiace to bedzie naprawde dobrze jak ktos brał dawki małe do 100mg i krotko i pisze ze bierze 2-3 tyg i hujowo sie czuje nie moze spac itp jeszcze gorzej sie czuje i hujowy lek to poprostu huja wie o dzialaniu leku on jeszcze nie zaczoł dzialac i takie brednie czyjes ze lek taki siaki i owaki sa .... jak dziala na kogos to widac poprawe mimo ubocznych umnie na poczatku mimo ubocznych objawow wiecej bylo dobrego niz tego zlego i leci juz z gorki leczenie polega na dlugim leczeniu aby wszystko wrocilo do normy nie mozna wymagac ze w 1-2 miesiace bedzie super pozdrawiam
  • 4 / / 0
Ja po 2 miesiącach brania rzuciłam tym ostatnio wpizdu jednak, bo dawało mi tylko niemal całkowity brak lęków, a z chęcią życia i ogólnie z samopoczuciem, nie zrobiła nic (chociaż mój psych twierdził, że oczywiście będą efekty). Nie mogłam po niej zasnąć, a jak już zasnęłam, to spałam po 10-12h, a i tak czułam się zmęczona.
Jak długo się czeka na całkowite 'wypłukanie' z organizmu sertraliny?
  • 320 / 6 / 0
mianseryna nie jest przeszkodą dla serotoninowych leków dał ci ją na sen,ale czasami dają neuroleptyk i jeśli cos takiego macie wypisane to warto sie zastanowic nad sensem leczenia(działanie anty wszystko,a widzialem takie kombinacje i to jest chore,ludzie sobie psują nastrój nieswiadomie).
  • 60 / / 0
zmienilem ostatnio paro na sertraline jakies 3 tygodnie temu i od jakiegos tygodnia stracilem apetyt jest mi ciagle niedobrze i lekko boli glowa,mozna cos na to poradzic czy przxejdzie samo,biore 100mg.
  • 13 / / 0
Mozna, juz mala ilosc mj likwiduje mdlosci i wiadomo - apetyt rosnie. U mnie sa one na tyle duze (dodatkowo mam chorobe lokomocyjna, wiec mam jakies porownanie), ze bez herbatki z rumianku i kilku zaciagniec jest ciezko. Dawkowanie zaczynalem od 25 pozniej 50, 75 i teraz na 100 jestem od 10 dni i mdlosci nadal sa. Z doswiadczenia wiem, ze jak jestes na jednej dawce min 3-6 tyg. to mdlosci powinny same minac wraz z wiekszoscia ubocznych skutków.
"turn the lights off, turn the volume to the edge of subliminal, and relax & tune into the vibe of the Earth..."
  • 1 / / 0
Dzieńdobry.
Doszedłem do 60 strony wątku i nie znalazłem za dużo waszych raportów odnośnie wpływu S na funkcje seksualne. Wcześniej testowałem citalopram i było w miare , na paro - porażka , a czego mam się spodziewać teraz (dawka przedszkolna - 25 mili) . Mam fantastyczną kobietę z którą fantastycznie mi się zgłebia tematy , i jeśli S ma w tym wadzić , to więcej zaszkodzi niż naprawi - wiem to . JUż nawet nie chodzi o sam popęd , bo to nawet lepiej jak sie skupie na wybrance , i nie będę kręcił karku na ulicy (chociaż zima w pełni , spódniczek jak na lekarstwo...) . Jak to jest z hydrauliką krótko mówiąc ? I ze stawianiem kropki ?
Pzdr.
  • 28 / 1 / 0
Podczepiam się do pytania.Chyba odstawie tlpd i citalopram i zaczne kuracje setralina i ciekawi mnie jak z wytryskiem.
  • 641 / 16 / 0
Jak zaczniesz z sertraliną, to będziesz miło wspominał wytrysk 8-(
Ale spokojnie, mnie tam po miesiącu tej terapii wrócił, ale i tak nie polecam. sertralina? Dlaczego ten lek miałby być dobry? Żeby przekonać się jak to jest być warzywem, bez uczuć, bez pragnień, bez sensu, celu?
To chyba stworzył jakiś ekolog tą sertralinę, bo nie widzę sensu tego brać :/
  • 28 / 1 / 0
voorman to co polecasz na lęki ? na razie najbardziej mi pomógł pramolan ale to jest tlpd poza tym siadł mi na wytrysk. Potrzebuje coś skutecznego co nie zaburzy libido i wytrysku.Już wkurwiają mnie te leki :/
  • 168 / 2 / 0
a ktoś coś pisał, że jak się przyćpa to się setra resetuje czy cuś
coś w tym jest czy gówno prawda?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.