Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 253 / 3 / 0
CannaBeat:

Z pozoru głupie pytanie, ale... z benzo trochę jak z antydepresantami - czynnik indywidualny jest bardzo ważny. Ja jestem w tej samej sytuacji, co Ty: zaliczałem potężne dawki klona, powiedzmy 30mg w kilka godzin i nie robiło to na mnie wrażenia jak i w ogóle sam klon nie robi. Tymczasem alprazolam upierdala mnie w dużo mniejszych dawkach, absolutnie nie proporcjonalnych do klona. Oczywiście piszę o ćpaniu, a nie o zastosowaniu medycznym, trzeba też uwzględnić ogólną wysoką tolerancję na benzo.
Kiedy ostatnio zrobiłem sobie miesiąc przerwy od wszelakich benzo 1,5mg alpry tak przyjemnie zadziałało, że szedłem po ulicy i uśmiechałem się sam do siebie. Kiedy natomiast po raz pierwszy zażywałem klonazepam, to zjadłem po kolei 4 tabletki 2mg i po ostatniej czułem się identycznie, jak po 1-szej - porównując: lampa wina.
Dlatego po prostu zrezygnowałem z klona, bo alpra jest dla mnie o niebo ciekawsza i mocniejsza. Jak widzisz ciężko to ująć w ramy a tabelę to często można o dupę rozbić.
Uwaga! Użytkownik Vincent Vega jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1743 / 25 / 0
Odpowiem krótko - tak 1mg klona jest porównywalny do 1mg alpry z tym, że chodzi tu o stężenie benzodiazepiny jak i oddziaływanie na receptory benzodiazepinowe i na powinowactwo GABA-A.
Każde benzo i tak ma jeden z czterech głównych profili działania :
- uspokajający / przeciwlękowy
- nasenny
- przeciwdrgawkowy
- rozluźniający mięśnie szkieletowe
I przez to porównywania ze stroną benzo.uk i tabelkami nie ma sensu - weźcie przykład - 10mg klona jest równe 200mg diazepamu - a prawda taka, że po 5 krzyżykach nie popijając alkoholu bym szału nie miał co najwyżej wyciszenie i ręka by mi nie zadrżała, natomiast po 2 paczkach rolek spałbym dwa dni ;-)
W przypadku narastającej tolerancji na benzo wszelkie tabelki są bardziej indywidualne i różnią się od tych "standardowych". Tyle :-)
  • 348 / 4 / 0
Zgadzam SIĘ.
  • 189 / 1 / 0
ide do apteki, poprosze zomiren .... 29.40zł ! absurd.Przezucam sie na klony.

Mialem wypisane 2 opakowania a ze nie mialem tyle kasy to wzialem 1 opakowanie a ta do mnie ze jesli chce jeszcze jedno opakowanie w przyszlosci wykupic to musze po nowa recepte bo z tej recepty juz nie wypisze. popjerdolone to wszystko chyba koncze z cpaniem bo co sie dzieje w tych aptekach to masakra.
Uwaga! Użytkownik maniek123321 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 348 / 4 / 0
"koncze z cpaniem" ahahahahahah
  • 5299 / 104 / 0
ddaawwiidd@

1. Odpowiedz sobie na pytanie, czy cloranxen jest benzodiazepiną.
2. Jak dla mnie uśpienie i zerwanie filmu to to samo
3. Wikipedia, na mnie 6 godzin wyczuwalnie, na organizm jednak działa dłużej.
4. Niekoniecznie
5. Zamuła, zwłaszcza przy zerowej tolerce
6. Podczas długotrwałego stosowania tak
7. Ze stymulantami, opio, pod koniec działania psychodelików
8. Tak, ale to proces długotrwały
9. zolpidem krótko działa i jest do dupy
10. Raczej doraźnie
11. Tak
12. Kwestia osobnicza + okres czasu wpierdalania i inne...
13. Nie, chyba że pod koniec coby przedłużyć
14. Psychodelików, stymulantów, wzmacnia natomiast depresanty
15. Na niektóre neuroleptyki, np na olanzapinę
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 189 / 1 / 0
piszac "konczac cpanie" nie mialem na mysli tylko tych umilaczy benzo.

alpra+tramal+2 piwka = nieziemski czill
Uwaga! Użytkownik maniek123321 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 189 / 1 / 0
Ile w ciagu dnia/ na raz mozna wziasc alpry? bo strasznie mnie roznosi a juz z 4 mg dzisiaj zarzucilem
  • 1743 / 25 / 0
Jak po 4mg ciebie nosi to niezłą tolerke sobie wyrobiłeś.
A co do pytania to można do 10mg dziennie, chociaż w twoim przypadku i 15 nie nazywałoby się przedawkowaniem :cheesy:
  • 189 / 1 / 0
dotad sadzielem ze te benzo to gowno byle na leki i luz w nogach,,,, ale w polaczeniu z alko to daje swoja MOC !!!!!!!! nie? :-)))) czesto chodze na spcerki i co kto na mnie krzywo sie spojrzy to musze manto sprawic.zero leku, pelen power i jazda. z alko to cos dziala.
BEZ alko.... nieeeeeeeeeeeee
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.