Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1317 / 335 / 12
18 stycznia 2024wonszgrzybojad pisze:
Roztwór ketaminy odparowany na talerzu w mikrofalówce pozostawił ketaminowy osad który po zdrapaniu kartą zamienił się w piekny puch.

Kiedyś spotkałem się z informacją że tak przygotowana keta jest milsza dla nosa niż kruszone kryształy.

Otóż potwierdzam. Milsza aplikacja i mniejsze wyniszczenie nocha na następny dzień. A zrobiłem z 0.8g...

Przypuszczam że chodzi o drobno sproszkowany materiał.byak czy siak polecam.
Milszy dla nosa ale również zdrowia. Podobno keta jak trafia do układu wydalniczego to nerki nie są w stanie przefiltrować tych większych cząstek kryształu, co w konsekwencji uszkadza ścianki pęcherza moczowego i po jakimś czasie nadużywania szcza sie krwią.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 920 / 163 / 0
Myślę że ciężko błonie śluzowej przetransportować do nerek kryształ ketaminy.

Pewnie chodzi o to żeby rozpuszczać przed podaniem dożylnym....
  • 933 / 293 / 5
To brzmi jak paranoiczna brednia. Przecież ketamina się rozpuszcza. To nie szkło.
To że ketamina szkodzi na układ moczowy wynika z jej wpływu na możliwość oddawania moczu nie na wielkość kryształków.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 1317 / 335 / 12
Dawno zostało udowodnione, że nadużywanie ketaminy powoduje problemy z pęcherzem. W internecie jest dużo opracowań na ten temat, polecam edukacyjnie w ramach harm reduction poczytać o Ketamine Bladder.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 920 / 163 / 0
Ale to nie jest spowodowane kryształkami niszczącymi wątrobę czołgu.
  • 933 / 293 / 5
28 stycznia 2024Detronizator2 pisze:
To brzmi jak paranoiczna brednia. Przecież ketamina się rozpuszcza. To nie szkło.
To że ketamina szkodzi na układ moczowy wynika z jej wpływu na możliwość oddawania moczu nie na wielkość kryształków.
Nie powiedziałem przecież że nie szkodzi, dość wyraźnie powiedziałem, że szkodzi.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 1455 / 592 / 0
@Master Kush stary to z nerkami juz bylo dyskutowane tutaj wiele razy i dzieje sie tylko w chorych dawkach typu 5g+ dziennie . Nie siej paniki przed jednym z bezpieczniejszych dragow .
Palisz crack i pouczasz nas o szkodliwosci kety :krowa:
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 784 / 445 / 0
Zjadłem w życiu z pół kilo ketaminy i mój układ moczowy ma się bardzo dobrze, zresztą nigdy nie miałem większych kłopotów nawet przy ciagach
  • 492 / 17 / 0
Miał ktoś z Was te słynne k-cramps o których co chwila ktoś na reddicie płacze? Bo o dziwo na hypku nie pisał nikt o tym.

+ pytanie jakie badanie można zrobić żeby ocenić stan pęcherza? Biopsję ścianki pęcherza moczowego?
Czy endoskopia wystarczy? Żeby się nie zamartwiać niepotrzebnie.
  • 920 / 163 / 0
Mnie czasem boli brzuch od skurczy jak cały dzień wciągam ketamine zamiast jeść posiłki. Ale czy to te ketmaine crumps? Nie mam pojęcia. Ale wkurzające jak ściska tak że trzeba przysiąść. Podobno podobnie boli okres u kobiet. Tak szarpie i ściska w brzuchu.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.