Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 463 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Virus X »
Może mi się coś pojebało, ale jak miałem hmm...coś kolo 8 lat i wycinali mi migdałki to pielęgniarka wstrzyknęła mi tego jasia w pośladek. Ogólnie cały czas sie śmiałem ze wszystkiego, widziałem podwójnie i gadałem jak dziecko z downem. To w sumie chyba był mój pierwszy kontakt z używkami. Myslałem że to był fentanyl, ale nikt mi tego nie powiedział. Zamotałem się. Po tylu latach wciąż nie wiem co pani pielęgniarka wstrzyknęła mi w dupsko.
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Maestro »
Siemanko!
Mam kilka pytań odnośnie relanium i wogóle benzo. Licze na Waszą pomoc! ;)

Chciałbym coś co działało by rozluźniająco, ale zeby nie zamulało. Mam możliwość skołowania Relanium 5mg i chce wiedzieć czy to bedzie dobre. I ile powinienem wziaść, jeśli wcześniej nie miałem z tym doczynienia?

Czy uważacie że to byłoby dobre na sytuacje kiedy chce być wyluzowany, ale kiedy kontakt z innymi ludźmi jest nieunikniony, np. prezentacje. Chodzi o to żebym był zrelaksowany i zeby nie było nic widać. Ewentualnie jeśli nie Relanium to co?

Z góry dzięki!
  • 210 / 7 / 0
Maestro. Relanium się je 3x1 i pożądane efekty występują po jakimś tam czasie stosowania. Jeśli chcesz coś na luz - doraźnie - lepszy byłby clonazepam. Choć odradzam stosowanie benzodiazepin, po zakończeniu kuracji, będzie gorzej niż było na początku.
Pierdol dragi - zostań ninja.
  • 1800 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
A tak serialnie to najlepszy będzie alprazolam (Xanax, Abofam, Neurol itp.) Działa lekko euforyzująco i przeciwlękowo. Nadaje się do na przykład do pracy, bo nic po człowieku nie widać. Jednak ma jedną wadę: jest tak dobry, że aż za dobry i łatwo jest się od tego uzależnić. Niektórzy twierdzą że to jest najbardziej uzależniająca benzodiazepina. I objawy odstawienia są chujowe gdy ktoś przecholuje z wyluzowywaniem się ;]

PS: Raz byłem po Xanaxie na rozmowie kwalifikacyjnej i dostałem tę pracę, niestety potem ostro przecholowałem z benzo i mnie wyjebali. :-D
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2008 przez userd, łącznie zmieniany 1 raz.
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 18 / / 0
No właśnie o to mi chodzi. Chce mieć pełen lajcik w takiej właśnie sytuacji jak np. rozmowa kwalifikacyjna, wystąpienie czy prezentacja w szkole. Tutaj trzeba byc czujnym i skoncentrowanym, dlatego wazne zeby nie zamulało i zeby sie nie zdradzić.

Jeśli chodzi o uzależnienie to nie grozi bo chce to wziaść jednorazowo jako doraźny środek.

Więc alprazolam (Xanax) bedzie dobry? To jest chyba jeden z mocjejszych wiec niewiele bedzie potrzeba. Nie mam zamiaru zachować sie jak kretyn i wcześniej i tak przetestuje, ale jaka dawka bedzie wystarczajaca?
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Najlepszy lorafen albo xanax. Clonazepam tez sie bardzo dobrze nadaje, a rolka to na mnie roznie dziala, czasem wcale. jak podawalem domiesniowo to super dzialala, doustnie roznie jak juz pisalem.
  • 63 / 1 / 0
Maestro pisze:
Więc alprazolam (Xanax) bedzie dobry? To jest chyba jeden z mocjejszych wiec niewiele bedzie potrzeba. Nie mam zamiaru zachować sie jak kretyn i wcześniej i tak przetestuje, ale jaka dawka bedzie wystarczajaca?
Alprazolam sie jak najbardziej nadaje, polecam Zomiren, bo jest najtanszy ze wszystkich alprazolamow. Jesli nie masz doswiadczenie z benzodiazepinami, to dawka 0,5 mg bedzie odpowiednia. Jednak dobranie dawki to kwestia prob i bledow, byc moze 0,25 mg pozwoli ci juz uzyskac zadowalajacy, choc pewnie nie pelen efekt. Musisz poprobowac samemu. Na pierwszy raz nie bierz wiecej niz 1 mg.

Odpowiednio mozesz sprobowac relanium w dawce 5-10mg bez tolerancji powinienes osiagnac zadawalajace efekty terapeutyczne. Dzialanie rekreacyjne relanium powinno miec w dawce 15-20mg i za pierwszym razem wiecej nie bierz.

Staraj sie przyjmowac cala dawke benzo jednorazowo. Ustal ilosc jaka chesz wziac i wez, nie dobierajac juz potem zadnych dawek. Takie "dobieranie" po jednej tabletki co pare minut moze sie skonczyc utrata kontroli i w rezultacie obudzisz sie z amnezja po jakims czasie, z pustym opakowaniem w kieszeni %-D.
Traveling by telephone.
Hey ho, here we go
Ever so high.
  • 1800 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
Najlepiej wyczić jaka najmniejsza dawka daje najlepsze efekty, bo na benzodiazepiny tolerka też szybko rośnie więc po co na siłę ją zwiększać. Natomiast jeśli chce się brać przed jakimś stresującym wydarzeniem to jest to tylko półśrodek, co prawda pomoże ale czy masz zamiar to brać przed każdym wyzwaniem?
Może się stać tak, że gdy będzie Cię czekało coś ciężkiego to będziesz miał stracha że bez benzo sobie nie poradzisz. Więc jednak lepiej chyba być zestresowanym i z lepszym lub gorszym skutkiem wykonać zadanie niż potem mieć dyskomfort psychiczny typu: nie wezme alpra to nie dam rady.
W sytuacji gdy chcesz się ujebać benzodiazepinami to przedmówcy mają rację że łatwo stracić kontrole, bo zazwyczaj się dorzuca i zjada tyle ile się ma. A przez zbytnią pewność siebie i brak lęków można narobić sobie kłopotów. Ja kiedyś pojadłem troche zolpidemu a rano się obudziłem i odkryłem że wypiłem jeszcze pare piw i zjadłem cały listek alprazolamu 0,5 mg/tab nic nie pamiętałem z tego co robiłem. A podobno łaziłem po osiedlu i gadalem wszystkim, że widzę podwójnie :-/
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 14 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Feel »
Ja bym jednak proponowała coś z najsłabszych benzo jak np. Rudotel, ponieważ jest słaby, nie zaczniesz bełkotać i zataczać się, jak po mocnych benzo. Alprazolam jest jedną z najmoniejszych benzo obok clonazepamu, więc nie wiem czy to beszie dobry pomysł na rozmowę kwalifikacyjną, no chyba że jakieś 0,5 mg
Uwaga! Użytkownik Feel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / / 0
Dzieki za odp. Kupie alprazolam i zobacze co bedzie.
Teraz zbocze nieco z tematu ale jest jeszcze cos o co moge zapytac chyba tylko tutaj: czy wie ktoś co to jest propranolol? Wpadłem dzisiaj na to i przeczytałem, ze to sie stosuje na takie własnie sytuacje autoprezentacyjne. Może byłby lepszy niz benzo-.
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.