Regulamin forum
Zwykli użytkownicy nie mogą zakładać wątków na tym forum.
Jeśli chcesz zamieścić tu FAQ, HOWTO, albo kompendium swojego autorstwa – zamieść je w dziale >Psychofarmakologia<, a na początku posta dopisz, że chcesz by wątek był w Kompendiach.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam,
czy połączenie Efectinu ER 37,5 (wenlafaksyna) z małą ilością MDMA może być niebezpieczne?

pozdrawiam
  • 1611 / 35 / 0
Dobry i ważny wątek - dzięki niemu można sobie nie zrobić krzywdy :-)
No to i ja mam pytanie dla kompetentnych:
Czy grozi ryzyko wystąpienia ZS, lub innych niepożądanych skutków przy łączeniu piperazyn z opioidami?

Konkretnie chodzi mi o morfina+pFPP, oraz tramadol+pFPP.
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 2775 / 40 / 0
Nie wiem jak z morfiną, ale tramadolu osobiście nie łączyłbym zbyt chętnie z pFPP.
pFPP jest agonistą receptorów serotoninowych 5-HT1a, 5-HT2a i 5-HT2c. pFPP łącząc się z ww receptorami zwiększa ilość wolnej serotoniny mającej teraz możliwość aktywacji większej niż normalnie ilości receptorów co powoduje zwiększoną stymulację komórek nerwowych. tramadol hamując wychwyt zwrotny jest przyczyną jeszcze większego podniesienia się poziomu serotoniny w przestrzeniach synaptycznych. Jeżeli dodać do tego identyczną właściwość pFPP, oraz jak wiki podaje- uwalnianie zapasów serotoniny, to w wyniku wychodzi nam mocno zawyżony jej poziom (co może mieć różnego rodzaju nieprzyjemne skutki). Obydwa związki wpływają również na gospodarkę noradrenaliny - działanie miksu będzie moim zdaniem mocno stymulujące.
Dodam jeszcze, że samo pFPP powoduje mdłości i wymioty (tramadol pewnie także). Spodziewaj się więc tu także synergii
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1611 / 35 / 0
Git :-) - o taką odpowiedź chodziło - danke.
Zrobię to, ale na zejściu tramadolu - i tak łykam go codziennie od rana do wieczora i teraz po prostu pominę jedną dawkę popołudniową. W razie czego mam zawsze pod ręką benzoski (np. na zbytnią stymulację, choć ona akurat mnie zachęca). Najważniejsze, że nie ma wyraźnych przesłanek ku nagłemu zejściu, a to jest najważniejsze ;-)
Dla dobra nauki opiszę, jeśli wystąpi, jakiś ciekawszy efekt.
ahoj
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 2775 / 40 / 0
Nie startuj z wysokim dawkowaniem, lepiej zacząć od minimalnych (nawet podprogowych ilości) dla własnego bezpieczeństwa
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
ja mam takie pytanie odnosnie kodeiny. mianowicie nie jestem pewien czy moge ja wziac i jesli tak to w jakiej ilosci na poczatek (tabletki NEOAZARINA).

mam doswiadczenie jedynie z THC i jakimis dopalaczami (zephyr, rebel, greenway). wiek 18, waga ok 60-70.

z braku wiedzy wypisze wszystkie leki ktore aktualnie biore, nawet te ktore wydaja mi sie kompletnie bez znaczenia ;>
-SEROXAT 20mg (male dawki, 1tabl/dzien) - glownie do tego mam watpliwosci i dlatego w tym watku :>
-przeciwalergiczne- XYZAL 5mg
-antybiotyk DUOMOX 1g
-inne: SINUPRET, GASEC, ENTEROL, NYSTATYNA

bede bardzo wdzieczny za odpowiedz ;)
  • 20 / / 0
ilovejuice pisze:
bede bardzo wdzieczny za odpowiedz ;)
Ja jako doświadczony zjadacz różnych gówien i seroxatu 40mg od 3 lat muszę Cię uspokoić. Będzie ok. Ale ogólnie pierdol te tabletki, kokaina > all.
  • 1 / / 0
hej,

jestem w glupiej sytuacji i nie wiem co zrobic.

biore SSRI plus SNRI i to w dosc wysokich dawkach. ostatnio z okazji fibromyalgi dostalam zaldir, czyli tramadol w dawce 37,5 plus 325 paracetamolu. biore ten zaldir raz, dwa razy dziennie, ale przy 100 mg zoloftu i 300 wellburinu ... zaczynam sie bac. akurat wczoraj o 8 wieczorem zaczelam sie pocic, drzaly mi rece, i w ogole czulam sie zajebiscie nieidealnie, ledwo trzymajac sie na nogach. wlazlam do lozka i wzielam 2mg clonazepamu i dzis jest ok.

ALE SIE TERAZ BOJE. kurde. czy lepiej byloby lekarza namawiac na kodeine? dorosli umyslowo, powiedzcie, co myslicie o tym pomysle. nie chce mi sie juz uzalezniac, brac dla "bylo fajnie", chce nie miec ZS i byc w miare bez bolu. mozliwe jest jechac na kodeinie i nie uzaleznic sie?

a moze w takich dawkach tramadol z SSRI nic mi nie zrobi, a wczoraj mialam grype, albo mnie relaksant miesni powalil (ale nigdy wczesniej tak sie nie czulam)

8-(
  • 5 / / 0
Efectin ER 75 (wenlafaksyna) + LSD = bardzo zły pomysł?
  • 326 / 5 / 0
Mnie dzisiaj złapał na 100%, wziąłem 150 mg DXM (wiem za dużo chciałem gdzieś 60 mg ale pomyślałem że mi nic nie grozi jednak :P) , 30 mg p
FPP i ok. 400 mg metedronu w 2 sesjach co godzine. Nogi mam napięte jak łuk, każdy mięsień w nodze napina się, nie wiem czy nie powinienem po karetkę dzwonić, ale jeśli nie będzie gorzej to chyba przeżyję.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób

Newsy
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.