Półsyntetyczna pochodna alkaloidów krasnodrzewu pospolitego.
Więcej informacji: Kokaina w Narkopedii [H]yperreala
Gdybyś miał możliwość spróbowania
Tak
1537
63%
Nie
921
37%

Liczba głosów: 2458

ODPOWIEDZ
  • 2138 / 282 / 0
@wilkers kiedyś ugotowałem crack i chciałem sprowadzić do chlorowodorku. Chciałem tak oczyścić komuś koks, bo był średni. Małą ilość na próbę czy to w ogóle wychodzi. Wybrałem opcję rozkruszenia cracku na pył i wkrapiania rozcieńczonego kwasu solnego. Obliczyłem ile potrzebuję kwasu i postanowiłem dać tak 95% tego co potrzeba do rozpuszczenia cracku. Przygotowałem taki roztwór kwasu, żeby łatwo odmierzać. Po dodaniu kwasu trochę cracku zostało nierozpuszczone, więc dodałem jeszcze kropelkę, to już powinny były być ilości stechiometryczne. Dalej pływał nierozpuszczony pył, odrobinka. Gdybym to tak zostawił, pewnie byłoby wszystko idealnie, ale dodałem jeszcze kropelkę i finalnie kwasu było za dużo. Takiego produktu nie dało się dosuszyć, tworzył bardzo lepką masę, którą najpierw skrobaliśmy i zapodawaliśmy na dziąsło, potem kolega resztę rozpuścił i wypił. Drętwiało mniej niż po nieoczyszczonym koksie, działanie bardzo przyjemne. To był bardzo dobry koks, po prostu lepki, niemożliwy do dosuszenia.

Jeśli chcesz robić to tak, daj minimalny niedomiar kwasu i zostaw do wysuszenia. Jak dasz nawet najmniejszy nadmiar, nie dosuszysz tego. Nie podgrzewaj w piekarniku, nie gotuj. Może być lekko podgrzewane, ale najlepiej niech sobie samo wyschnie.

Teraz zrobiłbym inaczej. Rozpuściłbym crack w rozpuszczalniku organicznym i dałbym stężony kwas solny, lekki nadmiar. Potem bym to przesączył, przepłukał osad tym samym rozpuszczalnikiem organicznym i wysuszył. Byłoby o niebo szybciej. Ogólnie operowałem na malutkich ilościach i chciałem straty zminimalizować, dlatego wjebałem się w dolewanie kwasu do pokruszonego cracku.

Oczyszczanie koksu to zabawa dla samej zabawy, praktyczniej jest znaleźć dobre źródło i nie musieć doczyszczać.
  • 5985 / 1236 / 43
To nie był crack.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne

Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.

Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?

Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.