Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Ja od siebie mogę śmiało polecić moją faworytke wśród sprawdzonych przeze mnie dotychczas YERB. A mianowicie YerbaMateGreen mas energia guarana(ta w czerwonym opakowaniu) . Pod względem mocy jest jedna z mocniejszych, a kwiat nagietka nadaje przyjemnego posmaku dzięki czemu nie wydaje się jakoś nadzwyczajnie gorzka.
  • 226 / 12 / 0
Ja od siebie polecam yerby firmy Pizca Del Mundo!

Moja przygoda z Yerbą zaczęła się właśnie od tej marki i nie żałuję, świetnie smakuje, nie ma pyłu a do tego daje nieziemskiego kopa :D

Do pracy jak znalazł.
Dawniej dzieciaki wychowywały się przy Panu Kleksie
Teraz wychowują się przy Panu Deksie
  • 181 / 23 / 0
31 marca 2016essen pisze:
Dysocjant - tak, Taragui Energia to bardzo ciekawa yerba. Dla mnie najsmaczniejsza i najmniej pylasta. A pobudzenie jest bardzo duże. Jestem ciekaw co za to odpowiada bo napewno nie sama kofeina której niby jest najwięcej spośród wszystkich yerb ale czuję się bardziej orzeźwiony niż po 400/500 mg kofeiny bezwodnej.
Dostałem próbkę Indega Especial. Spróbuję na dniach i zdam relacje.
Dokladnie ! Stymulacja to jedni, ale orzezwienie, brak latajacych lap. Bajka.
A w domu roczny zapas filtrow do kawy :-D

Inny sposob odcedzania... :) sam susz nie jest juz tak smaczny.
Uwaga! Użytkownik Brainnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 145 / 1 / 0
Często mam po yerbie ból gardła i np. dziś dziwne uczucie pod klatką piersiową... jakby ból czy coś. Też tak macie? wypiłem rano dwa mocne zalania i po kilku godzinach ten ból :(
terapia dla dorosłych gdańsk wrzeszcz
  • 2302 / 399 / 0
stymulanty ci nie sluzą
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 987 / 38 / 0
Piłem Yerba Mate i powiem, że czułem się po niej dobrze. Tak zdrowo pobudzony. Wypiłem jedną paczkę, która była dodawana do zestawu i zrobiłem sobie w sumie przerwę, i cały czas zbieram się by kupić sobie nową :)
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 68 / 10 / 1
Yerba jest moim ulubionym napojem, jest jak wódka, tudzież wino dla alkoholika.
Uwielbiam wstawać rano, sypnąć trochę tego przysmaku i zalać go pyszną wodą. Rozkoszuję się tym regularnie, dwa razy dziennie, zazwyczaj pije przed bieganiem, daje mocnego kopa na cały dzień, gorąco polecam każdemu fanatykowi wytrawnego picia indiańskich maczan.
:extasy:
  • 987 / 38 / 0
@WujekSheo, a jaką popijasz? Podasz mi Twoje ulubione gatunki? :)
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 68 / 10 / 1
@Dextem, oczywiście!
Taragui Naranja de Oriente - jedna z moich ulubionych, ogólnie mam straszne parcie na cytrusy w yerbie, a ona ma wszystko czego potrzebuje.
Mate Green Lemon - Od tej w sumie zacząłem, na prawdę godna polecenia, pyszna i co najważniejsze czuć smak po zalaniu zimną wodą!
El Pajaro Mas Energia - Piłem parę razy, ale stała się jedną z ulubionych ze względu na mocnego kopa, niestety jedynie przez internet ( u mnie ).
I oczywiście tradycyjna Mate która zostanie ze mną na zawsze :blush:
:extasy:
  • 987 / 38 / 0
Przez internet i tak lepiej zamawiać, bo taniej wychodzi. Powiem Ci, że chyba spróbuję którejś z wyżej wymienionych, może jeszcze mi zasmakuje :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.