Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Moja przygoda z Yerbą zaczęła się właśnie od tej marki i nie żałuję, świetnie smakuje, nie ma pyłu a do tego daje nieziemskiego kopa :D
Do pracy jak znalazł.
Teraz wychowują się przy Panu Deksie
31 marca 2016essen pisze: Dysocjant - tak, Taragui Energia to bardzo ciekawa yerba. Dla mnie najsmaczniejsza i najmniej pylasta. A pobudzenie jest bardzo duże. Jestem ciekaw co za to odpowiada bo napewno nie sama kofeina której niby jest najwięcej spośród wszystkich yerb ale czuję się bardziej orzeźwiony niż po 400/500 mg kofeiny bezwodnej.
Dostałem próbkę Indega Especial. Spróbuję na dniach i zdam relacje.
A w domu roczny zapas filtrow do kawy :-D
Inny sposob odcedzania... :) sam susz nie jest juz tak smaczny.
Uwielbiam wstawać rano, sypnąć trochę tego przysmaku i zalać go pyszną wodą. Rozkoszuję się tym regularnie, dwa razy dziennie, zazwyczaj pije przed bieganiem, daje mocnego kopa na cały dzień, gorąco polecam każdemu fanatykowi wytrawnego picia indiańskich maczan.
Taragui Naranja de Oriente - jedna z moich ulubionych, ogólnie mam straszne parcie na cytrusy w yerbie, a ona ma wszystko czego potrzebuje.
Mate Green Lemon - Od tej w sumie zacząłem, na prawdę godna polecenia, pyszna i co najważniejsze czuć smak po zalaniu zimną wodą!
El Pajaro Mas Energia - Piłem parę razy, ale stała się jedną z ulubionych ze względu na mocnego kopa, niestety jedynie przez internet ( u mnie ).
I oczywiście tradycyjna Mate która zostanie ze mną na zawsze
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).