Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 4357 / 701 / 2117
10 września 2023klean91 pisze:
Siema, mam problem z zasypianiem brałem już trittico sr (75mg), ketrel (50mg) i teraz hydroksyzynę.
Trittico na mnie nie działało
Ketrel powodował rano zmęczenie
I hydroksyzyna nawet w 125mg nic nie dział. O co można jeszcze zapytać psychiatrę aby zapisał? Raczej benzo odpada bo on nie chętnie to zapisuje
A na jakiej zasadzie jest to problem z zasypianiem? Zostało to jakoś przez lekarza stwierdzone? W którym miejscu jest problem? Bo wypisywanie leków na oślep to jak wróżenie z fusów. A już dwa przepisał, które jak widzisz - gówno dały. Żeby coś na ten temat dyskutować, a już wypisywać leki, to trzeba mieć świadomość gdzie leży problem. Ktoś Ci o tym mówił, było to badane?
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 100 / 18 / 0
Odpowiedź B) Problem ze stresem spowodowany stresem, w skutek stresu, przez..
Uwaga! Użytkownik CiekawskiJeden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4357 / 701 / 2117
Inaczej patrzy się na problemy ze snem spowodowanym nadużywaniem narkotyków, a inaczej w przypadku jakichkolwiek dysfunkcji w mózgu. Wypisywanie leków przez lekarzy bez większej diagnozy ostatnimi czasy jest nagminne, stąd moje pytanie. Wpierw należy ustalić, gdzie leży problem, a dopiero potem dyskutować nt. tego, jak go usunąć. Niby banalne, ale jednak tak mało oczywiste.
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 3455 / 557 / 2
Ja mam tak że jak pominę dawkę kwietiapiny to nie mogę spać całą noc jestem strasznie pobudzony.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 26 / 10 / 0
na sen najlepsza zolpidem ze wzgledu na mniejszą mozliwosc wpierdolenia, tylko pytanie co Ci jest, a nie ze z dupy wezmiesz lek jak przedmowcy... akurat ja miałam ten sam problem i faktycznie wypisywanie lekow na potege ma miejsce @deadmau5 ... oni maja wyjebane kompletnie, wchodzisz czasem wypisze cos nawet na Ciebie nie spojrzy, ostatnimi czasy to epidemia i plaga.
  • 22 / / 0
10 września 2023deadmau5 pisze:
10 września 2023klean91 pisze:
Siema, mam problem z zasypianiem brałem już trittico sr (75mg), ketrel (50mg) i teraz hydroksyzynę.
Trittico na mnie nie działało
Ketrel powodował rano zmęczenie
I hydroksyzyna nawet w 125mg nic nie dział. O co można jeszcze zapytać psychiatrę aby zapisał? Raczej benzo odpada bo on nie chętnie to zapisuje
A na jakiej zasadzie jest to problem z zasypianiem? Zostało to jakoś przez lekarza stwierdzone? W którym miejscu jest problem? Bo wypisywanie leków na oślep to jak wróżenie z fusów. A już dwa przepisał, które jak widzisz - gówno dały. Żeby coś na ten temat dyskutować, a już wypisywać leki, to trzeba mieć świadomość gdzie leży problem. Ktoś Ci o tym mówił, było to badane?

Problem ze snem jest spowodowany przez zaburzenia lękowe oraz ciągły stres. Narkotyków nigdy nie brałem (chyba ze jeden raz z Acodinem się liczy xd), a tak to nic. Wszystko spowodowane przez zaburzenia lekowe, stres i depresje

Scalono — CAF
10 września 2023Mefistofeles1945 pisze:
Ja mam tak że jak pominę dawkę kwietiapiny to nie mogę spać całą noc jestem strasznie pobudzony.

Mam tak samo, ale jak pisałem kwetiapina z rana mnie strasznie otępia, a hydroksyzyna mnie nawet w dawcę 100mg nie usypia.
  • 4357 / 701 / 2117
Zacznij od zbijania poziomu kortyzolu, który w dużej mierze przyczynia się do takich problemów właśnie jak: niepokój, strach czy problemy ze snem. To podstawa. Potem dopiero myśl o jakichkolwiek tabletkach. I idź do normalnego lekarza. Ja zbytnio nie chcę Ci polecać ani kwety ani hydroksyzyny, ani niczego innego tylko wpierw podejdź do normalnego lekarza. Bo jeżeli ktoś lekkim duchem wypisuje Ci raz za razem inny lek, to akurat ma to w dupie. I raczej nawet nie pochylił się nad twoim problemem.

Prywatnie czy NFZ?
  • 3455 / 557 / 2
Najlepszy sen jest jak się czymś zmęczymy sport rower kijki alternatywa dla biegania.

Jeżeli pracujesz zdalnie przy komputerze to się później nie dziw że spać nie możesz.

Mi najbardziej siadł lek te czerwone drażetki błyszczące promazyna czy prometazyna nie pamiętam już nazwy niech mnie ktoś poprawi.

zolpidem i kwetiapina.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 618 / 0
Bezsenność, pliki pdf.rar
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1037 / 245 / 0
Panuję powszechne przekonanie że kiedy nie można zasnąć wstań i napij się ciepłego mleka. A ja rzucę wam taki pomysł wstań i idź pod lodowaty prysznic siedź tam ile wytrzymasz, jakie ma to uzasadnienie ? Zimne prysznice podnoszą poziom dopaminy który opada w równy i powolny sposób jeszcze przez kilka godzin a gdy ktoś nie wiedział to wysoka dopamina sprzyja zasypianiu :) oczywiście ktoś powie co ty gościu pierdolisz to jak najem się fety też będę spać bo dopamina idzie do góry? Nie wtedy nie, zimny prysznic to co innego.
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.

Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.