Radzę uważać :) Jestem obecnie po najdłuższym detoxie odkąd zacząłem przygodę z S.P.A. i czuję się fantastycznie, ale nadal zabraniam kategorycznie obdarzenia mnie zaufaniem - wiem jak to się kończy. Niedojrzały człowiek dostaje palec i chcę wziąć całą rękę...
z resztą - każdy pozornie chwilowy powrót do nałogu w większości przypadków wpierdala w nałóg od nowa :/ Trzeba być tego cholernie mocno świadomym. Ja miałem szczęscie w nieszczęsciu i sytuacja życiowa w której się znajduję, mogłaby być porównana do "kubła zimnej wody" wylanego na mnie. W dodatku w cholernie zimny dzień ;) Chęć powrotu do ketonów spadła diametralnie w przeciągu ostatnich dni przez wszystkie przykre rzeczy jakie mnie spotkały...
Czuję, że dam już radę bez żadnego leczenia - nie podjąłem się go, bo chciałem być wśród bliskich mi osób, a nie w ośrodku zamkniętym. Mimo wszystko zdecyduję się na odwyk tak czy inaczej - to mi nie zaszkodzi, może jedynie pomóc.
Na syna radziłbym uważać... ćpuny to straszne cwaniaki grające na uczuciach. W końcu nałóg mimo wszelkich zaprzeczeń jest na pierwszym miejscu :/ Może tylko ja byłem takim chorym przypadkiem, który mógłby ranić bliskich w nieskończoność, byleby tylko dostać swoją działkę. Jeśli tak, to straszny ze mnie popierdoleniec ;) Jednak nie wydaje mi się, że jestem jednostką odosobnioną. Pozdrawiam :P
Nie byłem jeszcze w ośrodku, ale nie uśmiecha mi się siedzieć po pół albo rok czasu w takim miejscu, bo nawet nie wydaje mi się to potrzebne.
And speak my point of view,
But it's not sane...
Vivid pisze:...
And speak my point of view,
But it's not sane...
Czy znacie jakieś ośrodki też stacjonarne - tyle że prywatnie ? Jeśli tak to poproszę o info.
Z góry dzięki.
PotemSłowaDoZiomkaWOparachZeSkrętówByUważał
NaCoNaWszystkichKonfidentów
NaKurewskąRasęPrzyczajonychAgentów
PozdrawiamWszystkichZielonychKonsumentów
EMP pisze:Polecam ośrodek Lewin w Wiśle. Miesiąc kosztuje niecałe 4 koła. Program jest przewidziany na 3 miesiące.
Vivid pisze:A coś innego niż Toruń, ale z NFZ? Toruń ode mnie to prawie 600 km. Znacie coś innego?
Niech mi ktoś wytłumaczy skąd te kolejki do ND? Ja w 2011 czekałem 4 dni na termin. Ci z podwójną diagnozą mają w ND swoją filię, czeka się dłużej na przyjęcie...ale rok? Kiedyś to było może miesiąc...
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.