Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 554 / 138 / 0
Ja zawsze jak brałem alpre to usypiała mnie jak dziecko.
  • 1 / / 0
Mam do was pytanie czy jest jaka kolwiek szansa na dostanie bad tripa po benzo, czy jedyne ryzyko to blackout?
  • 5396 / 965 / 0
Bad trip po benzo 😂 jest opcja reakcji paradoksalnej że zamiast uspokoić pobudzi, w ulotce clonazepamu też można wyczytać jako skutek uboczny psychoza. Ale są to niezwykle rzadkie zjawiska dotykające może 1:1000
"Kiedyś... Wrócę do domu i opowiem to mamie, poczuje spokój jak po diazepamie, przeżyłem koszmar jak z ulicy wiązów to życie jest kruche więc się nie przywiązuj"
  • 1 / / 0
Dzięki że ktoś to napisał go kłóciłem się z ziomkiem czy od benzo można dostać bad tripa ale większość osób zna odpowiedz
  • 327 / 68 / 0
bad trip najwyżej na zasadzie ,że staniesz się apatyczny i nie będziesz czuć ani przyjemności ani na odwrót, taki bezcelowy byt ale nie nazwałbym tego bad tripem.
czas zwolnić
  • 120 / 32 / 0
Swego czasu żarłam Klonazolam, codziennie po 0,5mg. Na początku bajeczka, euforia zbliżona do zwykłych klonów, okres działania podobny i euforyzowalo. Na rowerze rozbujana jak na statku podczas sztormu xD. Jednak po 3miesiacach czar prysnął i przygasł, przy klonach tzf podobnie. Opedzlujesz trzy paki codziennie po 2mg i czar przygasa, euforia zanika, byłam zmuszona zmienić lekarstwo.
RUCHAM KAŻDĄ DZIWKĘ
  • 120 / 32 / 0
Spożyłam dostateczną dawencje norflurazepamu, która mnie uspi na kilka godzin. Żeby lepiej usnąć, zajadam kanapeczkę i popijam setką soplicy.
Wstanę za około 4godziny jak zacznie puszczać, dowale kolejna dawkę, dopije piwko i pójdę spać na kolejne cztery godziny.
Żyje w takim trybie od miesiąca.
RUCHAM KAŻDĄ DZIWKĘ
  • 5396 / 965 / 0
Ja dziś też raczej przykurwie alpre w ilości 4 tabsów co da 1mg do tego z 450mg pregi i z 15mg olanzapina, koktajl usypiający made in serek mind. Nie mogę już pozwolić sobie na kolejną nockę bez snu a nie chce się spać i czuję się dosyć dobrze teraz.
"Kiedyś... Wrócę do domu i opowiem to mamie, poczuje spokój jak po diazepamie, przeżyłem koszmar jak z ulicy wiązów to życie jest kruche więc się nie przywiązuj"
  • 2392 / 663 / 0
Schodzi ze mnie oksy,przyjebałem dzisiaj ogólnie w ciągu dnia 150 - głowa mnie boli i mam mega dylemat czy przyjąć jedyneczkę Alperki czy jedyneczkę klona :D Kurva chyba monetą rzucę xD
  • 120 / 32 / 0
Te substancje benzodiazepiny, to jedno z bardziej toksycznych relacji, to znaczy mocy uzależnienia głównie psychicznego.
Mój stan na trzeźwo się ze mną nie zgrywa , zatem modyfikuje się, żeby lepiej się czuć, rozmawiać i jakies emocje wykazywać większe. Ulepsza mi to psychikę, jakim prawem mam się czuć jak gowno, skoro mogę się czuć przyjemnie.
Jestem w to wpierdolona po uszy, ale wywalone. Wolę się czuć bardziej szczęśliwsza, niż mają mnie pochłaniać depresyjne stany.
Moj umysł bez benzo nie potrafi żyć, za bardzo przeciążony.
Pieprzą mnie te ulotki i to jak się powinno stosować. Ja stosuje codziennie, żeby się czuć dobrze. Bo człowiek powinien się czuć dobrze w zakresie umysłowym.
RUCHAM KAŻDĄ DZIWKĘ
ODPOWIEDZ
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.