Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 8103 / 912 / 0
@HanHaay
Moze to po prostu grzanie.Czy wyrzut histaminy - to bardziej prawdopodobne.
Następnym razem spróbuj jakiś leków przeciwhistaminowych, np: hydroksyzyna, difenhydramina,
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 92 / 11 / 0
06 października 2018HanHaay pisze:
Po kodzie mam takie dziwne uczucie w uszach, tak niemilosiernie same z siebie napierają, takie uczucie jakby ktos wam grzebal w uszach i krecil palcami. (nie potrafie tego lepiej wytlumaczyc)
kodeina może zwiększać ciśnienie śródczaszkowe - również tak mam. Warto o tym pamiętać - w przypadku kodeiny nie jest to stan niebezpieczny, ale osoby które miewały problemy ze zbyt wysokim poziomem ciśnienia śródczaszkowego powinny szczególnie uważać.
  • 1683 / 126 / 0
wzialem dzis kode tylko raz
ostatnio tak bylo chyba rok temu ponad
  • 1916 / 335 / 2
03 października 2018Survivor pisze:
Na PsychonautWiki piszą że większość ludzi jest w stanie zmetabolizować do morfiny maksymalnie 400mg kodeiny. Są osoby, które mogą więcej, ale większość tylko tyle. Może to jest wyjaśnienie dlaczego niektórym zwiększanie dawek nie pomaga. Może to przez to niektórych majka klepie, a koda nie. Legendarna „kapryśność” nie jest winą kodeiny, to nasze wątroby są kapryśne ;)
Zgadzam się, ja mam teorię że to kwestia enzymu który robi robotę i metabolizuje, czasem się opierdala a czasem lepiej pracuje.
01 października 2018Metalkolorowy pisze:
Tak trochę z dupy- ale jak robicie zapasy jak mieszkacie z dziewczyną, która nie akceptuje waszego ćpania?
Możesz zmielić tabsy na proch i wrzucić w samare, takie coś łatwo ukryć. Potem zalewasz czymś, mieszasz i chlup. Nawet lepiej niż gryźć.
02 października 2018Drevolt pisze:
ostatnio wkurwia mnie to ze glos mi sie zmienia po kodeinie, taki zryty lekko i plytki jakbym oddychac nie mogl
troche to uciazliwe jak sie z kims rozmawia no ale po opio tak jest
Ta, po opio to normalne, po konkretnych dawkach oksy jest tak niski i ochrypły że szok ;)
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 413 / 5 / 0
No siema, dziś wpierdoliłem moją standardową dawkę kodeiny, która jest dość wysoka, potem trochę popracowałem fizycznie i teraz zajebiście trzęsą mi się ręce, nie wiem czy to od k czy moze od czego innego, no ale jest masakra, z trudem piszę tego posta. Dodam, że niczego procz k sobie nie aplikuję, ino papierosy i kawa of kors. Doświadvzył ktoś kiedyś drgawek kończyn górnych pokodeinowych? Wczoraj wypiłem trzy mocne piwa ale raczej nie łączę tej galaretowatości z alko, bo alko ostatnio wjeżdża u mnie raz na miesiąc . Sks
  • 530 / 141 / 0
A była jakaś antyhistamina do tej kody? Albo bierzesz je zwykle?
Brałeś kiedyś jakieś leki psychiatryczne? Jakie? Jak dawno?
  • 413 / 5 / 0
Antyhistamin nie biorę a co tyczy się leków to owszem, brałem rozmaite eseseraje jakies 4 , 5 lat temu. Od tych 4 lat nie biorę zadnych leków, prócz tego na kaszel upierdliwy. Te drżenie ustaje na szczęście, ale zauważyłem, że na prawym nadgarstku mam taką wypukłość i właśnie ta prawa dłoń mi bardziej drżała. No ale jak wspomniałem juz jest lepiej.
  • 1683 / 126 / 0
08 października 2018edwing pisze:
No siema, dziś wpierdoliłem moją standardową dawkę kodeiny, która jest dość wysoka, potem trochę popracowałem fizycznie i teraz zajebiście trzęsą mi się ręce, nie wiem czy to od k czy moze od czego innego, no ale jest masakra, z trudem piszę tego posta. Dodam, że niczego procz k sobie nie aplikuję, ino papierosy i kawa of kors. Doświadvzył ktoś kiedyś drgawek kończyn górnych pokodeinowych? Wczoraj wypiłem trzy mocne piwa ale raczej nie łączę tej galaretowatości z alko, bo alko ostatnio wjeżdża u mnie raz na miesiąc . Sks
to pewnie z przemeczenia, pracujesz na codzien fizycznie czy tak nagle sie wyrwales na ciezka robote?
od kodeiny nigdy mi sie rece nie trzesly
  • 1916 / 335 / 2
No cukier spadł pewnie.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2429 / 583 / 155
A nie masz objawów skręta? Jaki czas minął od ostatniej dawki? Drżenia mogą być jednym z objawów odstawiennych, a skręt czasem może się zaczynać już 6 h po przyjęciu ostatniej dawki kodeiny.

Jeśli to nie skręt, to albo przemęczenie albo faktycznie cukier Ci spadł.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.