Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 655 / 3 / 0
duldidaj pisze:
Tak się zastanawiam czy Zolpidem nie jest czasem używany jako tzw. "głupi jaś", i w ogóle czy to jest zawsze ta sama substancja czy mają kilka różnych, które stosują jako "głupiego jasia", hmmm.
Może w powiatowych szpitalach.
Ale bardziej wydaje mi się, że "Głupim Johnem" jest:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Fentanyl
Szukam żony wśród polskich farmaceutek lub ukraińskich prostytutek.
  • 520 / 8 / 0
Tak, Głupi Jaś to Fentanyl . Jak ja byłem w szpitalu na oddziale psychiatrycznym! to dwie! lekarki (psychiatrki) w ogóle nie wiedziały co to jest Zolpidem! i nigdy o czymś takim nie słyszały, nawet w ogóle tego tam nie mieli! Autentyczna historia.
  • 669 / 10 / 0
Mix zolpidemu z kodeiną/morfiną - kto próbował? Jakie odczucia?
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
  • 73 / / 0
odradzam to brać. zawsze jak to wziołem to odpierdalałem dziwne rzeczy o którycha nawet nie pamiętałem. wogóle z taką substancją się nie spotkałem, wziołem kilka razy a pożniej wyrzuciłem to opakowanie aby nie kusiło, bo po pijaku zawsze miałem zajawke aby to podjadać ;)
  • 669 / 10 / 0
Bezno i substancje, które mają zbliżony mechanizm działania w połączeniu z alkoholem często powodują krzywe akcje, ale ja nie pytam o alkohol tylko o opioidy ;).
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
  • 655 / 3 / 0
Ja próbowałem.
Nawet sam o niego o ile pamiętam i ktoś też próbował. Nie wiem czy nie opiate warrior, musiałbym poszukać w postach u siebie ;-)
Mix przyjemny ale zakręcony i mało co z niego pamiętać
to był wówczas mix Zolpi +Koda.
Na przód walnąłem kode a po 5 min pod język 2 Zolpiki. O krzywych, akcjach zostało powiedziane, ale dodaje to ostro psychodelii do tripu opio.
Czy większa euforia?? Trudno powiedzieć, bo nie do końca pamiętam %-D .
Ale nie miałem na pewno poopiodowego wkurwu, zjazdu czy jak to nazwać i parcia na następną dawkę ;-) .
Szukam żony wśród polskich farmaceutek lub ukraińskich prostytutek.
  • 520 / 8 / 0
christofanow pisze:
Mix zolpidemu z kodeiną/morfiną - kto próbował? Jakie odczucia?
Ja zawsze jak mam do fukam po kodzie zolpi i zazwyczaj idę spać (u mnie akurat ten efekt jest bardzo pozytywny, bo mam problemy ze snem), ponieważ obie rzeczy działają silnie nasennie, a dodatkowo wydaje mi się, że się wzajemnie nakręcają. A jak nie śpię to oczywiście zolpi zwiększa sedację po kodzie. Dla mnie fajny mix, bo lubię być taki sennie przyćmiony, a i ze spaniem też mam problemy. Nawet teraz do 450 mg walnę w klame trochę zolpi. Bo lubię zolpi i lubię kode, a zolpi z kodą lubię najbardziej.
  • 262 / 1 / 0
Zolpic rozgnitałem i wciagałem,fenomenalne dzialanie na granicy jawy i snu a jako lek nasenny tez pierwsza klasa. Co widzialem i roiłem po tym to kuerwa tylko moje :-D A i bez watpienia mozna wyciagnac wiele wiecej z tego niz z zamulajacych benzosów wiec jak ktos uzywa tego jako zamulacza tylko to wiele traci niestety ale nie moja broszka kto co robi ;]
Uwaga! Użytkownik 9nexus6 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 520 / 8 / 0
@9nexus6 nie pisz o rzeczach o których nie masz pojęcia. To fenomenalne działanie o którym piszesz doskonale znam/pamiętam, ale niestety dosyć szybko ono znika i zostaje tylko efekt nasenny. Bardzo chętnie znowu poczuł bym to o czym piszesz, ale ja się bawię w zolpi już przez całe lata i pewnie tyle samo musiałbym go nie żreć, żeby poczuć tą psychodelię co na początku.
  • 987 / 8 / 0
Podsumujcie:

Lepszy jest sniff? Bo różne opinie tutaj krążą.

O 11:00 zarzuciłem 20 mg po nosie, zaraz potem 30 mg zjedzone i do tej pory tylko lekka zamuła, aż musiałem wrzucić 4 mg klona o 13:00. Cholerna tolerka krzyżowa. Na noc planuję 6 mg-8 mg klona i 30-50 mg zolpiego.

Tutaj pytanie. Wydajniej je połknąć czy sniff?
Uwaga! Użytkownik greenwave nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...