Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 228 / 43 / 0
Witam.
Dzisiaj poszedłem z recepta do apteki, na recepcie były leki i wśród nich pecto drill. Po zrealizowaniu recepty poprosiłem o thiocodin, a farmaceutka powiedziała by go nie stosować razem z tym pierwszym bo może dojść do zakażenia czy czegoś tam w płucach, już nie pamiętam.i temu pytam was czy mogę wziąć thio biorąc pecto drilla na przeziębienie ?
Czy wziąć lepiej oksykodon i się nie martwić ? %-D
Z góry dziekuue za odp i pozdrawiam was wszechwiedzAce cpuny.
  • 158 / 2 / 0
Albo w serwisie na literę "o", też wychodzi dosyć tanio
  • 3406 / 535 / 0
Ostatnio pierwszy raz musiałem kaszleć (udawać) przy kupowaniu kody, bo moja sąsiadka była akurat przy kasie xdddd
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 1683 / 126 / 0
kurwa jak ja nienawidze tego jak podczas wypstrykiwania blistra paznokiec mi zjedzie ze srodka tabletki i nadzieje sie na ten ostry kant, pozostalosc po wypstryknietej tabletce
zerwala mi sie po raz kolejny skora pod paznokciem xD bol porownywalny do tego gdy zeschnieta farba albo drzazga wbija sie pod paznokiec
  • 12718 / 2460 / 0
^
Nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło, ale "wypstryknąłem" w życiu kilogramy tych tabletek.
Doszedłem do takiej wprawy, że idąc z apteki opróżniałem w kieszeni 7 opakowań w 3 minuty, czego i Tobie (nie) życzę : )
  • 530 / 141 / 0
Co do hydroksyzyny, ta pakowana po 30 tabletek działa trochę inaczej niż oryginalny Atarax, pakowany po 25. Nie wiem, czy to robi różnicę przy podbijaniu opioidów, robi różnicę jak się bierze samą: ta pakowana po 30 działa słabiej, ale dłużej, a ta pakowana po 25 ma mocniejsze, ale krótsze działanie.
  • 109 / 9 / 0
@up a którą osobiście byś polecił do brania solo?
Do kody zależy jak kto lubi, ja myślę, że lepiej spisze się dłuższe dzialanie, bo gdy koda zejdzie zostanie lekka zamułka po hydro.
Czy kodeina ma jakieś działanie rozluźniające mięśnie? Niby czuję, że nie mam aż tyle siły co na trzeźwo ale napięta od zawsze szyja zostaje jak była :( Za to po Tramalu jestem jakoś dziwnie spięty wręcz powiedział bym, że rzuca mną minimalnie (nawet po 100czy 200 mg).
Btw, na jaki ból nadają się niskie dawki kodżitsu ?
  • 1683 / 126 / 0
05 października 2018jezus_chytrus pisze:
^
Nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło, ale "wypstryknąłem" w życiu kilogramy tych tabletek.
Doszedłem do takiej wprawy, że idąc z apteki opróżniałem w kieszeni 7 opakowań w 3 minuty, czego i Tobie (nie) życzę : )
ja mam tak zazwyczaj jak obetne paznokcie, wtedy nie czuje blistra i zdarza sie wypadek przy pracy %-D
w sumie to ile dziennie brales? ponad 1g rozlozony na pare serii? ja nakurwiam 3x270 ale dzis juz ostatni raz to byl bo kasa sie skonczyla
planuje teraz raz dziennie wrzucac po 21-22
  • 530 / 141 / 0
@Czlowieklufka
Zdecydowanie do brania solo Atarax. hydroksyzyna ma nieznośnie długi okres półtrwania, bo również metabolity mają działanie sedacyjne, jeszcze że trzydzieści godzin później albo i dłużej możesz odczuwać resztki tej sedacji. (To osobnicza sprawa jak długo, bo to się metabolizuje mn. do cetyrtzyny, antyhistaminy która jednych zamula, a innych nie)
Atarax ma bardziej coś w rodzaju „wejścia”, jeżeli w ogóle przy antyhistaminach można mówić o wejściu ;) hydroksyzyna marki hydroksyzyna to takie zamulenie bez wyraźnego początku.
Mówię oczywiście o Ataraxie i generycznej hydroksyzynie W TABLETKACH. Nie mam pojęcia, jak jest z syropami (które również występują pod nazwą „Atarax” oraz jako generyczne „Hydroxizinum”) - jeżeli to dodatki w tabletce opóźniają działanie - a najprawdopodobniej tak właśnie jest - to przy syropach to może nie robić różnicy którą wersję wybierzesz. Ponieważ to akurat substancja przy której nawet ćpuny nie przekraczają dawek, to może syrop miał by sens. Ale teoretyzuję teraz.
Co do sępienia hydroksyzyny od lekarzy, jeżeli poziom trudności wysępienia zolpidemu ocenimy na 4/10, poziom trudności wysępienia Tramalu 7/10, to poziom trudności wysępienia hydroksyzyny to jakieś 2/10 ;] Albo i 1/10. Z tym, że solo to ona jest trochę jak neuroleptyki, nic fajnego. A już na pewno nie przekraczajcie dawek - im więcej, tym bardziej neuroleptykowe wrażenie.
No ale w małych dawkach dobre na histaminę i podobno podbija opio. Trudno powiedzieć. Jeżeli ktoś będzie miał okazję sprawdzić, co lepiej „smakuje” do opio, Atarax czy hydroksyzyna marki hydroksyzyna, niech da znać koniecznie.
  • 14 / / 0
Po kodzie mam takie dziwne uczucie w uszach, tak niemilosiernie same z siebie napierają, takie uczucie jakby ktos wam grzebal w uszach i krecil palcami. (nie potrafie tego lepiej wytlumaczyc)
Zablokowany
Newsy
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).