Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Na początek może być CBSe, bo umiarkowanie intensywna w smaku, a moc też konkret porównywalna z taragui energa.
ciekawostka związana yerbą, mole spożywcze ją uwielbiają, to był pierwszy produkt jaki u mnie wpierdzielały
[ external image ]
B
[ external image ]
Jak wypada bombilla przedstawiona na obrazku B do tej z obrazka A? Bo mam taką jak na A i przez to nieudolne siteczko wlatują małe okruszki yerby co strasznie denerwuje.
W domu to sobie metodą szmaty z tym radziłem - to jest owijałem sitko dodatkowo tkaniną i żadne mikro syfki się nie przedostawały ale w pracy to nie przejdzie. :emo:
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
Zobaczyłem na opakowaniu skład i...wow, w jedenj porcji(30g) jest az 165mg magnezu i 500+mg potasu :O To już nawet jak nie będzie żadnego odczuwalnego działania to będę pił przez wzgląd na to. W ogóle dobrze się przyswajają takie minerały z yerby? :D
Polecam szczególnie: Colon Especial, Cruz de Malta, Rosamonte, Canarias (uwaga: canarias to yerba z Brazylii, w przeciwieństwie do tych z Paragwaju czy Argentyny jest bardzo mocna)
Nie polecam: Pajarito (siki Weroniki), LaRubia i Selecta.
Po pierwsze: yerba to nie amfetamina. Co prawda znam ludzi, których bardzo mocno pobudza kilka zalań odmiany, którą ja sączę niczym piwo przy barze przez cały dzień.
Po drugie: nigdzie nie rozdają próbek. Jeśli masz herbaciarnię lub sklep z ziołami w mieście to się do niego udaj. Pajarito jest "czystą odmianą". Na początek polecam spróbować Mate Green, bardzo przyjemna, smakuje jak zielona herbata. Mało kto przekonał się do yerby próbująć Amandy, Cruz de Malta, Pajarito czy też Rosamonte (jestem jedną z niewielu tych osób, które zaczynały od 100 g Rosamonte).
Po trzecie: za każdym razem jeśli opisujecie, że "nie działa" to opiszcie dokładnie całą procedurę parzenia i picia, bo tutaj można zrobić wiele błędów.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.
~Michael Linnel Odpisuję tylko na GG i e-mail.
Nie oczekiwałem pobudzenia jak po amfetaminie, ale miałem nadzieję na mały rozped z rana. szukałem dłuższy czas informacji o rodzajach i odmianach. Na wielu forach była polecana pajarito jako mocna i pobudzająca yerba wiec na nią się zdecydowałem.
Zasypałem 3/4 matero, zalałem wodą ok 80°C, resztę wlałem do termosu. Pracowałem w domu przy kompie i od godz 8 do 14 wypiłem jakieś 6-7 dolewek. O 15 już smacznie spałem na kanapie bo oczy mi się kleiły jak małemu dziecku :-). Dałem jej jeszcze jedną szansę i było tak samo. Resztę pół kilowej torby przerabialem sobie wieczorami bo przyjemnie się po niej spało. Wiec z ręką na sercu mogę powiedzieć że zero pobudzenia jak dla mnie. Wręcz odwrotnie, ale może ja jestem ewenementem. Dodam że kawa też na mnie nie działa dlatego szukałem jakieś alternatywy.
Tak na marginesie, Nie mieszalem yerby z żadnymi używkami nie licząc papierosòw
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.