Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 1080 / 318 / 5
trzeźwi to może nie, ale dawka clona jest wprost proporcjonalna do poziomu ignorancji regulaminu, czyli offtopu w wątkach tematycznych.
Spoiler:
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 6 / 2 / 0
Brałem przez 2 lata klonazepan 4mg na dobę i od czasu do czasu popijałem. Na dzień dzisiejszy mózg spalony że żadne benzo nie klepie. Przestrzegam jak benzo to nie alko!
  • 553 / 117 / 0
Lekarz rodzinny zamienił mi hydroksyzynę na diazepam, który swoją drogą uważam za całkiem porządny lek.
Jednak przez tę jebaną ustawę, którą wprowadziła ostatnio ta bandycka ekipa zjednoczonej prawicy lekarze pierwszego kontaktu mają ograniczenia w wypisywaniu recept na benzodiazepiny (m.in. na nie).
Poszedłem do psychiatry a ta powiedział, że relanium w żadnym wypadku..., że to lek starego typu, ona go krytykuje i mnie na pewno nie przepisze. W zamian za to dostałem zomiren Sr. Właśnie wrzuciłem 1 mg i czekam na efekt. Dodam, że jestem po kodeinie i na pregabalinie.
  • 3455 / 565 / 2
@jak89 zomiren sr to alpra :) dorzuć se jeszcze jeden mg :P
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 553 / 117 / 0
@Up nie omieszkałem tego sprawdzić od razu po wyjściu z gabinetu.
Wypisała mi 0,5 mg. No cóż...
Szczerze mówiąc dziwię się tej psychiatrze bo uważam, że relanium jest bezpieczniejszy niż alprazolam...
Jutro kolejne testy.
Ktoś poleci jak czasowo to rozegrać? Pręga, alpra, koda, piwo, hydro?!
  • 553 / 117 / 0
Pregabalina (5x 75 mg) około 8 30, potem chwile cisza, około 10 kanapka że sporo ilości tłuszczu + banana i jej przygodo. Kupuję trzy piwa perła o mocy 6% i ode na leśna miejscówka. W trakcie picia drugiego piwa, rozgryzając wrzucam 1mg Alpy...po chwili kolejne dwie tabletki (oczywiście rozgryzione...nie chcę czekać na ich działanie...
Swoją drogą spróbowałem również sniffem zażyć jedna tabletkę i lipa...
Tabletka jest duża, bardzo trudno się kruszy, a po wciągnięciu osadza się na wnętrzu nosa i gardła............
Słabo...
Relnium- to jest fajny lek.
  • 21 / 3 / 0
Wziąłem sobie 2 mg klona i zwapowalem dużo s laba 22 ISS I się czuję naprawdę dobrze. Piękny stan. Dobrze że benzo biorę bardzo rzadko. I teraz jeszcze ogarnąłem 3 paczki xana. Zapowiada się udana jesień. Pozdro.

przeniesiono - detronizator
  • 21 / 3 / 0
Wziąłem 2,5 mg xanu, estazolam 3x2 mg, relanium ze 20 mg, i tramal 200g. Jest elegancko. Dobrze że jutro mam zdalna pracę 😯

przeniesiono - detronizator
  • 230 / 12 / 0
Siemano ludziska drogie.

Mam pytanko, mianowicie parę lat temu dostalem pakę klona, rok temu trzy paki klona. Mam na to recepty w IKP.

Tu rodzi się pytanie, czy na jakiejs stronie typu receptomat będę w stanie z okazaniem dawnej recepty, poprosić o nową, lecz z np. lorazepamem? Jako powód podałbym np. Zbyt długi okres półtrwania... Przejdzie to to?
Dawniej dzieciaki wychowywały się przy Panu Kleksie
Teraz wychowują się przy Panu Deksie
  • 2302 / 399 / 0
Napisz to w wątku o receptach.
Ja wątpię by to przeszło.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.